Elevii vulnerabili nu sunt singuri. Fundația Kastel, împreună cu mediul antreprenorial românesc, organizează o licitație caritabilă dedicată educației și digitalizării unei săli de clasă
Mulți copii din România se trezesc dis-de-dimineață cu imboldul de a se salva: li s-a spus de atâtea ori că educația este marea și singura lor șansă în viață. Uneori, înainte de a pleca la ore, se bucură de un mic-dejun care reușește să le țină de foame; de prea multe ori însă își încep ziua pe stomacul gol. Visează la ziua în care vor fi adulți, vor deveni cineva, vor avea o meserie, poate chiar vor fi antreprenori și vor contribui la o lume mai bună. Aceasta e realitatea sumbră a multor copii care trăiesc în medii defavorizate din țară. Aceasta e realitatea pe care doar împreună o putem schimba în bine: prin implicarea reală în comunitățile școlare vulnerabile.
Fundația Kastel – Inaugurează Viitorul prin educație și organizează primăvara aceasta o licitație caritabilă pentru comunitatea școlară vulnerabilă din Scurtu-Mare
Licitația caritabilă va avea loc pe 24 martie 2025, la Cinema Muzeul Țăranului Român. Cei 200+ participanți vor viziona în avanpremieră primul episod din sezonul al II-lea Nomadia Xtreme – maratonul caritabil de aventură derulat în 2024, prin intermediul căruia 11 elevi din județul Vaslui au fost susținuți în anul școlar 2024-2025 prin burse în valoare totală de 31.500 de lei.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
13 mai 2025: Cum reducem fenomenul contrafacerilor?, Ediția a V-a
15 mai 2025: Forumul antreprenorilor din construcții și imobiliare – Ediția a II-a
27 mai 2025: Forumul antreprenorilor din sectorul agricol și industria alimentară, Ediția a IV-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
De data aceasta, prin evenimentul organizat la muzeul emblematic din București, Fundația Kastel vine în sprijinul comunității școlare vulnerabile din Scurtu-Mare. Donațiile vor fi alocate renovării complete a unei săli de clasă și transformării acesteia într-un laborator de informatică. În acest sens, vor fi achiziționate minimum 15 calculatoare, o tablă interactivă, precum și alte echipamente necesare pentru dezvoltarea competențelor digitale, esențiale pentru meseriile viitorului.
Totodată, 10 elevi ai Școlii Generale Scurtu-Mare vor beneficia de burse acordate pe parcursul unui an.
„Copiii din această comunitate școlară vulnerabilă provin din familii monoparentale, din familii cu venituri semnificativ reduse sau chiar fără venituri. Unii locuiesc cu bunicii, alții împart cu părinții și frații o casă foarte mică. În ciuda acestor condiții atât de dificile, ei continuă să învețe, să-și facă temele, să meargă la școală – știu că educația e singura lor șansă la un viitor în care nu vor mai trebui să adoarmă cu senzația de gol în stomac și în suflet.
Acești copii au nevoie să simtă că nu sunt singuri în lupta pentru un viitor mai bun – ne-am întărit convingerea pe parcursul tuturor proiectelor derulate în diferite comunități afectate de sărăcie, în ultimii 2 ani. Am văzut că familia, profesorii îi susțin cum pot, atât cât pot într-un context economic foarte vulnerabil. Și noi ceilalți – ca oameni, ca membri activi ai societății, ca antreprenori care conștientizează importanța investiției financiare și emoționale în educație – îi putem susține, la rândul nostru”, povestește Christian Tudorache, președintele Fundației Kastel.
Antreprenorii români pun umărul la crearea unui viitor mai bun și donează produse și servicii pentru licitație
„La Fundația Kastel, ne bucurăm să vedem de fiecare dată, în proiectele și inițiativele pe care le organizăm, implicare concretă din partea mediului antreprenorial românesc. La licitația caritabilă din martie ni s-au alăturat parteneri care au donat produse sau servicii spre licitație: au fost donate de la servicii stomatologice, până la cursuri de prelucrare a bijuteriei din argint, ateliere de dezvoltare personală și ședințe foto pentru care participanții vor putea licita.
Iată cum, pic cu pic, om cu om, donație cu donație, creăm împreună un viitor mai bun pentru copiii care luptă să-și continue școala”, adaugă fondatorul Fundației Kastel – Inaugurează Viitorul.
Cum poți susține și tu comunitatea școlară vulnerabilă din Scurtu-Mare?
Iată cum poți susține licitația caritabilă dedicată educației și digitalizării:
- Participă fizic la evenimentul de la Cinema Muzeul Țăranului Român. Accesul la eveniment se face pe baza unei donații simbolice, după cum urmează: EARLY Booking 35 Ron până pe 15 martie (vs. 50 Ron) pentru acces standard; EARLY Booking 200 Ron până pe 15 martie (vs. 250 Ron) pentru acces VIP. Înscrie-te chiar aici.
- Dacă nu poți fi prezent fizic la eveniment, poți face în continuare bine, de oriunde te-ai afla: donează direct pe website-ul Fundației Kastel.
Vrei să susții misiunea Fundației Kastel în alt mod? Contactează-i la impreuna@fundatiakastel.ro. Găsești aici datele complete de contact.
Când donezi, de fapt creezi un viitor mai bun. Fii creator de viitor!
Fundația Kastel desfășoară și susține inițiative și proiecte menite să vină în sprijinul copiilor din medii defavorizate, expuși la sărăcie și risc de abandon școlar. Prin proiectul propriu Nomadia Xtreme, Fundația Kastel a dotat, în 2023, Școala Gimnazială Sălătrucel (județul Vâlcea) cu un minilaborator de științe. Mai mult, o altă inițiativă a proiectului Nomadia Xtreme, din 2024, este cea prin care 11 elevi din județul Vaslui au beneficiat de burse școlare în valoare totală de 31.500 de lei. De asemenea, școala elevilor din Vaslui a fost dotată cu o imprimantă care a facilitat actul didactic.