vineri, iulie 19, 2024

Startup-ul Manna Foods Solutions dorește să revoluționeze piața ready-to-eat cu ODA, primul concept de mâncare gătită tabletată

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Start-upul românesc dorește să revoluționeze categoria produselor ready-to-eat cu ODA, primul concept de mâncare gătită tabletată cu avantaje inovatoare pentru consumatorul final.

ODA de la Manna Foods Solutions aduce un concept inovator de preparate gătite, gata de consumat, sub formă de one-bite (o singură mușcătură) tablet food. ODA poate înlocui mesele principale dar vine și cu opțiunea de deserturi proteice și cafea. Mâncarea gătită tabletată ODA poate fi furnizată și în pachete cu ajutoare alimentare pentru situații speciale și de urgență, precum: crize medicale (pandemii), dezastre naturale, rezerve alimentare de stat, tabere de refugiați sau zone izolate.

Utilitatea ODA acoperă mai multe paliere:

Sănătate: Rezolvă problema excesului alimentar care duce la obezitate, boli de sistem, afecțiuni care pot fi controlate foarte bine datorită raportului nutrițional echilibrat al tabletelor ODA și al numărului de calorii foarte bine determinat. Acestea pot fi personalizate și în funcție de gusturile și nevoile utilizatorului. În cazul workaholic-ilor precum și a persoanelor care au activitate foarte susținută și nu au timpul necesar pentru o masă corectă, consumând de regulă hrană nesănătoasă, bogată în carbohidrați, zahăr, sare dar mai ales E-uri, ODA vine să rezolve aceste probleme printr-o hrană curată, dozată nutrițional corect, păstrând gustul și aroma mâncărurilor gătite dar mai ales oferind avantajul că nu are nevoie de preparare, apă, ustensile, farfurii sau alte accesorii de bucătărie, nu impune condiții sau temperaturi speciale de păstrare, norme de igienă pentru consum sau spații tip bucătării; de exemplu, o pungă de două (2) kg poate asigura necesarul de trei mese, desert si cafea pentru 30 zile la o persoană.

Situații speciale: Ajutor alimentar pentru zone izolate și post-dezastre naturale; hrană de luptă, buncăre, rezerve alimentare ale statelor (beneficiază de termen de valabilitate foarte lung în raport cu alimentele utilizate acum în astfel de situații). Au marele avantaj că datorită unui raport foarte bun de Kcal/greutate, pot fi ușor de transportat în orice loc, pot fi aruncate chiar din elicoptere sau avioane fără a se deteriora, suportând orice condiții de mediu (pot rămâne sub apă timp îndelungat fără a fi afectate).

Explorări spațiale: antrenamente, misiuni și zboruri comerciale spațiale (pot rezista chiar și expuse direct în spațiul cosmic).

Startup-ul a dezvoltat prototipul ODA în mai multe rețete culinare, acoperind astfel, multe gusturi fiind în etapa de atragere de finanțare pentru producția în serie și lansarea soluției pe piața din România și internațională.

Încă de la început, am avut în vedere câteva aspecte foarte importante raportate la stilul de viață actual, unul dinamic, în care timpul trebuie foarte bine gestionat pentru task-urile zilnice. Astfel, prin acest concept, am avut în vedere gustul, echilibrul nutrițional și posibilitatea personalizării în funcție de câțiva factori, precum: vârstă, ocupație, status medical chiar și background cultural. Am dorit de asemenea să aducem un produs inovativ în segmentul ready-to-eat care să fie ușor de consumat, sănătos, sățios, ușor de transportat, gata de consum, fără a fi nevoie de niciun fel de preparare și timp sau efort alocat pentru această operațiune și poate cel mai important, am dorit să nu existe deloc nevoia de vase, ustensile, cuptor, aragaz, apă, energie consumată sau spații special amenajate pentru depozitare. ODA înseamnă un stil alimentar inovativ, care sigur va fi impus de viitorul societății moderne”, a mai spus Mădălina Ilie, Fondator Manna Foods Solutions.

Conceptul de mâncare gătită tabletată vine în contextul în care schimbările mondiale dinamice, sociale, economice, geopolitice sunt factorii majori care solicită ca alimentația viitorului să răspundă circular la nutriție, inovație, climă și minimalizarea deșeurilor și poluării.

 

Este de observat că generațiile tinere preferă activitățile pe care le consideră importante, depărtându-se de cele clasice, evitând făcutul pieței, gătitul, spălatul vaselor, aruncatul gunoiului, etc. Alte aspecte ce țin de conceptul ODA sunt cerințele în ceea ce privește accesibilitatea facilă la hrană, reducerea deșeurilor alimentare și de ambalaj, mâncare eficientă, personalizată conform societății în care trăim acum, aliniate nevoilor și opțiunilor consumatorului modern. Produsele sustenabile se vor impune de la sine datorită unui viitor puternic tehnologizat orientat mai mult către creativitate și aspecte mentale, astfel că stilul de viață și felul în care ne hrănim astăzi va fi cu totul diferit în doar câțiva ani.

Despre Manna Foods Solutions

Manna Foods Solutions este un start-up orientat spre cercetare și inovare în domeniul foodtech, al cărui obiectiv este să dezvolte proiecte care vizează viitorul alimentar al omenirii.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv