joi, aprilie 18, 2024

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) i-a asistat pe Ada și Ovidiu Palea, fondatorii Grupului Provita, în încheierea parteneriatului dintre Grupul Provita și MedLife

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) i-a asistat în calitate de consultant principal al tranzacției, pe Ada și Ovidiu Palea, fondatorii Grupului Provita, una dintre cele mai dinamice companii de servicii medicale din România, în încheierea parteneriatului cu MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România.

Una dintre cele mai mari tranzacții în domeniul medical, din ultimii ani

Luând în considerare actuala activitate operațională a Grupului Provita corelată cu realizarea noului spital din București (aprox. 25.000mp) aflat în fază finală de realizare, cu siguranță că tranzacția este una dintre cele mai mari de pe piața serviciilor medicale din România, din ultimii ani.

Tranzacția a fost realizată printr-o procedură de negociere directă cu un singur investitor. Structurarea tranzacției constă într-un mecanism financiar și operațional care asigură transferul a 51% din capitalul Grupului Provita către MedLife și implementarea viziunii privind activitatea medicală și planul de dezvoltare al Grupului Provita, de către familia Palea.

“Îi mulțumim lui Alex pentru grija pe care ne-a purtat-o pe parcursul întregului proces, un proces lung și plin de emoție pentru noi. Este un consultant fără cusur, arătându-ne încă o dată, pe tot parcursul negocierilor, că are capacitatea de a înțelege cu ușurință atât nevoile de afaceri, cât și nevoile noastre personale. Abilitatea lui de a descompune în mod clar toate opțiunile noastre și de a oferi perspective variate ne-a impresionat și au fost motorul pentru care am încheiat acest proces cu succes, au declarat Ada și Ovidiu Palea.

“Când pe de-o parte ai niște prieteni la care ții mult iar pe partea cealaltă a mesei ai o companie și o echipă care a derulat cu succes peste 40 de tranzacții de achiziții, realizarea unui parteneriat echilibrat nu e un proiect ușor. Te simți presat, în egală măsură, de complexitatea proiectului în sine, dar și de dorința ta de perfecțiune, de a face ce e mai bine pentru prietenii și clienții tăi.“, a subliniat Alexandru Medelean, consultantul principal al tranzacției.

“Ovidiu este genul de persoană cu care e greu să ții ritmul cu viziunea și capacitatea de dezvoltare a afacerii, pe care comportamentul și atitudinea lui le impun, iar Ada este genul de persoana discretă, care face și se asigură că lucrurile se întâmplă în realitate. Au reușit astfel împreună, să construiască una dintre cele mai dinamice echipe în domeniul serviciilor medicale, păstrându-și firescul uman. O performanță de apreciat“, a evidențiat Alexandru Medelean.

Le mulțumesc pentru colaborare tuturor colegilor implicați în proiect, respectiv:

  • echipei Popovici Nițu Stoica & Asociații, coordonată de Silviu Stoica, care a asigurat suportul legal al tranzacției pentru familia Palea, cărora le mulțumesc în mod particular pentru rigoarea și atenția cu care s-au implicat în realizarea tranzacției
  • Alina Timofti (NNDKP cosultanță fiscală),
  • lui Doru Milu și Cristinei Pau, profesioniști dedicați care prin volumul uriaș de date pregătite au asigurat suportul intern al tranzacției.
  • echipei MedLife formată din Mihai Marcu, Dorin Preda, Leo Gherghina și Alina Irinoiu
  • echipei Mitel & Asociații, coordonată de Șerban Șuchea, care a asigurat suportul legal al tranzacției din partea MedLife.
  • echipei Mazars, coordonată de Adrian Mihalcea, care a realizat Due Diligence Financiar și Fiscal, pentru MedLife.

Tranzacția urmează să fie supusă aprobării Consiliului Concurenței din România pentru a putea fi finalizată.

Despre Grupul Provita (Centrul de Diagnostic și Tratament Provita) ( https://www.centrul-provita.ro/ )

Grupul Provita, format din patru societăți, a fost fondat în anul 2011 de către soții Ada și Ovidiu Palea, atunci recent întorși din Statele Unite.

Ovidiu Palea este licențiat în medicină în România și SUA (unde a derulat o activitate medicală de aproximativ 10 ani), fiind unul dintre foarte puținii specialiști în Terapia durerii din România.

Ada Palea este licențiată în economie în Anglia, cu o bogată activitate profesională de peste 15 ani în Deloitte USA și  KPMG România.

Activitatea Grupului Provita cuprinde:

  • în plan operațional medical: un spital multidisciplinar, 3 policlinici, 2 laboratore, 2 centre de imagistică, singurul centru de instruire in terapia durerii din Europa Centrală și de Est aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy
  • în plan investițional: deschiderea în curând a unui nou spital privat în partea de nord a Bucureștiului, cu o suprafață de 25.000 mp (8 săli de operații, 110 paturi, etc) și a unui centru medical la Suceava, ambele investiții aflate în prezent in fază finală de execuție.

Despre Alexandru Medelean și Wise Way Advisors (https://wiseway.ro/ ) 

Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani în cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o puternică experiență de lucru pentru antreprenorii și afacerile de familie din România.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv