vineri, aprilie 19, 2024

Soluțiile ECOTIC pentru predarea spre reciclare a deșeurilor electrice

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Deșeurile electrice sunt fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume, reprezentând, la momentul actual, 5% din totalul mondial al deșeurilor municipale solide. În Europa, în fiecare gospodărie se regăsesc, în medie, 72 de dispozitive electrice și electronice, dintre care 11 sunt stricate sau nu mai pot fi utilizate. Din păcate, multe dintre acestea, în loc să ajungă la reciclare, sunt aruncate la întâmplare, poluând astfel mediul și punându-ne în pericol sănătatea.

Ce sunt deșeurile electrice

Deșeuri electrice și electronice (DEEE) reprezintă echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză, precum frigiderul, fierul de călcat, mașina de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, cuptoare cu microunde etc. 

Aceste deșeuri conțin atât materii prime importante, care deseori se găsesc în cantitate limitată în sol sau sunt dificil de extras, dar și substanțe ce pot fi periculoase pentru mediu și sănătate dacă nu sunt reciclate în mod corespunzător. Substanțe precum freonul, condensatorii cu PCB, substanțele ignifuge bromurate care se găsesc în plăcile electronice și în carcasele de plastic sau mercurul sunt câteva dintre substanțele care pot polua ireversibil mediul înconjurător.

Deșeurile electrice se caracterizează printr-un grad ridicat de reciclare-reutilizare, între 85 și 90% din materiile prime conținute de acestea putând fi reciclate și, astfel, reutilizate pentru crearea de noi produse. Colectarea separată și reciclarea acestora asigură nu numai recuperarea acestor substanțe dar previne și poluarea mediului. În urma tratării se recuperează materii prime secundare cu valoare economică: fier, aluminiu, cupru, plastic și sticlă, dar și compuși cu valoare ridicată precum aur, argint, platina sau metale rare – antimoniu, berylium, indium, gallium etc. Spre exemplu, fierul din frigidere este folosit în fabricarea blocului motor al mașinilor. Prin reciclarea unui frigider economisim echivalentul de emisii CO2 pe care o mașină le generează parcurgând 20 000 km.

Pe lângă deșeurile electrice, bateriile și acumulatorii uzați conțin metale grele și substanțe toxice, care, aruncate în deșeurile menajere vor duce la contaminarea solului și a apei, afectând astfel și sănătatea noastră.

Soluțiile ECOTIC

Pentru a facilita colectarea separată, ECOTIC asigură dotarea gratuită a companiilor și instituțiilor cu recipiente de colectare a deșeurilor electrice și electronice, becurilor și neoanelor și a deșeurilor de baterii și acumulatori. Pentru a solicita un recipient, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la adresa recipiente@ecotic.ro

De asemenea, asigură preluarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice, inclusiv becuri și neoane, și a deșeurilor de baterii. Pentru a plasa o comandă de ridicare deșeuri ne puteți scrie la colectare@ecotic.ro sau ne puteți apela la 021 9641.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, ECOTIC pune la dispoziție puncte publice de colectare la nivel național. Pentru a afla care este punctul cel mai apropiat de dumneavoastră vă invităm să accesați harta punctelor de colectare disponibilă la adresa www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/ .

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Alianța pentru Agricultură și Cooperare la Copa Cogeca, în discuții cu reprezentanți ai principalelor partide politice europene

  Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) a fost reprezentată la întâlnirile Președințiilor, Prezidiilor COGECA și COPA, desfășurate la Bruxelles,...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv