joi, iulie 18, 2024

Mască de protecție reutilizabilă, premiată de Comisia Europeană, disponibilă și ȋn România

Măștile de protecție au devenit indispensabile ȋn toată lumea, ȋn ultimele luni, după ce numeroase studii au arătat că folosirea lor scade riscul de infectare cu noul coronavirus, cu până la 80%. Mai mult, unii oameni de știință susțin că purtarea măștilor de către majoritatea populației unei țări, poate opri evoluția epidemiei pe plan local.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Măștile de protecție au devenit indispensabile ȋn toată lumea, ȋn ultimele luni, după ce numeroase studii au arătat că folosirea lor scade riscul de infectare cu noul coronavirus, cu până la 80%. Mai mult, unii oameni de știință susțin că purtarea măștilor de către majoritatea populației unei țări, poate opri evoluția epidemiei pe plan local.

Ȋn acest context, producătorul bulgar Platex a creat o mască reutilizabilă, testată ȋn laborator special pentru eficiența de filtrare a unor viruși similari cu SARS-CoV-2 și a obținut un procent de 90%. Această inițiativă a fost prezentată la Hackathonul EUvsVirus, organizat de Comisia Europeană, de către o echipă formată din doi români și trei bulgari, și a câștigat premiul II, din aproape 2.000 de proiecte ȋnscrise. Acum, echipa distribuie măștile ȋn România și ȋntreaga Europă.

“Am comparat masca Platex cu masca tradițională, cea chirurgicală, de unică folosință. Ȋn timp ce a doua are o eficiență de filtrare a virușilor de doar 36.9%, produsul nostru are 90%, la primele utilizări. După cinci spălări, eficiența stratului protectiv scade la aproximativ 80%, iar după 10+ spălări, eficiența rămâne constantă la 68.3%. Masca asigură un grad înalt de protecție pentru cel puțin 30 de utilizări.

Este formată din trei straturi, toate din bumbac 100%, iar cel din mijloc este special tratat pentru a asigura o protecție sporită. Se fixează pe față și permite o respirație confortabilă”, a declarat Alexandru Kelerman, distribuitor oficial Platex ȋn România.

Pe lângă eficiența sporită, măștile reutilizabile Platex Classic și Platex Professional sunt mai avantajoase și din punct de vedere financiar. O bucată din modelul Professional costă 36 de lei și poate fi folosită de minimum 30 de ori. O mască de unică folosință, chirurgicală, este disponibilă pe piață, cu prețuri ȋntre 2 și 4 lei. Un calcul la cea mai ieftină variantă arată că 30 de bucăți ne vor costa 72 de lei, adică dublu față de produsul Platex. Ȋn același timp, măștile de protecție de unică folosință nu sunt o soluție sustenabilă pe termen lung și produc deșeuri periculoase. Modelul Platex Classic este și mai accesibil, la 22 de lei bucata.

După fiecare utilizare, măștile Platex trebuie spălate și călcate.

Măștile reutilizabile Platex sunt produse ȋn Uniunea Europeană, ȋntr-o fabrică de textile din Bulgaria și sunt disponibile pe piața din România din 25 mai, exclusiv online, pe site-ul www.wellmade.ro. Companiile beneficiază de prețuri dedicate și pot opta pentru personalizarea produselor.

Platex este un producător de textile din Bulgaria, cu o experiență de 75 de ani ȋn piață și o tradiție de patru generații. Materialele folosite de către companie sunt 100% naturale, de cea mai bună calitate, iar produsul final oferă utilizatorului confortul si siguranța de care are nevoie.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv