joi, iunie 13, 2024

FPTR și Societatea Română pentru Asigurarea Calității (SRAC) implementează primul standard recunoscut internațional

Federația Patronatelor din Turismul Românesc împreună cu Societatea Română pentru Asigurarea Calității (SRAC) implementează primul standard recunoscut internațional sub egida IQNet, în vederea certificării măsurilor de igienă dispuse pentru evitarea și prevenirea infectării cu bolile infecțioase, inclusiv cu noul coronavirus, de către toți operatorii economici din turism.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Federația Patronatelor din Turismul Românesc împreună cu Societatea Română pentru Asigurarea Calității (SRAC) implementează primul standard recunoscut internațional sub egida IQNet, în vederea certificării măsurilor de igienă dispuse pentru evitarea și prevenirea infectării cu bolile infecțioase, inclusiv cu noul coronavirus, de către toți operatorii economici din turism.

Încă din luna aprilie, Comitetul Director al Federației Patronale din Turismul Românesc a analizat solicitările și propunerile membrilor săi cu privire la efectele și consecințele pe care ramura de activitate turism le poate avea în urma declanșării pandemiei globale.

În urma analizei, au fost evidențiate următoarele concluzii:

1.Cu certitudine industria turistică va fi una dintre cele mai afectate ramuri, cu prăbușire rapidă a veniturilor obținute din activitatea de bază.

  1. Relansarea activității turistice va fi dificilă și pe o durată lungă de timp, până cel puțin la sfârșitul anului 2021.

3.Măsurile directe ale Guvernului pentru industria hotelieră, cu excepția somajului tehnic, vor fi implementate într-un timp relativ lung, iar accesarea facilităților de către agenții economici vor fi probabil restrictive și greu accesibile.

4.Un eventual tratament eficient împotriva SARS-CoV-2 nu poate să apară mai devreme de sfârșitul anului.

  1. Un vaccin eficient nu poate fi realizat înainte de primăvara anului 2021.

Pornind de la aceste premise, s-a stabilit că un factor determinant în relansarea optimă a turismului, va fi câștigarea încrederii turiștilor și implicit ai propriilor salariați, în măsurile dispuse pentru încetarea răspândirii virusului.

Comitetul Director al FPTR a stabilit încheierea unui protocol cu Societatea Română pentru Asigurarea Calității (SRAC), liderul pieței de certificare și evaluare a conformității din România de peste 25 de ani și unul dintre organismele importante din Europa Centrală și de Est, în vederea implementării unui standard recunoscut internațional care să certifice măsurile impuse de legislația romanească actuală și recomandările organismelor internaționale, specializate în domeniu.

Această certificare independentă “Hello Hygiene”, recunoscută internațional sub licența IQNet (The International Certification Network), cea mai mare rețea internatională, formată din cele mai importante organisme naționale de certificare, va da o siguranță deplină turiștilor și angajaților, prin faptul că în unitatea respectivă s-au impus toate măsurile necesare combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. De asemenea, pentru agenții economici se vor reduce riscurile în ceea ce privește responsabilitatea juridică.

Fiind cea mai afectată ramură de activitate din economia națională, agenții economici din turism fac eforturi foarte mari pentru a diminua impactul economic provocat de apariția noului coronavirus. Pentru a putea aplica normele protocolului, Comitetul Director al FPTR solicită Prim – Ministrului ca în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică, să dispună decontarea nerambursabilă printr-un grant special constituit a contravalorii măsurilor întreprinse cu privire la siguranța sanitară pentru câștigarea și menținerea încrederii turiștilor și angajaților. Propunem să se deconteze după un altgorim care să fie avizat de Direcția Generală Turism:

– 375-400 euro / spatiu de cazare de 4 -5 stele sau margarete,

– 275-300 euro / spatiu de cazare de 2-3 stele sau margarete

– 200 euro / spatiu de cazare de 1 stea sau margareta

– structurile de alimentație publică independente clasificate, în funcție de numărul de locuri din certificatele de clasificare.

Standardul va fi implementat cu prioritate de structurile de primire turistice, clasificate de Direcția de Autorizare Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și va fi disponibil pe site-ul www.iqnet-ltd.com, începând cu data de 10.07.2020.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Ștefan Mandachi și Iancu Guda organizează un maraton gratuit, pentru antreprenori

Ștefan Mandachi și Iancu Guda, împreună cu un profesor universitar doctor, organizează un maraton de business și mindset, de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv