sâmbătă, septembrie 30, 2023

Crayon România depășește 26 milioane euro venituri în 2022

Evenimente Club Antreprenor

• Cifra de afaceri locală +26 milioane euro

• Creștere de 73% față de anul precedent

• Serviciile IT au ajuns la o pondere de 40%

Crayon România, companie specializată în servicii IT profesionale și revânzare de licenţe software, a finalizat 2022 cu o cifră de afaceri de peste 26 milioane euro. Raportat la veniturile din 2021, compania a înregistrat o creștere de 73%, prin atragerea a peste 60 de clienţi noi, cu 50% mai mulţi faţă de anul precedent.

Anul 2022 a însemnat şi o creştere a vânzărilor indirecte, alături de intensificarea legăturilor comerciale cu furnizori precum Microsoft, Veeam, IBM, VMware și ForcePoint. Ca pondere în cifra de afaceri, componenta de licenţe software a reprezentat 60% din venituri, iar serviciile IT asociate 40%.

Creșterea înregistrată de Crayon a fost de cca 4.2 ori mai mare decât creșterea pieței IT, care în 2022 a ajuns la o valoare de peste 9 miliarde de euro, conform Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

La nivelul modelului de business direct, rezultatele din 2022 se datorează creșterii organice a echipei, consolidării prezenţei în industria bancară, având pe lista de clienţi nu mai puţin de zece organizații financiar-bancare şi derulării unor proiecte transformaționale cu grad ridicat de complexitate. Numeroase astfel de proiecte au implicat dezvoltarea de aplicaţii business cu ajutorul platformelor low code / no code. Conform Gartner, până în 2025, 75% dintre aplicațiile nou apărute pe piaţă vor avea la bază tehnologia low code / no code, față de doar 25% în 2020, principalul avantaj fiind accelerarea inovației.

La nivelul modelului de business indirect, Crayon a înrolat 35 de parteneri, pentru care un catalizator au fost şi cele două evenimente anuale Club-iQ, pe care compania le organizează pentru încurajarea colaborării şi accelerarea proiectelor comune.

”2022 a fost anul în care ne-am consolidat prezența pe piața locală, aducând un element de noutate prin îmbinarea modelelor de business direct și indirect.

Recunoașterea obținută, confirmată și de premiile acordate printre care ”Partenerul anului pentru Microsoft în România”, alături de numărul mare de clienți și de proiectele finalizate cu succes, ne-au făcut să începem anul în forță. 

Pentru 2023 ne propunem o dublare a profitabilităţii, ceea ce presupune o creştere cu cel puțin 50% a cifrei de afaceri. În acest sens, ne concentrăm pe divizia de servicii care va avea o extindere agresivă în acest an, pe intensificarea parteneriatelor locale în care investim constant, dar și pe lărgirea portofoliului tehnologic.” a declarat Răzvan Ene, General Manager – Crayon România.

Despre Crayon:

Crayon este o companie construită să inoveze pe piețele de servicii IT și care se bazează pe cele mai noi tehnologii din domeniu. Cu sediul central la Oslo, Norvegia și peste 4.000 de angajați în 47 de țări, Crayon investește în dezvoltare și capital uman de top, extinzând centrele de excelență pentru Data și Artificial Intelligence și formând experți în cybersecurity. Crayon, prin compania Anglepoint (parte din Grupul Crayon), este recunoscută pentru al treilea an consecutiv Lider în Gartner Magic Quadrant pentru serviciile de Software Asset Management.

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Sondaj CEC Bank: Aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, pe timpul studiilor

Unu din patru studenți lucrează ca să se poată întreține financiar în  timpul  studiilor universitare Cei mai mulți...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente