joi, august 18, 2022

Un nutriționist face meniul antreprenorilor pentru 2022. Care sunt alimentele care ne afectează performanțele creierului

Must Read

Modul în care gândim și simțim este influențat direct de ceea ce mâncăm. Această idee poate părea ciudată, totuși s-a dovedit că o alimentație corectă ne mărește coeficientul de inteligență (IQ), ne dă o bună dispoziție și stabilitate emoțională, ne ascute memoria și ne păstrează mintea tânără.

Fiecare dintre stările noastre – gândirea, simțirea, energia mintală și concentrarea – iau naștere într-o rețea formată din celule ale creierului strâns legate între ele, funcționarea eficientă a fiecăreia dintre aceste celule fiind dependentă de cantitatea optimă de nutrienți primiți.

Nutriționistul Maria – Raluca Huluță face o analiză a importanței alimentației în cazul antreprenorilor, persoane care au nevoie de o mare capacitate de concentrare.

“Pentru antreprenorii zilelor de astăzi, sedentarismul este cea mai mare provocare. Prin simplu fapt că petrecem ore în șir în fața calculatorului, fără să ne ridicăm, să ne mișcăm, blocăm circulația sângelui, limfa nu este mișcată, astfel corpul are de suferit. O altă greșeală este că nu țin cont de principiile alimentare care-i ajută să înțeleagă cum funcționează corpul, ce ar trebui să mănânce dimineața, la prânz și seară, să știe cum să mestece sau cum să bea apă. Antreprenorii nu au nevoie de un meniu strict în care să numere calorii, însă au nevoie să cunoască aceste elemente de bază”, explică Maria-Raluca Huluță, nutriționist ce se ocupă de dieta mai multor antreprenori din România.

În istoria medicinei există și două experimente care ne pot ajuta să înțelegem mai bine cu impactează alimentația funcționarea creierului.

Dr. David Benton a măsurat coeficientul de inteligență (IQ) pentru 90 de elevi și apoi le-a dat la 30 dintre ei o doză puternică de multivitamine, la alți 30 o pastilă falsă cu efect placebo și nimic celorlalți. După opt luni li s-a reevaluat IQ-ul. Doar acei copii care primiseră vitamine au avut o creștere uimitoare a IQ-ului cu peste 10 puncte. De când cu acest studiu, publicat cu mai mult de o decadă în urmă, alte 10 studii au tot confirmat că suplimentele de vitamine măresc IQ-ul copiilor. Efectul este real.

Dr. Thomas Crook de la Clinica Memory Assessment din Maryland, S.U.A, a administrat unui număr de 149 de persoane cu deficiențe de memorie datorate vârstei o doză zilnică de 300 mg de substanță nutritivă numită fosfatidil serină. Când au fost testați după 12 săptămâni, memoria lor se îmbunătățiseră până la nivelul acelora cu 12 ani mai tineri.

Aceste experimente ne ajută să realizăm că este o legătură foarte strânsă între creierul, mintea, celulele noastre și hrana pe care o consumăm.

”Un meniu ideal pentru un om care are nevoie de o capacitate mare de concentrare intelectuală, cum sunt și antreprenorii, trebuie să conțină o cantitate suficientă de fibre dimineața, adică multe fructe. O masă consistentă la prânz care să îi ajute să se simtă energizați chiar și după ce au mâncat și să revină la fel de focusați pe activitatea lor și o cină de calitate, plină de nutrienți care să ajute corpul să se regenereze pe timpul nopții”, explică nutriționistul Maria-Raluca Huluță.

Specialistul spune că cele mai bune alimente pentru funcționarea creierului nostru sunt avocado, spirulina, nuci/semințe crude, afine, ceai verde, kiwi, ciocolata neagră, măr, roșii și broccoli.

De asemenea, există și alimente nocive. Printre acestea se numără lactatele de origine animală (brânză, cașcaval, telemea, iaurt, smântână), uleiurile de slabă calitate(ulei de floarea soarelui), sucurile și apele carbogazoase, cerealele pline de zahăr și coloranți, dulciurile din comerț cu mult zahăr (cu prea multe ingrediente pe etichetă – tot ce trece de 10 ingrediente e cu un semn mare de întrebare), făinoasele cu gluten, margarina, alcoolul, prăjelile și sosuri din comerț.

”Fă pași mici și îmbunătățește tot ce poți. Dacă nu poți mânca sănătos, fă sport. Dacă nu ai timp de sport, mănâncă o cină curată. Dacă nu mănânci corect, odihnește-te suficient. Orice pas, cât de mic, influențează sănătatea ta pe termen lung, dar și succesul afacerii tale”, spune în încheiere Maria-Raluca Huluță.

Despre Maria-Raluca Huluță

Este specializată pe zona de nutriție și totodată este instructor de fitness-aerobic și specialist pentru anteprenorii platformei Upriserz, fondată de Lorand Soares Szasz.

A coordonat unul dintre cele mai eficiente programe de slăbit din România unde a lucrat cu peste 1400 de persoane și a coordonat zeci de clienți personali.

A susținut evenimente de educare pe zona de nutriție atât online cât și offline, webinarii și diverse resurse care au ajutat o mulțime de oameni să-și atingă obiectivul de a arăta și a se simți bine.

Pentru că obiectivul companiei este să ajute oamenii și pe partea de mindset și emoții, Raluca a investit foarte mult în cursuri, terapii personale și lucru 1:1 pentru a ajuta comunitatea cu mai multe resurse din domeniile: feminitate, psihoterapie, motivare și încredere în sine. 

Proiectele Ralucăi

Metoda succesului pe care o folosește și are mare succes în rândul antreprenorilor este următoarea: întâlniri săptămânale în care schimbă treptat obiceiurile alimentare și fizice. Ea educă pentru un stil de viață sănătos, fără diete stricte sau numărarea caloriilor. Raluca abordează zona de minte, trup și suflet pentru ca rezultatele să fie pe termen lung, nu doar pentru o perioadă limitată de timp. Ea identifică blocajele alimentare, cauza poftelor și vin cu soluții noi de terapie.

”Pe lângă aceste întâlniri, oferim servicii de antrenament online de grup și cu antrenor personal care să susțină acest proces. Mai mult decât atât, pentru femeile antreprenor, am creat singurul curs din România și din lume care te învață ce este celulita și pielea lăsată și cum să le tratezi pentru a arăta și a te simți bine în rolul de femeie, soție, mămică și antreprenor”, explică Raluca-Maria Huluță.

Despre companie

 MoveInspireFIT, este un concept care ajută oamenii care doresc să-și mențină un stil de viață sănătos să o poată face rapid, eficient și fără un plus de efort, chiar din confortul casei lor alături de specialiști pe domeniul sportului și al nutriției. Antrenamente online, realizate acasă, în parc sau la locul de muncă, alături de un instructor digital care este alături de tine pe tot parcursul antrenamentului. Raluca-Maria Huluță este partener în cadrul proiectului MoveInspireFIT.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Opinie Deloitte: Tratamentul fiscal și contabil al operațiunilor cu criptoactive – puține certitudini, multe necunoscute

Material de opinie de Angela Borza, Manager, Taxe Directe, și Monica Zipiș, Consultant Senior, Taxe Indirecte, Deloitte România Operațiunile cu...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img