marți, iulie 16, 2024

Editura Publisol lansează „Față în față cu America” – o mărturie complexă a subtilităților diplomației internaționale

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Editura Publisol adaugă în portofoliul său o apariție editorială remarcabilă, „Față în față cu America”, de A. Adjubei, N. Gribaciov, L. Ilicev. Această lucrare vine să ofere cititorilor o perspectivă profundă și detaliată asupra interacțiunilor dintre Est și Vest în perioada Războiului Rece, printr-o analiză minuțioasă a dialogurilor și întâlnirilor dintre liderii sovietici și americani.

Cartea se bazează pe documente de arhivă și pe mărturii ale celor care au fost direct implicați în evenimentele descrise, oferind astfel o imagine completă și autentică a dinamicii relațiilor dintre cele două superputeri. Autorii, A. Adjubei, N. Gribaciov, și L. Ilicev, sunt recunoscuți pentru expertiza lor în domeniul istoric și diplomatic, iar în această lucrare reușesc să surprindă esența unei ere definitorii pentru politica mondială.

„Față în față cu America” explorează nu numai întâlnirile oficiale și negocierile dintre liderii statelor, ci și influența culturală și ideologică reciprocă, oferind cititorilor o perspectivă largă asupra impactului acestor relații asupra cursului istoric mondial. De la discuțiile tensionate din culisele summiturilor internaționale până la schimburile de idei care au modelat politici globale, cartea este o mărturie a complexității și a subtilităților diplomației internaționale.

În septembrie 1959, Nikita Hrușciov, președinte al Consiliului de Miniștri al URSS și prim-secretar al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, efectua la invitația președintelui SUA, Dwight Eisenhower, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Această carte este povestea acelor zile, pe care propaganda sovietică a țesut-o cu multă determinare folosind formula consacrată: puțin adevăr, la care se adaugă felurite alte ingrediente. În iulie 1959, cu ocazia Expoziției Naționale Americane care urma să se deschidă în Parcul Sokolniki din Moscova, au avut loc o serie de întrevederi între vicepreședintele SUA, Richard Nixon, și președintele Consiliului de Miniștri al URSS, Nikita Hrușciov. Întrevederile, cunoscute sub numele de Dezbaterea din bucătărie, au constituit un bun prilej pentru cei doi oameni politici să aducă argumente în favoarea superiorității sistemelor lor politice, dar și pentru o invitație surprinzătoare pe care vicepreședintele american i-a transmis-o liderului de la Kremlin: să viziteze Statele Unite.

În august 1959, președintele Dwight Eisenhower a anunțat oficial vizita lui Hrușciov în SUA, care avea să înceapă în 15 septembrie și să dureze 13 zile. O vizită pentru care Hrușciov avea nevoie de o schimbare de imagine pentru a atenua impresia făcută în lumea liberă de sumbra amenințare „Vă vom îngropa!”, lansată în 18 noiembrie 1956 la o recepție la Ambasada Poloniei din Moscova în fața ambasadorilor țarilor occidentale. Mostra de atroce propagandă, Față în față cu America prezintă turul de forță al liderului de la Kremlin printr-o America ce se lasă sedusă de șarmul irezistibil al președintelui roșu. Hrușciov este dezinvolt, atent la nuanțe, amabil, cuceritor chiar, dar și letal atunci când o cer imprejurările. Se pricepe la porumb, la porci, la computere, la oțel, la absolut orice. Își surclasează cu fiecare ocazie amfitrionii americani. Dă sfaturi, ceartă, încurajează, dar mai ales le aduce aminte gazdelor sale că țara lui, marea Uniune Sovietică, este cea care a lansat primul sputnic și prima rachetă care a ajuns pe Lună. Și că, oricum, în șapte, poate zece ani, Uniunea Sovietică va depăși SUA la toate capitolele. Pentru că acesta este mersul istoriei, credea el.

„Față în față cu America” este destinată nu doar pasionaților de istorie și studii politice, ci și unui public larg, interesat de înțelegerea forțelor care au modelat lumea contemporană. Lucrarea impresionantă reprezintă o contribuție valoroasă la literatura de specialitate și un instrument esențial pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine perioadele de tensiune și colaborare care au definit a doua jumătate al secolului XX.

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro și în librării.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

„My ANCOM”: spațiu virtual privat pentru operatorii de comunicații electronice și servicii poștale

ANCOM implementează o modalitate de comunicare a documentelor destinate furnizorilor de comunicații electronice, de servicii poștale, precum și altor...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv