duminică, 27 aprilie, 2025

Oradea lansează revoluția securității: Roboții AI Helion preiau controlul Dispeceratului DOL Guard!

Evenimente Club Antreprenor

Redacția
Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Roboții de inteligență artificială HelionAI dezvoltați de o companie din Oradea revoluționează Industria Securității. Dispeceratul DOL avansează la tehnologia AI generatia 5 dezvoltată de de Heliondata.com

În această săptămână compania orădeană Helion și partenerul său strategic, DOL Guard, marchează un Milestone odată cu finalizarea implementării tehnologiei de vârf a Roboților AI de analiză video și dispecerizare robotizată, tehnologie dezvoltată și produsă de Heliondata.com.

Sub îndrumarea Directorul General Helion, Rareș Codrean, doctor în securitate națională și profesor de programare la Universitatea din Oradea, și cu ajutorul roboților AI, dezvoltați de echipa Helion sub comanda lui Dan Buștean, Dispeceratul DOL Guard a fost subiectul unei retehnologizări remarcabile în primele 3 luni ale anului 2024.

Dan Buștean, Dispeceratul DOL Guard

Ioana Nica, directorul companiei DOL Guard:

Tehnologia AI reprezintă un pas important în avansul spre o societate mai sigură, localități cu grad redus de infracționalitate și afaceri protejate”.
Oferind o combinație inovatoare de monitorizare și analiză video, cu un algoritm avansat de sortare a datelor, prin tehnologia AI de generație 5 dezvoltată de Helion, inclusiv funcții avansate de control acces și alertă în caz de intrus neidentificat, dispeceratul DOL este acum într-o poziție de vârf pentru a gestiona provocările de securitate cu precizie și viteză.

Concret, dintre persoanele care doresc sa pătrundă în obiectiv, persoane care sunt înregistrate în sistem sunt identificate și li se permite accesul, iar dacă este identificată o persoană neînregistrată, este trimis automat echipajul de intervenție (datele personale fiind păstrate prin tehnologie Blockchain, astfel se respectă toate directivele gdpr- Helion deținând aviz în acest sens de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal). Totul se întâmplă automat, cu ajutorul roboților de inteligență artificială (AI), dispecerul fiind doar „agent constatator” care monitorizează și supervizează activitatea AI-ului intervenind doar in caz de „alarmă falsă”.

Astfel, pe viitor, agenții de pază fixă vor putea fi înlocuiți în totalitate cu roboții de inteligență artificială.

Cristian Petrila, Directorul Tehnic al Helion și arhitectul dispeceratului:

„Clienții noștri ne-au solicitat expres o astfel de armată de roboți AI care să le ofere protecție și securitate, fapt ce a condus la concluzia clară că această nouă tehnologie modernă trebuie implementată obligatoriu, cu începere în orașele mari, pentru a salva efectiv vieți și pentru a proteja femei și copii vulnerabili în contextul unui grad de agresiune tot mai mare în România. Prin urmare, decizia de a implementa roboții AI ai heliondata.com în Dispeceratul DOL Guard este o reacție directă la nevoile și cerințele clienților noștri comuni”.  

Rareș Codrean, Directorul General Helion:

„Această evoluție reconfirmă angajamentul nostru, al Helion, față de inovație și securitate, consolidand parteneriatul cu DOL Guard în dezvoltarea și implementarea soluțiilor de securitate de ultimă generație”.

AI-ul heliondata.com este deja implementat și rulează în 8 obiective ale clienților Helion medii și mari (companii care au între 100 și 2200 de angajați), iar acum, în urma implementării roboților AI heliondata.com în Dispeceratul DOL Guard, AI-ul urmează să preia direct monitorizarea a 130 de obiective suplimentare, printre care și sediul Helion.

Urmărește-ne:
- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -Transavia SA Fragedo

Ultimele Știri

Exorigo-Upos: Etichetele digitale de preț (ESL) pot reduce costurile pentru retaileri, cu până la 70%

Industria ESL - estimată să ajungă la valoarea de 3,5 miliarde de dolari până în 2031 Pe măsură...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business afaceri 2025 Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT 12 luni Club Antreprenor