joi, iulie 18, 2024

Retailerii români sunt preferați de consumatori mai ales în mediul online

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
  • eMAG este retailerul român care deține primul loc în topul cumpărăturilor online de Electronice & Electrocasnice, IT&C, Ceasuri & Bijuterii, Îngrijire Personală și Fashion
  • Altex este prima alegere a românilor când cumpără produse IT&C din magazinele fizice
  • Retailerul autohton Dedeman ocupă locul întâi în topul preferințelor pentru cumpărăturile din categoria Home & Deco, online și offline

Conform datelor privind evoluția consumului în trimestrele 2 și 3 2021 date publicității de MKOR Consulting, magazinele autohtone sunt în topul preferințelor românilor, în special pentru cumpărăturile online.

eMAG este lider în piețele online de Electronice & Electrocasnice, IT&C, Ceasuri & Bijuterii, Îngrijire Personală și Fashion, iar Dedeman domină piața de Home & Deco, atât online cât și offline.

Românii preferă retailerii locali și pentru cumpărăturile din magazinele fizice de IT&C (Altex), Electronice & Electrocasnice (Altex) și Ceasuri și Bijuterii (B&B Collection).

Produsele IT&C sunt cumpărate mai ales de la retaileri autohtoni: 8 din primele 10 magazine online accesate, respectiv 6 din top 10 magazine fizice sunt branduri locale. eMAG este preferat de peste jumătate dintre consumatorii care cumpără online (54%), în timp ce 4 din 10 români cumpără offline produse IT&C de la Altex (42%).

O piață de asemenea dominată de magazine românești este cea de Electronice & Electrocasnice. eMAG și Altex sunt lideri și în acest segment: eMAG este ales de 59,1% dintre cei care cumpără online, iar Altex de 46% dintre cei care preferă magazinele fizice.

Ceasurile și Bijuteriile sunt o altă categorie de produse achiziționate în special din magazine românești, atât online, cât și offline. În timp ce 1 din 4 consumatori aleg eMAG pentru achizițiile online, B&B Collection conduce topul magazinelor fizice, fiind ales de 14% dintre cumpărători.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ne-am dorit să aflăm care sunt retailerii români din topul preferințelor consumatorilor. Spre bucuria noastră, am descoperit că brandurile autohtone se remarcă în toate industriile analizate”, menționează Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR Consulting.

Pentru achizițiile de Fashion, piața este dominată de retailerii internaționali, în timp ce produsele de Îngrijire Personală sunt cumpărate în general din supermarketuri și hypermarketuri.

Datele sunt extrase din studiul Evoluția Consumului în Q2-Q3 2021 și sunt obținute de MKOR Consulting prin platforma de monitorizare lunară a comportamentelor de consum, Consumer Trends.Live.

Detalii complete privind retailerii autohtoni preferați aici: https://mkor.ro/blog/retailerii-romani-preferati-mediul-online

Metodologia studiului

Datele sunt extrase din studiul Consumer Trends.Live, în perioada Mai – Octombrie 2021, pe un eșantion total de N minim=400, reprezentativ național pe criterii de gen, vârstă (18-65 ani) și regiune, la un nivel de încredere 95%, eroare max. +/-5%. Datele sunt colectate lunar, pe baza unui chestionar online, aplicat Panelului MKOR.

Mai multe informații despre studiu: https://mkor.ro/evolutie-consum-q2-q3-2021

Consumer Trends.Live este primul studiu în timp real din România, care monitorizează lunar obiceiurile de consum pe eșantioane reprezentative național pe criterii de gen, vârstă (18-65 ani) și regiune, la un nivel de încredere 95%, eroare max. +/-5%.

Industrii monitorizate: Fashion, Beauty & Care, Ceasuri & Bijuterii, Electronice & Electrocasnice, IT&C, Home & Deco, DIY.

Mai multe detalii despre studiu: https://mkor.ro/fashion-consumer-trends-live/

Despre MKOR Consulting

MKOR Consulting (https://mkor.ro/) este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai detaliate perspective asupra pieței.

MKOR Consulting dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeți în mod gratuit pe site-ul agenției:

https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

 

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv