luni, aprilie 22, 2024

STUDIU Veeam: Amenințările cibernetice reprezintă cea mai mare provocare pentru companii în următorul an

Raportul Veeam 2020 Data Protection Trends indică interesul companiilor globale în ceea ce privește transformarea digitală, însă acestea se lovesc de soluții învechite pentru protejarea și gestionarea datelor. Protecția datelor trebuie să se îndrepte către un nivel superior pentru a sprijini nevoile de transformare și adoptare a soluțiilor hibrid/multicloud.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Raportul Veeam 2020 Data Protection Trends indică interesul companiilor globale în ceea ce privește transformarea digitală, însă acestea se lovesc de soluții învechite pentru protejarea și gestionarea datelor. Protecția datelor trebuie să se îndrepte către un nivel superior pentru a sprijini nevoile de transformare și adoptare a soluțiilor hibrid/multicloud.

Întrucât organizațiile urmăresc să își transforme operațiunile de business și să revoluționeze serviciile pentru clienți, Transformarea Digitală (DX) se află în topul agendei celor mai mulți lideri de afaceri. Cheltuielile cu transformarea digitală sunt estimate că vor ajunge la 7.4 trilioane de dolari între 2020 și 2023,  ceea ce înseamnă o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de 17.5%. Cu toate acestea, conform celor mai recente date din industrie publicate de Veeam Software, lider în soluții de backup care furnizează Cloud Data Management, aproape jumătate din organizațiile globale se confruntă în procesul de transformare digitală cu tehnologii de generație veche, nesigure. Mai mult, 44% dintre respondenți invocă lipsa competențelor sau a expertizei IT ca o barieră în calea succesului. Aproape fiecare companie a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de nefuncționare, 1 din 10 servere având întreruperi neașteptate în fiecare an cu  probleme care durează ore întregi și costă sute de mii de dolari. Aceste cifre indică necesitatea urgentă de a moderniza protecția datelor și de a pune accentul pe continuitatea activității, pentru a permite transformarea digitală.

Raportul Veeam 2020 Data Protection Trends a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 1.500 de specialiști IT la nivel global, dintre care 193 de respondenți din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Rusia. Raportul analizează abordarea actuală a companiilor în ceea ce privește protecția și gestionarea datelor și modul în care se pregătesc pentru provocările IT viitoare, cum ar fi schimbări și întreruperi în furnizarea serviciilor, dar și obiective mai ambițioase de modernizare IT și transformare digitală.

„Inovarea digitală transformă industriile, perturbând modelele de afaceri și de operare existente acum mai mult ca niciodată. Datele reprezintă un element esențial pentru fiecare afacere, iar protecția modernă a acestora trebuie să fie mai inteligentă și mai capabilă să anticipeze nevoile și să răspundă cerințelor clienților. Veeam a devenit lider global în Cloud Data Management și poate sprijini companiile de toate dimensiunile pentru a accelera creșterea și transformarea digitală, asigurând disponibilitatea și protecția datelor critice”, a declarat Andrei Romanescu, director general al Veeam Software România.

 Importanța protecției și a disponibilității datelor

 Respondenții au declarat că datele furnizate prin intermediul IT-ului au devenit inima și sufletul majorității organizațiilor, astfel încât nu e o surpriză faptul că echipele IT consideră importantă „protecția datelor” și includ aici nu doar copierea de rezervă și restaurarea datelor, ci și extinderea capacităților de afaceri. Cu toate acestea, multe organizații (40%) încă se bazează pe sisteme de generație veche pentru a-și proteja datele fără a aprecia pe deplin impactul negativ pe care îl poate avea asupra activității lor. Majoritatea (95%) organizațiilor suferă întreruperi neașteptate, iar o întrerupere durează în medie 117 minute (aproape două ore).

În acest context, organizațiile consideră că 51% dintre datele lor ca fiind de „Prioritate ridicată” față de „Normal”. O oră de inactivitate de la o aplicație cu “Prioritate ridicată” este estimată la 67.651 dolari, în timp ce pentru o aplicație “Normal” este de 61.642 dolari. Având un astfel de echilibru între prioritatea ridicată și costurile normale în procente și costuri de impact, este clar că „toate datele contează” și că perioadele de inactivitate sunt intolerabile oriunde în mediile actuale.

 „Protecția datelor este mai importantă ca niciodată pentru a ajuta organizațiile să își îndeplinească în continuare cerințele IT operaționale, aspirând totodată să se îndrepte către transformarea digitală și modernizarea IT. Datele sunt acum distribuite în centre de date și în clouds prin intermediul fișierelor partajate, al stocării partajate și chiar al platformelor bazate pe SaaS. Instrumentele de generație veche concepute pentru a crea copii de rezervă ale fișierelor și aplicațiilor locale nu pot avea succes în lumea hibridă/ multi-cloud și costă companiile timp și resurse, în timp ce își pun datele în pericol ”, a declarat Danny Allan, CTO Veeam.

Transformarea Digitală și Cloud-ul

 Companiile știu că trebuie să continue să facă progrese în ceea ce privește modernizarea IT și inițiativele de transformare digitală pentru a face față noilor provocări din industrie. Conform observațiilor din acest raport, cele mai definitorii aspecte ale unei strategii moderne de protecție a datelor depind de utilizarea diferitelor capacități bazate pe cloud: abilitatea organizațiilor de a efectua recuperarea în caz de dezastru (DR) prin intermediul unui serviciu de cloud (54%), capacitatea de a transfera volumele de lucru de la sediul local la cloud (50%) și capacitatea de a transfera volumele de lucru de la un cloud la altul (48%). Jumătate dintre companii recunosc că cloud-ul joacă un rol esențial în strategia de astăzi privind protecția datelor și, cel mai probabil, va deveni și mai important în viitor. Pentru un plan de protecție a datelor cu adevărat modernizat, o companie are nevoie de o soluție cuprinzătoare care să permită gestionarea datelor de cloud, virtuale și fizice pentru orice aplicație și orice date din orice cloud.

Allan a concluzionat: „Începând deja să își modernizeze infrastructurile în 2020, organizațiile se așteaptă să își continue călătoria de transformare digitală și să-și crească utilizarea în cloud. Soluțiile de generație veche au fost destinate să protejeze datele din centrele de date fizice din trecut, dar sunt atât de învechite și complexe încât costă mai mulți bani, timp, resurse și probleme decât se credea. Protecția modernă, precum soluțiile Cloud Data Management de la Veeam, nu se limitează la backup. Cloud Data Management oferă o soluție simplă, flexibilă și fiabilă, care economisește costuri și resurse, astfel încât acestea să poată fi realocate dezvoltării viitoare. Protecția datelor nu mai poate fi legată de medii locale, dedicate fizic, iar companiile trebuie să aibă opțiuni flexibile de licențiere pentru a putea trece cu ușurință într-un mediu hibrid/ multi cloud.”

Alte aspecte importante ale raportului Veeam includ:

  • Provocarea nr. 1 care va avea impact asupra organizațiilor globale în următoarele 12 luni este amenințarea cibernetică (32%). În Europa de Est, inclusiv România, cea mai mare provocare în următoarele 12 luni este incertitudinea economică (29%), urmată de punerea în aplicare a reglementărilor (26%) și deficitul de competențe pentru implementarea tehnologiei (26%).
  • Lipsa bugetului pentru inițiativele noi (30%) este considerată a avea cel mai mare impact asupra protecției datelor în companiile din Estul Europei și Rusia. Lipsa de personal care lucrează la inițiative noi (27%) și lipsa de vizibilitate asupra performanței operaționale (18%) au fost, de asemenea, invocate.
  • Trei din cinci organizații din Europa de Est (60%), inclusiv România, au un „decalaj de disponibilitate” între cât de repede pot recupera aplicațiile față de cât de repede trebuie să le recupereze. Acesta este semnificativ mai mic decât media globală de 73%.
  • Aproape jumătate (44%) dintre respondenții din Europa de Est au declarat că lipsa competențelor sau expertizei personalului IT împiedică sau a împiedicat organizația lor să avanseze în Transformarea Digitală. Media este aceeași cu cea globală.
  • Alte bariere în calea Transformării Digitale citate de organizații includ dependența de sistemele de generație veche (35%); lipsa achiziționării de echipamente din partea managementului (31%); bugete limitate (27%); lipsa de timp (24%);
  • În medie, peste un sfert (27%) dintre datele organizațiilor din Europa de Est sunt salvate în cloud printr-un furnizor de Backup ca servicii (BaaS). Este similar cu media globală.
  • În medie, 14% dintre datele organizațiilor din Europa de Est nu sunt protejate. Similar cu media globală.
  • Două din cinci organizații (41%) din Europa de Est intenționează să utilizeze backup-ul bazat pe cloud gestionat de un furnizor BaaS în următorii doi ani. Procentul este mai mic decât media globală de 43%.

Despre raport

Veeam a comandat companiei Vanson Bourne, partener de cercetare în sectorul tehnologic, efectuarea unui sondaj online complex la care au participat 1.550 de lideri de afaceri selectați la întâmplare și ITDM-uri din 22 de țări diferite, la începutul anului 2020. Țările intervievate includ Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Mexic, Orientul Mijlociu, Olanda, Noua Zeelandă, Republica Irlanda, Rusia, Elveția, Turcia, Marea Britanie, SUA, România, Ungaria, Cehia și Polonia.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.veeam.com.

 Resurse

Despre Veeam Software

Veeam este lider în soluțiile de Backup care furnizează Cloud Data Management™. Veeam oferă o singură platformă pentru modernizarea backup-ului, accelerarea cloud-ului hibrid și securizarea datelor. Cu peste 375.000 de clienți în întreaga lume, inclusiv 82% din Fortune 500 și 67% din Global 2.000, rezultatele de satisfacție ale clienților Veeam sunt cele mai mari din industrie, de 3,5 ori mai mari decât media acesteia. Ecosistemul Veeam bazat 100% pe distribuție include parteneri globali, inclusiv HPE, NetApp, Cisco și Lenovo în calitate de distribuitori exclusivi. Veeam are birouri în peste 30 de țări. Pentru a afla mai multe, vizitați https://www.veeam.com sau urmăriți Veeam pe Twitter @veeam.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

IMOTECA își mărește portofoliul din România și își extinde activitatea în Spania

Imoteca - The residential experts - anunță extinderea semnificativă a portofoliului său din România și lansarea operațiunilor de consultanță și...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv