miercuri, noiembrie 29, 2023

De Ziua Mondială a Turismului La Târgu Jiu se lansează două rute cultural-turistice

Evenimente Club Antreprenor

Printre reperele urmărite de organizatorii de călătorii se numără: Certificare UNESCO, elemente de patrimoniu european, destinații premiate cu Mărul de Aur, destinații premiate Eden

Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat!”

Cu cât călătoreşti mai mult, cu atât universul se strânge, distanţele îşi înghit măsura, pământul devine tot mai mic!’’ (anonim)

Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, la Târgu Jiu se lansează două rute cultural-turistice:

  1. Ruta Culturală Națională a Destinațiilor EDEN
  2. Ruta Culturală Națională ”Ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență Mărul de Aur, pentru dezvoltarea și promovarea turismului”.

De asemenea, o dată cu lansarea acestor rute, la Târgu Jiu are loc întâlnirea anuală a Destinațiilor Eden. Printre participanți se numără reprezentanți ai destinațiilor premiate EDEN din România, Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Valeriu Claudiu Ștefan, președintele Consiliului Regional Sud-Est al ANAT, Laura Dragu Popescu, membru al Consiliului Director al ANAT, Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET Romania, reprezentanți ai agențiilor de turism membre ANAT, ai Asociației ”Acasă la Brâncuși”, ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, ai Consiliului Județean Gorj precum și ai altor instituții și entități care au legătură cu lumea turismului.

Motto-ul manifestării este ”Împreună descoperim și promovăm România cu dragoste!”.

Printre temele manifestării se numără descoperirea ”României puțin cunoscute”. În țară sunt 36 de destinații premiate EDEN, dintre care trei au fost premiate de câte două ori: Colinele Transilvaniei, Ținutul Neamțului și Mărginimea Sibiului. Județul Gorj este prezent pe harta destinațiilor EDEN cu două localități: Polovragi (anul 2012, tema ”Turismul Rural”, locul IV) și Tismana (anul 2015, tema ”Turismul și Gastronomia Locală”, locul III).

Turiștii avizați, bine informați, caută în general DESTINAȚII consacrate, certificate, confirmate că merită să mergi acolo, că acea alegere nu reprezintă pierdere de timp și de bani. Există o preocupare permanentă ca elemente de durabilitate și autentic, de originalitate, să fie scoase și puse în atenția publicului.

Printre reperele urmărite de organizatorii de călătorii se numără: Certificare UNESCO, elemente de patrimoniu european, destinații premiate cu Mărul de Aur, destinații premiate Eden etc.

Recent au apărut și Rutele Culturale Turistice, de a căror avizare se ocupă Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Alături de elemente de identificare precum UNESCO, ”Mărul de Aur” sau ”Eden”, mai nou avem acest nou element care certifică calitatea și excelența, ,,Rutele Cultural Turistice”.

Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină!”, spunea Sf. Augustin. Așadar, Asociația ”Acasă la Brâncuși, Asociația Profesională Patronală de Turism (APPT) Gorjul, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și agenția Gorj Turism vă îndeamnă să călătoriți!

 

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv