vineri, iulie 1, 2022

Analiză K2S – Piața muncii 2022: Cresc recrutările, productivitate optimizată, noile modele de business cer competențe noi

Must Read

Analiză K2S – Piața muncii după prima jumătate de an: Companiile își regândesc strategiile de business, crește numărul recrutărilor pentru poziții de mid și top management, iar productivitatea angajaților va fi optimizată

  • Numărul recrutărilor pentru poziții de middle și top management ar putea să crească în următoarele 3-6 luni.
  • Tendința principală în rândul companiilor este focusul asupra bunăstării angajaților, care se va accentua în a doua jumătate a anului 2022. Angajații valoroși vor face diferența între companiile care reușesc să se adapteze imprevizibilului și cele care nu reușesc.
  • Deși 3.801 companii românești și-au suspendat activitatea în primele 3 luni ale anului (ceea ce reprezintă o creștere de 19% față de aceeași perioadă din 2021), atât business-ul local cât și companiile internaționale active în România continuă procesele de transformare începute din 2020, accelerând o restructurare sistemică odată cu relaxarea post-pandemică.

În următoarele 3-6 luni, la nivelul companiilor active din România, numărul recrutărilor pentru posturi de middle și top management ar putea să crească, ca mecanism de adaptare al mediului de business la evoluțiile recente macroeconomice și geopolitice, relevă o analiză a companiei de soluții de resurse umane K2S – Key2Success.

Deși potrivit datelor Registrului Comerțului, la nivel național, în primele 3 luni din 2022 și-au suspendat activitatea 3.801 companii românești (cu aproape 19% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut), această etapă este firească și va fi urmată de o perioadă care va aduce idei noi de afaceri, extinderi ale business-urilor existente pe noi piețe sau lansări de noi divizii. Recent, BERD – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a ajustat estimările privind evoluţia economică a României în 2022 şi în 2023, astfel încât ritmul de creștere previzionat a scăzut cu 0,3% pentru 2022, respectiv 1,2% pentru 2023, conform ultimului raport BERD. Dezvoltările din domeniul energiei regenerabile și Legea Offshore pot dinamiza de asemenea recrutările din Energie și domeniile conexe, potrivit specialiștilor K2S.

Volumul de recrutare pentru roluri de middle și top management a crescut în ultimele 2 luni și credem că se va menține pe un trend ascendent, cel puțin pentru următoarea jumătate din an. De asemenea, companiile caută soluții pentru optimizarea productivității angajaților – fie printr-un management mai bun al resurselor umane, fie prin soluții de recompensare a angajaților competitivi. Acestea reprezintă o formă de adaptare a business-ului la transformarea sistemică la care asistăm cu toții,” declară Valentin Dima, Consultant Senior în cadrul K2S – Key2Success.

În unele sectoare (precum cel de retail) au fost înregistrate deja creșteri salariale, pentru a stimula productivitatea angajaților. De asemenea, mecanismele periodice de ajustare a remunerațiilor din cadrul companiilor din România ar putea fi accesate la intervale mai scurte decât de obicei (respectiv anual sau o dată la doi ani), consideră specialiștii K2S.

Cum s-a transformat mediul de business în ultimii 2 ani și ce urmează?

  • Au fost create noi linii de business care au crescut rapid, iar acum companiile au nevoie de resurse umane adecvate, pentru a continua dezvoltarea.
  • Modelele de business au suferit schimbări, în context pandemic și/sau post pandemic, necesitând competențe noi, neexistente anterior în companiile respective.
  • Industria energetică cunoaște o efervescență ridicată după câțiva ani de stagnare. În alte industrii, unele companii care au intrat pe piața din România în perioada 2019-2021 au stopat dezvoltarea, astfel încât acum sunt disponibile oferte de angajare care pot recupera decalajul acestor 2 ani.

Nu în ultimul rând, o tendință majoră în rândul companiilor este focusul asupra bunăstării angajaților, care se va accentua în a doua jumătate a anului 2022, notează specialiștii K2S. În majoritatea companiilor, activitățile se desfășoară acum în format hibird, iar o preocupare esențială a liderilor de companii va fi menținerea echilibrului emoțional și a stării de bine a angajaților.

Înființată în anul 2009, K2S – Key 2 Success este singura companie de soluții de resurse umane care oferă integrat tot spectrul de servicii strategice adaptate nevoilor actuale ale companiilor: recrutare și retenție pentru nivelurile de senior și middle management sau roluri operaționale și de specialiști, dezvoltare și transformare organizațională, consultanță privind cultura organizațională sau outplacement și, inclusiv, servicii de mental health support, wellbeing sau coaching.  

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img