sâmbătă, mai 25, 2024

OTP Bank România extinde facilitatea de deschidere a conturilor 100% online pentru companii și IMM-uri cu mai multi asociați

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
  • Creștere de 630% de la an la an pentru înrolarea online a clienților persoane fizice.
  • Creștere de 36% de la an la an în onboardingul digital pentru IMM-uri.
  • Creștere cu 29% de la an la an a numărului de cereri de creditare, 39% dintre cererile persoanelor fizice fiind acum depuse online.

OTP Bank România face un nou pas important în direcția inovației și accesibilității serviciilor bancare digitale prin extinderea serviciului de deschidere conturi 100% online pentru persoanele juridice și IMM-urile cu mai mulți asociați. Inițial, acest flux online a fost disponibil doar pentru persoanele fizice și IMM-urile cu acționar unic.

Totodată, OTP Bank România a înregistrat un progres impresionant în programul de transformare digitală, cu creșteri spectaculoase ale indicatorilor de performanță. Astfel, implementarea procedurii de onboarding online pentru clienții persoane fizice a condus la o creștere de șase ori a numărului de noi clienți care aleg această metodă comparativ cu anul trecut.

Noile dezvoltări digitale au fost realizate cu suportul partenerului FintechOS, care a implementat soluții precum onboarding digital pentru clienți persoane fizice și IMM-uri sau procesul de acordare online a creditelor. Astfel, urmărind viziunea băncii orientată către client, au fost introduse soluții care răspund eficient nevoilor de banking, îmbunătățesc experiența utilizatorilor și, nu în ultimul rând, au optimizat procesele interne ale băncii.

Extinderea serviciului de onboarding online subliniază angajamentul nostru de a aduce inovație și accesibilitate pentru soluțiile bancare. Este un proiect care ne-a permis o transformare semnificativă a modului în care interacționăm cu clienții, oferind un proces simplificat și rapid de deschidere a conturilor, indiferent de complexitatea structurii acționariatului lor. Viteza și eficiența cu care am reușit să implementăm aceste schimbări ne-a ajutat să simplificăm procesele interne și să oferim rezultate palpabile în termeni de satisfacție a clienților, ceea ce a facilitat o creștere impresionantă în adopția serviciilor noastre digitale”, a declarat Constantin Mareș, Director General Adjunct al OTP Bank România, Divizia Digitală.

Onboardingul 100% digital a determinat circa 40% dintre clienții persoane fizice să aleagă în mod constant să își deschidă cont în afara programului de lucru uzual, profitând de comoditatea și accesibilitatea acestor servicii oricând și de pe orice dispozitiv. De asemenea, aproape 40% din cererile de creditare din partea persoanelor fizice au fost înregistrate online.

Băncile de astăzi trebuie să inoveze pentru a rămâne relevante și a prospera, dar cele mai multe sunt împiedicate de vechile sistemele insuficient de flexibile. Am dezvoltat platforma FintechOS pentru a permite instituțiilor să dezvolte produsele și ofertele digitale de care au nevoie, atunci când au nevoie de ele, fără a le perturba sistemele de bază sau fără a fi necesare investiții costisitoare”, a declarat Teo Blidarus, CEO and Co-Founder, FintechOS.

În cazul segmentului IMM, onboarding-ul online a cunoscut o creștere anuală de 36%, iar aproximativ 44% dintre noii clienți din acest segment aleg să inițieze procesul de onboarding în afara orelor de program ale sucursalelor băncii.

Performanțele înregistrate de OTP Bank prin acest program de digitalizare au fost recunoscute și prin decernarea premiului pentru „Cel mai bun Onboarding Online” de către Finnoconsult, care a desemnat banca drept lider în acest domeniu pentru categoria „Ideal Bank” în 2023.

OTP Bank își reafirmă angajamentul de a continua livrarea de soluții bancare optime și îmbunătățirea experienței digitale pentru clienții săi. Banca va continua să fie alături de clienții săi prin noi campanii inovatoare și va menține o comunicare transparentă și eficientă.

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. După patru ani de creștere constantă și considerabilă pe toate liniile de afaceri, OTP Bank România trece către un proces de consolidare a portofoliului și operațiunilor. Cu o echipă care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Despre FintechOS

FintechOS este o platformă de management end-to-end al produselor financiare. Cu FintechOS, băncile, asiguratorii și alte instituții financiare își pot extinde sistemele core de business, de multe ori inflexibile față de cerințele de agilitate și de versatilitate, cu capabilități flexibile pentru adresarea întregului ciclu de viață a produselor – și pot oferi angajaților instrumente productive pentru definirea, distribuția, subscrierea, deservirea și analiza performanței produselor financiare. 

Peste 50 de clienți din întreaga lume – inclusiv Groupe Société Générale, Admiral Insurance Group și Howden Group – folosesc FintechOS pentru modernizarea produselor financiare, extinderea pe piețe noi sau abordarea unor modele de business noi cum ar fi embedded finance, evitând implementări de durată sau migrarea riscantă a sistemelor de core banking sau core insurance.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Președinta Fundației Scheherazade, doamna Wajiha Haris, a prezidat panelul intitulat “Environmental Diplomacy – a tool for cross-boarder ecological security and peace”

Președinta Fundației Scheherazade, doamna Wajiha Haris, a prezidat panelul intitulat: “Environmental Diplomacy – a tool for cross-boarder ecological security...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv