vineri, iulie 1, 2022

Cum poți folosi fotografiile online

Must Read

În calitate de marketeri, probabil știți că puteți obține cu ușurință imagini ieftine online. Dar știți că utilizarea acestor imagini poate duce uneori la o scrisoare neprietenoasă din partea unui avocat?

Imaginile sunt o parte esențială a marketingului. Când sunt încorporate cu gust, ele pot ajuta la spargerea unor bucăți mari de text și pot face conținutul mai agreabil pentru public.

Cu toate acestea, crearea de ilustrații pentru un mediu digital nu este o sarcină ușoară. Și majoritatea agenților de marketing nu au bugetul sau timpul necesar pentru a realiza fotografii profesionale pentru fiecare dintre regimurile lor de marketing.

Aici imaginile de stoc vin în ajutor și oferă marketerilor o modalitate rentabilă de a umple golurile vizuale din strategia lor de conținut.

Dar aici este problema: nu puteți folosi orice imagine de pe site-uri web cu imagini stoc fără a înțelege termenii de licență. De asemenea, ar trebui să știți pe deplin dacă un atribut sau un credit este necesar pentru a rămâne în conformitate cu legea. Nerespectarea acestor termeni poate duce la o notificare de eliminare din partea DMCA, o amendă sau chiar un proces.

Când înțelegeți cum să utilizați fotografiile de stoc în mod legal, este important să înțelegeți termenii licenței și factorii de luat în considerare atunci când alegeți dintre ei.

De obicei, agențiile foto de stoc oferă trei tipuri de licențe: „Fără drepturi de autor”, „Drepturi gestionate” și „Extins”. Când cumpărați imagini de stoc, trebuie să vă educați pentru a le folosi fără anxietate.

Imagini fără drepturi de autor

Liberul de drepturi este unul dintre cele mai comune (și cele mai accesibile) tipuri de licență de fotografie stoc pe care le veți întâlni. Cu o licență fără drepturi de autor, aveți permisiunea de a folosi imagini de câte ori doriți (maximum 300.000) după ce ați plătit o taxă forfetară unică.

Singurul dezavantaj al licenței fără drepturi de autor este că nu este exclusivă și poate fi folosită de multe alte persoane din întreaga lume. De asemenea, este important să citiți cu atenție termenii licenței, deoarece există unele restricții asociate cu licența fără drepturi de autor. Acestea includ:

Fotografia nu poate fi partajată, transferată sau oferită unei terțe părți
Fotografia ar trebui să facă parte dintr-un design integral
Nicio parte a imaginii nu trebuie revândută sau redistribuită
Fotografia nu poate fi utilizată ca parte a unei mărci comerciale, a unui logo sau a unei mărci de design
Utilizatorul nu poate folosi imaginea într-un mod defăimător
Utilizatorul nu poate folosi materialul în conținut pornografic și pentru adulți
Modelele imaginii nu pot apărea deoarece aprobă produsul sau serviciul

Imagini cu drepturi de autor gestionate

O licență Rights Managed vă oferă consimțământul pentru a utiliza imaginile o singură dată. Prețul pentru licență se calculează conform următorilor termeni:

– Dimensiunea de afișare a imaginii
– Locația geografică a postării
– Durata de utilizare
– Mediul de utilizare
– Câți spectatori vor vedea „potențial” poza
Acest tip de licență este cel mai scump, dar exclusiv. De asemenea, restricționează agenții de marketing să folosească imaginile o singură dată, în condițiile de licență specificate. Dacă utilizatorii doresc să folosească aceeași fotografie pentru alte utilizări, vor trebui să achiziționeze din nou licența.

Imagini cu drept de utilizare extins

Licența extinsă este similară cu licența standard fără drepturi de autor discutată mai sus. Cu toate acestea, licența vă oferă mai multă flexibilitate la o utilizare. De exemplu, o licență extinsă permite:

Utilizări nelimitate

Produse care vor fi revândute (tricouri, căni, calendare etc.)
Șabloane web
Utilizați ca parte a unei aplicații sau a unui joc

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img