marți, iulie 16, 2024

Restart Energy One anunță intenția de a emite noi obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Restart Energy One, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici și IMM-uri, anunță demararea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare totală de până la 6,5 milioane de euro. Oferta este adresată unui număr limitat de 149 de investitori retail.

Restart Energy One se află într-o perioadă de transformare și creștere continuă. Ne propunem să fim în avangarda tranziției energetice din România, oferind soluții complete și inovative clienților noștri, iar cu sprijinul fondurilor atrase în această nouă emisiune de obligațiuni, vom putea accelera dezvoltarea proiectelor noastre și extinde portofoliul de clienți, precum și să creștem ponderea energiei verzi furnizate prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Obligațiunile emise anterior ne-au permis să inițiem proiecte esențiale și să creștem capacitatea noastră operațională. De asemenea, emisiunile de obligațiuni reprezintă o modalitate strategică de a atrage capital necesar pentru dezvoltare fără a influența echilibrul financiar existent, oferindu-ne astfel stabilitatea necesară pentru planurile noastre strategice”, a declarat Armand Domuța, cofondator și CEO al Restart Energy One.

Aceasta este cea de-a doua emisiune de obligațiuni a companiei după cea din 2021, când compania a atras 16,4 milioane de lei de la investitori. Noua ofertă de obligațiuni prevede emiterea unui număr de până la 65.000 obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și neconvertibile cu o valoare totală de până la 6,5 milioane euro, cu o valoare nominală de 100 euro per obligațiune și o scadență de 60 de luni (5 ani) de la data de emisiune. Obligațiunile au o rată a cuponului de 9,5%, periodicitatea cuponului fiind semestrială.

Capitalul atras de la investitori va fi direcționat către continuarea dezvoltării accelerate a companiei pe principalele linii de business. În ultimii doi ani, Restart Energy One și-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie spre tranziția energetică. Acest pas a fost efectuat în vederea valorificării oportunităților prezente în domeniul tranziției energetice și diminuarea expunerii afacerilor companiei la instabilitatea legislativă și economică de pe piața de furnizare de energie. Prin acest proces, compania și-a diversificat competențele astfel încât să poată oferi clienților un ecosistem de divizii din întreg lanțul energetic. Compania continuă astfel strategia sa de accesare a capacității de finanțare oferite de piața de capital, pe care o consideră o opțiune foarte atractivă pentru companiile romanești de a se dezvolta.

Prin urmare, în anii ce urmează, Restart Energy One vizează consolidarea afacerilor la nivelul segmentului de rooftop, finalizarea și comercializarea proiectelor de tip Utility Scale dezvoltate prin SPV-uri, creșterea portofoliului de clienți industriali mari și foarte mari și creșterea ponderii energiei verzi furnizate, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Oferta privind emisiunea noilor obligațiuni corporative este intermediată de Tradeville S.A..

Despre Restart Energy One

Restart Energy One este unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatorii casnici și IMM-uri. Compania deține birouri în cinci orașe cheie din România, prin intermediul cărora oferă acoperire națională la nivelul serviciilor și operațiunilor sale. Prin serviciile și soluțiile integrate pe care le oferă clienților săi, Restart Energy One facilitează tranziția către energia verde a companiilor locale. Serviciile și soluțiile integrate ajută clienții Restart Energy One să extragă maximum de valoarea economică din energia verde pe care o aceștia o produc. Compania asigură clienților săi cea mai ușoară și cea mai responsabilă experiență de furnizare verde care este 100% digitalizată și fără birocrație. Principalele segmente de business ale Restart Energy One sunt Downstream, Servicii și Upstream. Mai multe detalii la: www.restartenergy.ro

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Grupului OTP din România de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv