vineri, iulie 19, 2024

EximBank și Agricover Credit IFN prelungesc colaborarea și majorează acordul de împrumut la 200 de milioane de lei

EximBank și Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești, au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

EximBank și Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești, au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 150 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere până în 2022. Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru noi și, prin acest parteneriat cu Agricover Credit IFN, ne implicăm activ în susținerea agribusiness-ului românesc mai ales acum când producătorii parcurg o perioadă deja dificilă și au nevoie de formule rapide și flexibile de suport financiar. Contribuim astfel la furnizarea de soluții pentru acoperirea necesarului de lichidități al agricultorilor locali, ajutându-i să depășească provocările contextului actual și să-și dezvolte afacerile”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank și Agricover Credit IFN au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei. De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali. În 2019, Agricover Credit IFN a acordat credite în valoare de 1,88 miliarde de lei, în creștere cu 16% față de 2018, în timp ce numărul clienților activi a crescut cu 23% față de anul precedent, ajungând la 3.434 de fermieri

Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding S.A., derulează activități de Agri-Finance și, de 12 ani, susține eficient agricultura românească oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor. Jucător cheie în finanțarea producătorilor agricoli, Agricover Credit IFN oferă produse financiare inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale puternice extrem de bine reprezentată la nivel național.

”Înțelegem foarte bine agricultura și cunoaștem nevoile specifice ale fiecărui fermier în parte, lucru care ne creează un avantaj competitiv în dezvoltarea de soluții de finanțare specializate care să vină în întâmpinarea potențialelor nevoi de cash flow. Sectorul agricol este mai puțin afectat de pandemie, însă seceta prelungită care lovește sudul României generează incertitudine și poate avea un impact potențial negativ asupra recoltelor viitoare și a veniturilor preconizate de către fermieri. În acest context dificil continuăm să susținem fermierii, îi ajutăm să facă față situațiilor nedorite, oferindu-le cele mai performante soluții de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor lor. Recenta majorare a capitalului societății, cu aproape 47 de milioane de lei, și suplimentarea acordului de împrumut cu EximBank, ne vor permite să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noștri, fermierii, soluții concrete, adaptate noilor condiții economice”, a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

 Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul roman, se infuzează în economie. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Agricover Credit

Agricover Credit IFN– subsidiară a Agricover Holding S.A. – este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea specificului activității agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor. Agricover Credit IFN a înregistrat o creștere rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanțarea producătorilor agricoli. Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business și Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Grupul Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Pentru detalii: www.agricover.ro

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv