vineri, iulie 1, 2022

Soluții pentru finanțarea companiilor, ediția a II-a – 19 aprilie 2022

Must Read

Bancherul.ro și Clubantreprenor.ro organizează marți, 19 aprilie 2022, cea de-a doua ediție a evenimentului cu tema Soluții pentru finanțarea companiilor.

Evenimentul se va desfășura în Sala Panoramic situată la etajul 5 al Hotelului Marshal Garden de pe Calea Dorobanților, Nr. 50B, Sector 1, București. Totodată, conferința va putea fi urmărită online, prin ZOOM și Facebook.

Partenerii evenimentului sunt Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, ING Bank, Paradise Tour, Asociația Română a Băncilor, CEC Bank și REI Finance Advisors.

Prezentare

Potrivit unui Raport recent al Băncii Naționale a României, 76% dintre companii nu au credite în lei, iar 86% nu au credite în euro. Încrederea companiilor nefinanciare în sistemul bancar autohton este preponderant moderată. Cea mai scăzută încredere în sectorul bancar o au IMM-urile, în timp ce corporațiile se situează la polul opus, acestea raportând în proporție de 36% o încredere ridicată sau foarte ridicată.

Executivul stimulează capitalizarea și dezvoltarea companiilor românești. Astfel, Programul IMM Invest a fost lansat în acest an mult mai devreme, permițând întreprinzătorilor un acces cât mai timpuriu la finanțarea planurilor de afaceri pe baza unui plafon de garantare în valoare totală de 7,5 miliarde lei din care 5 miliarde lei sunt alocați pentru IMM INVEST și 2,5 miliarde lei pentru subprogramul AGRO IMM INVEST.

FNGCIMM SA-IFN acordă garanții în numele și în contul statului, în procent de până la 90% din valoarea finanțării, toate costurile de finanțare fiind acoperite din schema de ajutor de stat, atașată programului. Dobânzile vor fi subvenționate integral pe o perioadă de 8 luni de la data primei utilizări a creditului, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023. Comisionul de garantare datorat FNGCIMM și comisionul de risc datorat Ministerului Finanțelor vor fi subvenționate de stat, pe toată durata derulării creditului.

Evenimentul cu tema Soluții pentru finanțarea companiilor își propune să prezinte cele mai avantajoase și eficiente metode și platforme de finanțare pentru firmele românești și modul de accesare a acestora. Totodată, în cadrul acestui eveniment vor fi propuse mai multe măsuri care să determine dezvoltarea start-up-urilor și consolidarea spiritului antreprenorial al românilor.

 

În cadrul conferinței vor fi prezentate următoarele analize, realizate de Bancherul.ro:

– Topul băncilor cu cele mai bune oferte de creditare pentru companii;

– Topul băncilor cu cele mai mari volume de finanțări acordate firmelor;

– Statisticile Băncii Naționale a României (BNR) privind creditarea firmelor și sondajele realizate de BNR printre companii și bănci despre accesul la finanțare al societăților comerciale.

Teme de discuție:

Rolul băncilor în dezvoltarea mediului de afaceri; produse și soluții inovative pentru IMM-uri;

Instrumente de garantare și contragarantare pentru finanțarea firmelor;

Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare

Finanțare prin leasing

Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene etc.)

Fonduri de private equity și platforme de crowdfunding

Vorbitori:

Cuvânt de introducere – Vasile Coman, Fondator, Bancherul.ro (09:30 – 09:55)

Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM (09:55 – 10:15)

Florian Neagu, Director Adjunct, Direcția Stabilitate Financiară, Banca Națională a României (10:15 – 10:40)

Gabriela Folcuț, Director Executiv, Asociația Română a Băncilor (10:40 – 11:00)

Delia Olteanu, Manager Segment IMM în divizia de Business Banking, ING Bank România (11:00 – 11:20)

Simona Curpăn, Șef Departament Promovare Regională și Investiții, Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov (11:20 – 11:45)

Roxana Mircea, Managing Partner, REI Finance Advisors (11:45 – 12:15)

Svetlana Gombos, Director General, Direcția Generală Programe Europene Competitivitate din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (12:15 – 12:40)

Moderator – Constantin Rudnițchi

Audiență: antreprenori din industrii cu valoare adăugată ridicată; directori financiari ai companiilor locale și multinaționale; bancheri, reprezentanți societăți de leasing și fonduri de investiții; reprezentanți camere de comerț bilaterale; asociații patronale și profesionale; consultanți fiscali; consultanți în fonduri europene; autorități publice locale și centrale; avocați; mass-media.

Agendă:

09,00-09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,30-13,00: Prezentări și dezbateri

13,00-14,00: Business lunch & networking

Contact

Vasile Coman, Fondator, Bancherul.ro, vasile.coman@bancherul.ro, 0723.292.899

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, mircea.fica@clubantreprenor.ro, 0732.903.216

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img