luni, aprilie 22, 2024

ROCKWOOL se dezvoltă în criză: Lansează produse noi şi angajează oameni la fabrică

Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, anunță o extindere a activității din România prin lansarea primelor produse realizate prin tehnologia “Dual Density” în România, a unei noi game “Monodensity” şi angajarea unui număr suplimentar de oameni pentru al patrulea schimb de la fabrica din Ariceștii Rahtivani, judeţul Prahova.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, anunță o extindere a activității din România prin lansarea primelor produse realizate prin tehnologia “Dual Density” în România, a unei noi game “Monodensity” şi angajarea unui număr suplimentar de oameni pentru al patrulea schimb de la fabrica din Ariceștii Rahtivani, judeţul Prahova.

“ROCKWOOL România nu a irosit această perioadă de criză. Sunt mândru de echipă, care a lucrat intens, atât la fabrica de la Ariceştii Rahtivani cât şi la sediul din Bucureşti, astfel încât am reuşit să lansăm o serie produse noi, toate “Fabricate in Romania”. Mă bucură mai ales faptul că am reuşit să producem plăci de vată bazaltică “Dual Density”, primele fabricate în ţara noastră. Vorbim despre  plăci de vată cu 2 straturi integrate, realizate printr-o tehnologie avansată, patentată de ROCKWOOL, şi care sunt foarte apreciate de către clienţii noştri datorită avantajelor termice, mecanice şi de rezistenţă la incendiu pe care le aduc. Deocamdată avem gamele Hardrock şi Frontrock realizate prin această tehnologie şi urmează să dezvoltăm şi altele”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

Compania a făcut schimbări şi în privinţa produselor monodensity, acolo unde noua gamă Dachrock destinată acoperișurilor tip terasă și pardoselilor va înlocui treptat gama anterioară Roofrock, iar Steprock Casa, Steprock Plus și Steprock Extra vor înlocui seriile anterioare Steprock LD, Steprock ND și Steprock HD.

ROCKWOOL România şi-a menţinut vânzările la un nivel bun chiar şi în perioada stării de urgenţă, ceea ce a permis companiei să continue planurile de dezvoltare, inclusiv prin noi angajări.

“Nu am făcut concedieri sau reduceri de salarii în perioada asta. Din contră, tocmai am crescut numărul de angajați cu încă 15 pentru al patrulea schimb de la fabrica de la Ariceştii Rahtivani. Am ales să ne dezvoltăm în continuare pentru am simţit încrederea ridicată din partea clienţilor noştri chiar şi în această perioadă, dar şi pentru că suntem încrezători că putem continua să ne menţinem o cotă de piaţă importantă. În luna mai a ieşit pe poarta fabricii camionul cu numărul 1.000, ceea ce e o performanţă dacă ţinem cont de faptul că unitatea a fost deschisă acum câteva luni. Acum clienţii noştri, mai ales din România dar şi din ţările învecinate, pot avea produse ROCKWOOL livrate mai rapid. Noi mizăm pe o evoluţie bună a pieţei termoizolaţiilor, mai ales datorită programelor naţionale de eficienţă energetică, dar şi celor europene, din planul Green Deal”, a adăugat directorul ROCKWOOL.

ROCKWOOL a deschis, la finalul anului trecut, prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate  de profil din țara noastră. Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Despre ROCKWOOL România

ROCKWOOL România SRL este parte a ROCKWOOL Group. Reprezentăm Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolații pentru clădiri.

În ROCKWOOL Group, ne angajăm să îmbunătățim viețile tuturor celor care experimentează soluțiile noastre. Experiența noastră contribuie decisiv în abordarea celor mai mari provocări actuale ale dezvoltării sustenabile, de la consumul de energie și poluarea fonică, până la reziliența la foc, deficitul de apă și inundații. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor lumii în care trăim, sprijinindu-i în același  timp pe cei care le utilizează în reducerea propriilor emisii de carbon.

Vata bazaltică este un material versatil și reprezintă baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,600 de colegi pasionați din 39 de țări, suntem liderul mondial în soluții bazate pe vată bazaltică, de la izolații generale de clădiri până la plafoane acustice, de la sisteme de placări exterioare până la soluții horticole, de la fibre create pentru utilizare industrială până la izolații pentru industria navală și platforme marine.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Sondajul „CE FEL DE CITITOR EȘTI? Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la inteligența artificială?

Sondajul „CE FEL DE CITITOR EȘTI? Lectura, o pasiune în continuă schimbare Cum și ce mai citesc românii? Cum se...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv