sâmbătă, iunie 15, 2024

Autoritatea pentru Digitalizarea României și Code for Romania lansează platforma online Jurnal Medical

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu organizația neguvernamentală Code for Romania, lansează astăzi, 22 iulie a.c., platforma online  jurnalmedical.ro, cel de-al șaselea serviciu digital livrat în contextul pandemiei COVID-19.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu organizația neguvernamentală Code for Romania, lansează astăzi, 22 iulie a.c., platforma online  jurnalmedical.ro, cel de-al șaselea serviciu digital livrat în contextul pandemiei COVID-19.

Beneficii

Jurnal Medical este o soluție digitală ale cărei principale beneficii, pentru cetățenii  României și autoritățile sanitare deopotrivă, sunt:

  1. atenuarea suprasolicitării numerelor de urgență;
  2. colectarea rapidă, constantă și în timp real a informațiilor medicale relevante, de la comunități mari de cetățeni din toată țara;
  3. monitorizarea consistentă a stării de sănătate pentru utilizatorii platformei și pentru cei dragi lor, astfel încât să rămânem cu toții în siguranță.

Jurnal Medical este o aplicație în care fiecare cetățean român, indiferent de localitate, se poate înscrie pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Contul de utilizator poate fi creat prin intermediul site-ului www.jurnalmedical.ro. După înregistrare, utilizatorul va avea posibilitatea de a completa datele aferente profilului său, pe cele ale membrilor familiei sau ale altor persoane pe care le are în grijă, urmând ca apoi să completeze formularele recurente de monitorizare.

Datele completate de utilizatorii aplicației sunt monitorizate de Ministerul Sănătății și de Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara, astfel încât potențialele focare să poată fi monitorizate și gestionate, și pentru ca noi toți să ne putem proteja mai bine de pericol.

Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României

Jurnal Medical este un proiect dezvoltat în parteneriat de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu participarea Ministerului Sănătății și de către organizația Code for Romania, în cadrul programului Code for Romania Task Force. Platforma este administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Este esențial, mai ales în contextul creșterii numărului de cazuri din ultima perioadă, să dăm dovadă de responsabilitate. În aceste momente dificile, sistemul medical are nevoie de aliați. Împreună cu partenerii noștri de la Code for Romania, am livrat o platformă care are capacitatea de a reduce substanțial timpii de evaluare și de monitorizare ai focarelor de COVID-19 din țară. I-am avut în continuare alături de noi pe cei de la Code for Romania, care ne-au ajutat în elaborarea platformei Jurnal Medical, un instrument fundamental în gestionarea provocărilor medicale din starea de alertă. Vreau să subliniez faptul că datele cetățenilor sunt protejate de cele mai înalte standarde de siguranță. Această platformă contribuie decisiv la atenuarea efectelor pandemiei asupra unui sistem medical care, de peste 100 de zile, luptă fără încetare cu noul coronavirus. – a declarat Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș.

Autoritatea pentru Digitalizarea României este structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza şi coordona implementarea strategiilor şi a politicilor publice în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale. ADR a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 89/2020.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aplicația Money in Motion, disponibilă oriunde în lume! Lansarea versiunii 1.2 aduce 7 noi funcționalități importante

 Money in Motion, aplicația românească gratuită de monitorizare a cheltuielilor personale devine globală! Din 14 iunie, #MiM poate fi...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv