marți, decembrie 5, 2023

Concilium Consulting e noul administrator special al societății Hidroconstrucția

Evenimente Club Antreprenor

Concilium Consulting, companie specializată în restructurare corporativă și structurarea finanțărilor complexe, anunță numirea ca administrator special în procedura de insolvență a societății Hidroconstrucția. Cel mai mare antreprenor român din domeniul hidroenergiei a intrat în insolvență în 19 ianuarie 2022, cu intenția de reorganizare a companiei.

Strategia de redresare a companiei vizează asigurarea continuării afacerii, pentru a putea finaliza în timp util proiectele de importanță națională care se află deja în derulare, cum ar fi construcția infrastructurii de apă-canal în toată țara, precum și lucrările pentru Hidroelectrica, beneficiarul nostru. Vom reuși să facilităm astfel accesul populației la utilități, dar și să păstrăm finanțarea europeană a lucrărilor, fără să afectăm gradul de absorbție a acestor fonduri la nivel național. Mai mult, prin restructurarea cu succes a unei companii cu o asemenea expertiză în industria de hidrologie, ne putem angaja în proiecte suplimentare și contribui astfel la creșterea gradului de independență energetică a României”, a declarat Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting, administrator special al Hidroconstrucția S.A.

Compania Concilium Consulting a fost aleasă în funcția de administrator special al Hidroconstrucția SA prin hotărârea Adunării Generale a Acționarilor, pentru a gestiona patrimoniul acesteia prin propunerea și urmărirea implementării unui plan de reorganizare. De altfel, strategia de eficientizare a companiei viza și schimbarea echipei de management, care include, începând de acum, și compania condusă de Vlad Năstase.

“Suntem determinați să asigurăm succesul reorganizării acestei companii atât de importante pentru industria autohtonă și am ales, în consecință, cei mai potriviți parteneri. Concilium Consulting a dat dovadă de expertiză semnificativă în restructurare și o înțelegere esențială a business-ului de profil, iar Electromontaj are forța financiară și experiența operațională să susțină acest proces de redresare. Prin urmare, Hidroconstrucția are resurse să meargă mai departe” a declarat Ionuț Tănăsoaică, CEO Electromontaj, noul acționar al companiei Hidroconstrucția S.A.

Electromontaj S.A., lider în piața construcțiilor energetice din România, a preluat recent Hidroconstrucția, tranzacția fiind autorizată de Consiliul Concurenței în luna noiembrie a acestui an. Noul investitor a consolidat o serie de acționari mai mici, ajungând astfel să dețină circa 63% din companie, procent care îi permite implementarea măsurilor de restructurare la nivel decizional. Investiția Grupului Electromontaj constă în transferul de bune practici și expertiză, precum și în sprijin financiar pentru îmbunătățirea fluxului de lichidități din Hidroconstrucția SA și a subsidiarelor acesteia, conform oficialilor companiei.

Hidroconstrucția S.A. a intrat în insolvență, din inițiativă proprie, în 19 ianuarie 2022, pentru datorii de peste 500 de milioane de lei, iar în funcția de administrator judiciar provizoriu a fost numit consorțiul format din R&I GROUP SRL, RTZ&PARTNERS SPRL şi MUŞAT & ASOCIAŢII RESTRUCTURING INSOLVENCY SPRL.

Hidroconstrucția S.A. este o companie românească cu capital 100% privat, înființată în 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanță națională.

Grupul Electromontaj, lider pe piața construcțiilor energetice din România, cu proiecte în întreaga lume, are în componență Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, companie producătoare de cabluri și conductori electrici Electrotehnica, producători de echipamente electrice, transformatoare și bobine, precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici. Grupul de companii a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

 

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

MIPE a folosit roboți RPA Tailent pentru a evalua cererile de finanțare depuse de IMM-uri

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) soluția pentru automatizarea operațiunilor...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv