miercuri, martie 29, 2023

UniCredit Bank, în parteneriat cu Amundi Asset Management, își extinde portofoliul de fonduri de investiții cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG

Must Read

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, companie din top 10 mondial în ceea ce privește activele administrate1, lansează patru noi fonduri de investiții tematice cu componenta ESG*, care propun investitorilor oportunități de diversificare a portofoliilor aliniate celor mai noi tendințe din piață în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

Lansarea celor patru fonduri tematice (CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen și AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future) vine să completeze portofoliul de fonduri deja disponibile în oferta băncii și promovează finanțarea responsabilă, în acord cu strategia UniCredit de a susține fundamentele ESG. Prin intermediul acestor instrumente de investiții, clienții băncii au acces la soluții inovatoare pe termen lung care răspund totodată așteptărilor și cerințelor în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Rămânem consecvenți angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesioniști, iar sprijinirea clienților și comunităților în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate și un avantaj competitiv important în piață. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce privește companiile în care își investesc banii și modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social și de guvernanță”.

Florin Dolea, CEO Amundi Romania: „Lumea din jurul nostru evoluează prin inovații tehnologice, noi tendințe demografice și sociale, urbanizare rapidă și provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată și în continuă schimbare, în care inovația fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane și climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investițională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiționale, încercând să capteze surse de creștere și performanță prin tendințe autentice de lungă durată oferind clienților noștri soluții durabile și transparente.”

Cele patru noi fonduri sunt disponibile în toate sucursalele UniCredit Bank și integrează o abordare durabilă prin analizarea companiilor selectate:

  • CPR Invest CLIMATE ACTION: fond în EUR, investește în companii internaționale care se angajează să limiteze impactul schimbărilor climatice în conformitate cu cel de-al 13-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă al Organizației Națiunilor Unite, integrând în același timp criterii de tip Mediu, Social, Guvernanță (ESG) în procesul investițional.
  • CPR Invest MEDTECH: fond în EUR, investește în tot spectrul de tehnologii medicale, adoptând o abordare de investiții responsabilă. Medtech este un trend economic și social pe termen lung, creat de o combinație de factori umani și din domeniul inovației, care își propune să îmbunătățească serviciile medicale reducând, în același timp și costurile.
  • CPR Invest HYDROGEN: fond în USD, cu investiții în acțiuni ale companiilor care activează în lanțul economic de productie și valorificare a hidrogenului și care integrează un cadru de investiții durabile și sustenabile.
  • AMUNDI FUNDS MULTI-ASSET SUSTAINABLE FUTURE: fond în EUR cu un portofoliu ESG conservator, care urmărește să ofere randamente sustenabile și atractive printr-o abordare activă de tip Multi-Active. Investește în principal într-o gamă vastă de titluri de valoare din întreaga lume, care contribuie la un viitor sustenabil, măsurat conform indicatorilor privind problemele de mediu, sociale si de guvernanta.

Detalii suplimentare pot fi accesate pe site-ul UniCredit Bank și site-ul Amundi Asset Management.

****

1 Sursa: IPE „Top 500 Asset Managers”, informații publicate în iunie 2022, având la bază totalul activelor administrate în decembrie 2021.

*ESG – Environmental, Social, Governance  (aspecte de mediu, social și de guvernanță) – este un nou concept care susține și încurajează la nivel global o nouă forță a schimbării într-o lume mai sustenabilă

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est.. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

Despre Amundi Asset Management

Amundi este liderul principal al activelor europene în ceea ce privește activele administrate și se află în top 10 la nivel mondial1. Grupul administrează active in valoare de 1 895 miliarde de euro2 în șase centre investiționale3.

  1. Sursa: IPE „Top 500 Asset Managers”, informații publicate în iunie 2022 având la bază totalul activelor administrate în decembrie 2021.
  2. Sursa: cifrele Amundi la 30/09/2022 – inclusiv Lyxor
  3. Centre de investiții: Boston, Dublin, Londra, Milano, Paris și Tokyo

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

FEPRA va investi 15 milioane de euro până în 2030 pentru a dezvolta economia circulară, pe baza unei strategii de dezvoltare durabilă elaborată în...

FEPRA își consolidează rolul de catalizator al economiei circulare în România și intenționează să investească 15 milioane de euro...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img