sâmbătă, iunie 15, 2024

FinLight, start-up fintech, lansează o platformă financiară digitală pentru eficientizarea şi controlul afacerilor antreprenorilor români

Antreprenorii români vor putea să utilizeze, începând de astăzi, un instrument complet digital de eficientizare şi control al afacerilor prin lansarea platformei web.finlight.ro. FinLight este un start-up fintech românesc care sprijină antreprenorii în vederea adoptării deciziilor corecte în contextul poziției financiare a companiei, printr-o soluţie simplă de raportare financiară și accesibilă complet digital.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Antreprenorii români vor putea să utilizeze, începând de astăzi, un instrument complet digital de eficientizare şi control al afacerilor prin lansarea platformei web.finlight.ro. FinLight este un start-up fintech românesc care sprijină antreprenorii în vederea adoptării deciziilor corecte în contextul poziției financiare a companiei, printr-o soluţie simplă de raportare financiară și accesibilă complet digital.

”Pe parcursul anilor am evaluat situația financiară și riscurile comerciale a mii de companii, de diferite mărimi, complexitate a activității și din toate sectoarele de activitate, din postura de director financiar, consultant sau analist de risc. Mulți dintre antreprenori și-ar fi putut crea condiții avantajoase pentru afacerea lor sau chiar evita situațiile critice dacă ar fi avut acces la o imagine clară a situației financiare a companiei. În condițiile actuale, în care ajutorul pentru antreprenorul român rămâne cel mai des la nivel de discurs, noi am creat o soluție de sprijin, un instrument de raportare financiară, simplu și accesibil, care să ofere un ajutor real afacerilor autohtone”, declară Alexandru Popescu, co-fondator FinLight.

Platforma se adresează tuturor celor care au un interes într-o companie: acţionari, management, furnizori, clienţi, finanţatori şi bănci, indiferent de nivelul lor de pregătire financiară. Platforma are aplicabilitate potenţială pe orice sistem contabil şi furnizează informaţii conform celor mai înalte standarde de raportare financiară profesională, având însă avantajul unui nivel de cost mult diminuat prin automatizare, față de soluțiile de raportare clasice.

”Cu ajutorul FinLight, antreprenorii și toți cei interesați de evoluția unei companii pot răspunde la întrebări care îi preocupă constant sau pot înțelege mai bine care sunt întrebările potrivite, mai ales în contextul economic dificil, cum este cel prezent. Își pot analiza soliditatea propriei companii și pot recunoaște mai bine pârghiile pe care le au la dispoziție pentru a obţine sprijin din partea furnizorilor sau băncilor în caz de nevoie, prin evaluarea structurii bilanțiere, a capacităţii de rambursare a creditelor şi a oportunităţii de creditare financiară sau comercială”, continuă Alexandru.

Informaţiile prezentate în platforma FinLight sunt clare, recente și se actualizează la finalul fiecărei închideri contabile lunare. Ca parte a raportării financiare, utilizatorii platformei beneficiază şi de un sistem de evaluare şi alertare asupra vulnerabilităților financiare ale companiei. Totul este prezentat sub formă grafică, pentru a urmări cu ușurință evoluția indicatorilor financiari, incluzând interpretarea acestora, astfel încât informaţia să poată fi valorificată de o varietate de utilizatori.

FinLight dashboard

Prin implementarea funcției de raportare financiară internă, antreprenorii identifică modalitățile prin care își pot îmbunătăți afacerea: evaluarea structurii veniturilor, menținerea sub control a cheltuielilor, evaluarea structurii bilanțiere (resurse disponibile și datorii), eficientizarea ciclului de conversie a numerarului și dimensionarea corectă a creditului comercial și/sau a celui bancar.

Antreprenorii au acces permanent la imaginea financiară de ansamblu a companiei, precum şi posibilitatea de a accesa informații esenţiale pentru a exercita o funcție corectă de monitorizare financiară. FinLight aduce antreprenorilor și o serie de beneficii superioare sistemelor de raportare externă existente pe piață:

  • disponibilitatea informației imediat după efectuarea înregistrărilor contabile, comparativ cu alte soluții de raportare ce oferă informații cu 6 luni întârziere şi doar după după închiderea situațiilor financiare statutare;
  • capacitatea de personalizare și adaptare a raportării în funcție de nevoile de analiză ale utilizatorilor;
  • posibilitatea analizei variațiilor lunare, prin prezentarea informațiilor în serii lunare;
  • accesul la informații clare și detaliate, incluzând paşi intermediari de verificare a datelor, ca urmare a utilizării datelor contabile brute de bază – înregistrări pe fiecare tranzacție;
  • atenționarea permanentă a utilizatorului, printr-un sistem de alertă integrat în platformă, asupra ariilor sensibile ale companiei – capacitatea de plată, stabilitatea financiară şi calitatea fluxului de numerar. Alertele sunt structurate şi detaliate, şi atrag atenţia asupra evoluţiei situaţiei financiare la fiecare actualizare lunară a datelor.

FinLight este fondată de doi antreprenori români, cu experiență profesională complementară în zona financiară și de IT. După 12 ani de carieră în ingineria software, în industria IT corporativă din diverse domenii de activitate, unde a acumulat experiență, Bogdan Bala, co-fondator FinLight, a acceptat provocarea de a aplica aceste cunoștințe în construirea de la zero a unei soluții fintech inovatoare, utilizabilă de mediul antreprenorial autohton.

Alexandru Popescu are o experiență de 13 ani în managementul riscului de credit, analiza financiară a companiilor și consultanță financiară și banking, dobândită în cadrul companiilor Deloitte, Coface și fosta Piraeus Bank. “Am creat FinLight pentru a susține toți antreprenorii, indiferent de domeniu, nivelul de pregătire financiară sau stadiul afacerii. Suntem aici să îi ajutăm cu soluții optime care să le eficientizeze afacerea și la un preț rezonabil”, încheie acesta.

Despre FinLight

FinLight este un start-up fintech românesc fondat de doi  antreprenori români, Alexandru Popescu și Bogdan Bala cu o experiență individuală de peste 12 ani în analiză financiară, consultanță și managementul riscului de credit, respectiv software development, acumulată în cadrul unor companii multinaționale și în mediul antreprenorial românesc.

Prin soluția de raportare financiară din cadrul platformei www.web.finlight.ro, compania își asumă misiunea de a oferi antreprenorilor și tuturor susținătorilor companiilor autohtone, transparență, vizibilitate și înțelegerea propriei situații financiare în vederea eficientizării și adoptării celor mai bune decizii.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aplicația Money in Motion, disponibilă oriunde în lume! Lansarea versiunii 1.2 aduce 7 noi funcționalități importante

 Money in Motion, aplicația românească gratuită de monitorizare a cheltuielilor personale devine globală! Din 14 iunie, #MiM poate fi...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv