marți, iulie 16, 2024

Atelierul de design empatic Empatehnico, organizat de Asociația OPEN MINDS, și-a desemnat câștigătorii

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Atelierul de design empatic Empatehnico, un proiect al Asociației OPEN MINDS, sponsorizat de Raiffeisen Bank România și realizat în parteneriat cu IBM România, și-a desemnat câștigătorii. Echipa NewAllies a fost aleasă pentru propunerea sa inovativă, AIBC, o aplicație de learning secvențial care sprijină tinerii cu Sindromul Down în procesul de învățare și integrare.

Desfășurat în două etape a câte două zile de lucru, Empatehnico a avut ca obiectiv principal găsirea unei soluții tehnologice inovative care să vină în sprijinul tinerilor cu Sindromul Down. Proiectul a reunit patru echipe formate din câte șase studenți de la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) a Universității Politehnice București, provocându-i să dezvolte o aplicație sau altă soluție inovativă care să îmbunătățească viața acestor tineri.

Construit pe o structură de tip design thinking, Empatehnico a implicat un exercițiu teoretic și practic de înțelegere empatică a nevoilor beneficiarilor. Participanții au avut oportunitatea unică de a cunoaște și petrece timp cu tinerii cu Sindromul Down din grija asociației Down Plus, pentru a înțelege mai bine pentru cine lucrează și cum pot răspunde nevoilor acestora.

Proiectul câștigător, AIBC, este o aplicație de learning secvențial concepută să ofere utilizatorilor un mediu prietenos pentru învățarea de noi concepte și integrarea acestora prin repetiție verbală. Utilizând un AI antrenat special pentru a conversa cu persoane cu deficiențe de pronunție, AIBC își propune să ajute tinerii cu Sindromul Down să își depășească aceste deficiențe și să câștige încredere în interacțiunile publice. Din echipa câștigătoare fac parte: Hussein Mohamed Said Ismail, Mihaela Luiza Gheorghe, Andrei-Sebastian Brisan, Iacob Andrei Radu, Luchian Sainenco și Iris Vavilov.

Criteriile de selecție pentru proiectul câștigător au inclus ușurința de utilizare, claritatea mecanismului, scalabilitatea și fiabilitatea, punând accent pe atingerea nevoilor esențiale ale beneficiarilor. Fiecare membru al echipei NewAllies a fost premiat cu câte 200 de euro și va avea oportunitatea de a face parte din echipa care va implementa proiectul în următoarea etapă.

„Felicităm de toate echipele participante pentru angajamentul și inovația de care au dat dovadă. AIBC este un exemplu excelent al modului în care tehnologia poate fi utilizată pentru a face o diferență reală în viața tinerilor cu Sindromul Down. Ne propunem să continuăm seria atelierelor de design empatic, adresându-ne și către alte categorii de beneficiari în edițiile viitoare și deja am început procesul de identificare a partenerilor potriviți pentru implementarea soluțiilor dezvoltate în cadrul atelierelor Empatethico,” a declarat Silviu Andrei Petran, președinte al Asociației OPEN MINDS.

Despre OPEN MINDS – Asociația pentru Diversitate și Incluziune

OPEN MINDS – Asociația pentru Diversitate și Incluziune, înființată în anul 2023 de către Exploratist – Agenție de Employee Experience, este o organizație nonguvernamentală care facilitează implicarea companiilor în viețile comunităților locale, prin acțiuni cu impact pozitiv care generează atașament, credibilitate și încredere. Asociația integrează agendele organizațiilor cu inițiative ale societății civile, în abordări pe termen lung și cu impact sporit.

Asociația este dedicată dezvoltării proiectelor educaționale și sociale, promovând inovația și designul empatic pentru a sprijini diverse categorii de beneficiari. Cu sprijinul partenerilor săi, OPEN MINDS continuă să creeze oportunități de dezvoltare și incluziune pentru comunități vulnerabile.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

„My ANCOM”: spațiu virtual privat pentru operatorii de comunicații electronice și servicii poștale

ANCOM implementează o modalitate de comunicare a documentelor destinate furnizorilor de comunicații electronice, de servicii poștale, precum și altor...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv