joi, mai 30, 2024

Sistemul RO e-Transport: Probleme nerezolvate și solicitare de amânare a sancțiunilor

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a atras atenția Ministerului Finanțelor cu privire la problemele persistente din Sistemul RO e-Transport și a solicitat amânarea cu un an a sancțiunilor pentru transportul rutier internațional, prevăzute pentru 1 iulie 2024.

Motivele solicitării:

  • Lipsa clarității juridice: Utilizarea Sistemului RO e-Transport ridică anumite probleme neacoperite clar de legislația actuală, generând confuzie și nelămuriri.
  • Impact larg: Sistemul afectează un număr semnificativ de companii (transport, logistică, expediții, producători, importatori, exportatori etc.), multe dintre ele nefiind încă familiarizate cu funcționarea sa.
  • Solicitări multiple: USER a primit numeroase solicitări de clarificări din partea membrilor săi (companii din domeniul transportului, logisticii și expedițiilor de marfă) și a clienților acestora, evidențiind nevoia de soluții concrete.
  • Lipsa răspunsurilor: Lipsa răspunsurilor clare la problemele identificate în practică generează îngrijorare și blochează operațiunile unora dintre companii.

Consecințe solicitate:

  • Amânarea sancțiunilor: USER solicită amânarea cu un an a sancțiunilor pentru transportul rutier internațional, prevăzute pentru 1 iulie 2024.
  • Clarificări detaliate: Solicită clarificarea fiecărui caz problematic din Sistemul RO e-Transport, oferind soluții concrete și clare din partea autorităților.

Suport pentru companiile afectate:

USER pune la dispoziție o adresă de email (office@user.ro) unde companiile pot transmite nelămuririle cu privire la Sistemul RO e-Transport. Solicitările vor fi centralizate și transmise autorităților competente pentru a se obține răspunsurile necesare.

Implementarea cu succes a Sistemului RO e-Transport necesită o abordare proactivă din partea autorităților, cu soluții prompte la problemele identificate și clarificări detaliate ale legislației. Amânarea sancțiunilor ar oferi companiilor un răgaz suplimentar pentru a se adapta la noile cerințe și a asigura o funcționare optimă a sistemului.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung

Vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat și producție pentru artiști emergenți are loc pe 2...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv