joi, iunie 13, 2024

Stațiile OMV ajută copii din medii defavorizate să primească mese calde, sprijinind Crucea Roșie Română cu 10% din încasările obținute din vânzarea pachetului VIVA Lunch Box

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va distribui cu ajutorul stațiilor OMV, 10% din încasările obținute din comercializarea pachetului VIVA Lunch Box pentru a asigura o masă caldă copiilor nevoiași din Centrele EGAL ale Crucii Roșii Române.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, va distribui cu ajutorul stațiilor OMV, 10% din încasările obținute din comercializarea pachetului VIVA Lunch Box pentru a asigura o masă caldă copiilor nevoiași din Centrele EGAL ale Crucii Roșii Române.

Copii care provin din familii nevoiașe, sunt sprijiniți în patru centre de zi administrate de Crucea Roșie Română în orașele Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni. Copiii beneficiază în cadrul acestor centre de sprijin la teme, programe de educație pentru sănătate și dezvoltare, abilități de viață. Începând cu 1 iulie, copiii din centrele EGAL primesc  și câte o masă caldă, grație parteneriatului dintre Crucea Rosie Romana si OMV Petrom dar si clienților stațiilor OMV care achiziționează pachetul VIVA Lunch Box.

Până la sfârșitul acestui an, 10% din încasările obținute din vânzarea pachetelor VIVA Lunch Box vor fi direcționați către Crucea Roșie Română, pentru a-i ajuta pe acești copii nevoiași să aibă acces la o alimentație sănătoasă.

 „OMV Petrom are un rol important nu numai prin energia pe care o furnizează ţării, ci şi pentru că susţine cauze relevante din societate. Cu pachetul VIVA Lunch Box ajutăm copiii din câteva zone defavorizate cu o masă caldă zilnică. Toţi copiii din România trebuie sprijiniţi pentru a avea şanse egale ca să-şi descopere potenţialul, însă cei din mediile defavorizate au nevoie de o atenţie sporită, deoarece se confruntă, de la o vârstă fragedă, cu efectele sărăciei” , a spus George Daniel Ion, Retail Manager OMV Petrom Marketing.

Centrele EGAL ale Crucii Roșii Române înseamnă Egalitate, Generozitate, Abilități, Libertate pentru copiii și tinerii din cele mai defavorizate zone ale țării. Prin aceste centre încercăm să le acordăm posibilitatea copiilor de a-și schimba viața, de a trăi alte experiențe alături de alți copii, de a se îndepărta de probleme lor de acasă, de a-și îmbunătăți performanțele școlare, pe scurt, de a-și imagina și construi viitorul. Mulțumim OMV Petrom pentru faptul că a înțeles și s-a alăturat cauzei EGAL lansând încă odată un apel de solidaritate pentru a oferi acestor copii o masă caldă”, a declarat Andreea Furtună, director programe, Crucea Roșie Română.

În timpul stării de urgență, stațiile OMV au distribuit în mai multe spitale din București şi la Spitalul Județean din Ploiești peste 24.000 de pachete alimentare VIVA Lunch Box, pentru a ajuta cadrele medicale aflate în prima linie în combaterea răspândirii Covid-19. În plus, prin acțiuni locale, s-au distribuit către 7 spitale din București și Ploiești, aparate de cafea, Cafeaua VIVA, biscuiți și apă plată.

Prin intermediul Crucii Roșii Române, OMV Petrom a contribuit cu o sponsorizare de 1 milion de euro la dotarea a 10 spitale cu echipamente iPonatic și kit-uri de testare pentru diagnosticare rapidă COVID-19.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul lui 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Stațiile OMV

OMV dispune în prezent de o reţea internațională de 2.100 de staţii de distribuţie carburanţi, în zece țări europene. În România, rețeaua este operată prin intermediul OMV Petrom, parte a grupului OMV, alături de stațiile OMV din Bulgaria și Serbia. Rețeaua OMV România numără 158 de staţii, prima staţie sub acest brand OMV fiind deschisă încă din anul 1999. Stațiile OMV oferă mai mult decât carburanți, fiind adevărate centre multifuncționale de servicii.

Pe lângă carburanții de performanță OMV MaxxMotion, clienții OMV pot beneficia de servicii moderne de spălare auto, pot savura Cafeaua VIVA, noile sandvișuri proaspăt preparate şi au la dispoziţie o gamă largă de servicii suplimentare.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

#RomâniaSalveazăRomânia

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Ștefan Mandachi și Iancu Guda organizează un maraton gratuit, pentru antreprenori

Ștefan Mandachi și Iancu Guda, împreună cu un profesor universitar doctor, organizează un maraton de business și mindset, de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv