joi, iunie 13, 2024

Fearware – hackerii au creat mii de domenii de email în legătură cu COVID-19 pentru a efectua atacuri cibernetice

Hackerii au găsit o nouă metodă de a exploata îngrijorările și anxietatea  provocate de virusul COVID-19 pentru a determina oamenii să deschidă emailuri și să dea click pe link-uri malițioase, denumită de către specialiștii în securitate cibernetică „fearware”. De la izbucnirea focarului de COVID-19, hackerii au creat la nivel global, 130.000 de noi domenii de email care tratează subiectul pandemiei, folosite special pentru a ocoli filtrele standard antispam utilizate de companii. Conform unor studii recente, se estimează că, în fiecare zi sunt create peste 10.000 de domenii web asociate cu subiectul coronavirus, iar aproximativ nouă din zece sunt malițioase și au scopul de a livra informații incorecte sau de a vinde produse false.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Hackerii au găsit o nouă metodă de a exploata îngrijorările și anxietatea  provocate de virusul COVID-19 pentru a determina oamenii să deschidă emailuri și să dea click pe link-uri malițioase, denumită de către specialiștii în securitate cibernetică „fearware”. De la izbucnirea focarului de COVID-19, hackerii au creat la nivel global, 130.000 de noi domenii de email care tratează subiectul pandemiei, folosite special pentru a ocoli filtrele standard antispam utilizate de companii. Conform unor studii recente, se estimează că, în fiecare zi sunt create peste 10.000 de domenii web asociate cu subiectul coronavirus, iar aproximativ nouă din zece sunt malițioase și au scopul de a livra informații incorecte sau de a vinde produse false.

Pentru a susține companiile românești în aceste timpuri în care amenințările cibernetice au luat amploare, compania românească Safetech Innovations în parteneriat cu Darktrace, lider mondial în securitate cibernetică bazată pe Inteligență Artificială oferă un trial gratuit pentru 30 de zile al produsului Antigena Email, soluție de securitate pentru email inteligentă. Companiile locale și internaționale pot contacta Safetech Innovations la următorul link https://www.safetech.ro/cybersecurity/fearware/ pentru a primi gratuit codul de activare a perioadei de trial al produsului Antigena Email, soluție necesară pentru protecția angajaților împotriva noului tip de atacuri.

Datorită focarului de COVID-19 prezent la nivel global, multe organizații lucrează de la distanță, ceea ce creează o și mai mare dependență de comunicarea prin email. Acest aspect a fost deja exploatat de hackeri, clienții Darktrace remarcând o creștere de aproximativ 700% a atacurilor de tip phishing de la începutul pandemiei din februarie 2020. Hackerii creează emailuri extrem de realiste, care par să provină de la autorități din domeniul medical, dar, în schimb, conțin software malițios care poate fura date personale sau prelua ostil controlul unui dispozitiv. Acest nou trend a creat provocări unice de securitate deoarece instrumentele standard de securitate pentru email blochează automat doar atacurile de phishing tradiționale, dar aceste campanii noi de tip “fearware” sunt mult mai dificil de identificat deoarece fiecare email are conținut unic și diferit.

„Hackerii exploatează frica, incertitudinile și îndoielile, și se adaptează foarte rapid la orice schimbări ca să poată efectua atacuri de securitate cibernetică de actualitate. Am observat o creștere fără precedent a atacurilor de la începutul pandemiei de COVID-19. Am văzut atacuri de tip phishing, care vizează în primul rând utilizatori persoane fizice, dar și atacuri coordonate de securitate cibernetică asupra organizațiilor, inclusiv spitale sau furnizori de infrastructuri critice”, a declarat Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations. Aceasta a mai adăugat: „Deoarece majoritatea oamenilor urmăresc să afle cât mai multe informații despre focarul de coronavirus, probabilitatea ca aceștia să deschidă emailuri nesolicitate pe acest subiect este semnificativă. Având în vedere că mulți angajați utilizează același computer atât pentru sarcini legate de muncă cât și în interes personal pentru citirea știrilor sau navigarea pe rețelele de socializare, riscul ca organizațiile să devină victime ale atacurilor cibernetice este considerabil. Prin urmare, recomandăm companiilor să își revizuiască politicile de securitate cibernetică pentru a se asigura că sunt protejate și își pot continua astfel activitatea fără întreruperi”.

Soluția Antigena Email de la Darktrace este bazată pe Inteligență Artificială și poate diferenția emailurile malițioase de comunicările autentice de business și prin urmare, blochează emailurile de tip malware să ajungă în inbox-ul angajatului. Creată cu tehnologia inovatoare Cyber AI, soluția de securitate oferită de Darktrace funcționează perfect deoarece înțelege evoluția „activității normale” a emailurilor corporative și a utilizatorilor individuali din spatele acestora. Acest lucru îi permite să detecteze amenințări cibernetice noi sau deja existente, precum domain spoofing, supply chain account takeover sau uzurparea identității, pe care instrumentele tradiționale de securitate nu le consideră drept malware și le permite astfel accesul. Antigena Email evaluează în mod continuu emailurile utilizând un algoritm prin care ordonează comunicările normale ale fiecărui utilizator dintr-o rețea, folosind acest filtru al „normalității”, blochează automat emailurile malițioase înainte ca acestea să ajungă la victimă.

Despre Safetech Innovations

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor și soluțiilor de securitate cibernetică de pe piața românească. Serviciile Safetech Innovations includ identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, monitorizarea evenimentelor de securitate cibernetică, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică(prin STI CERT – Centrul Safetech de Răspuns la Incidentele de Securitate Cibernetică), crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță precum și implementarea de soluții de securitate cibernetică. Safetech Innovations este cel mai specializat partener și singurul Managed Security Service Provider pentru Darktrace în România. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 100 de instituții cheie din sectorul financiar-bancar, jucători internaționali dar și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Ștefan Mandachi și Iancu Guda organizează un maraton gratuit, pentru antreprenori

Ștefan Mandachi și Iancu Guda, împreună cu un profesor universitar doctor, organizează un maraton de business și mindset, de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv