vineri, octombrie 22, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

Forumul de concurență și antreprenoriat – 19 octombrie 2021

Must Read

Flanco dă startul campaniei de Black Friday

Flanco organizează între 22 octombrie și 30 noiembrie a unsprezecea ediție a campaniei Black Friday Retailerul a pregătit...

Green Deal, oportunitate pentru dinamizarea transportului pe Marea Neagra și Fluviul Dunărea

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat, joi,...

ANCOM: Peste 8 milioane de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul

În cei 13 ani de când a fost lansat serviciul de portabilitate, care oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege...

clubantreprenor.ro va organiza marți, 19 octombrie 2021, Forumul de concurență și antreprenoriat. Evenimentul se va desfășura în sala Panoramic, etajul 5, hotelul Marshal Garden – Calea Dorobanților, Nr. 50B, Sector 1, București.

Parteneri: Wolf Theiss; Reff & Asociații | Deloitte Legal; PeliPartners; ANIS

Prezentare

Activitatea Consiliului Concurenţei se desfășoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a pieţelor şi supraveghere a actorilor de pe aceste pieţe şi una corectivă, menită să restabilească şi să asigure dezvoltarea unui mediu concurențial normal. Astfel, misiunea autorității române de concurență poate fi definită sintetic ca fiind aceea de a proteja şi de a stimula concurența pe piața românească în vederea dezvoltării unui mediu concurențial normal, pentru ca, în final, să se asigure o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.

Consiliul Concurenței încurajează întreprinderile să își dezvolte programe eficiente de conformare cu regulile de concurență, pentru a preveni participarea la încălcări ale legii care ar expune întreprinderile sancțiunilor pecuniare ori de altă natură sau unor prejudicii de imagine.

Consiliul Concurenței se află la un moment de preluare a mai multor responsabilități, în special în domeniul digital. Autoritatea a demonstrat că rămâne o instituție de top și că are potențialul de a fi revoluționară în materie de concurență. În 2021 vom asista cel mai probabil la o accelerare a finalizării unor investigații mai vechi și declanșarea de noi investigații. De asemenea, anticipăm anumite modificări și evoluții în privința modalităților de investigare punându-se accent pe zona electronică. Tendințele la nivelul Comisiei Europene vor fi preluate și la nivel local, existând interes în zona de big data, digitalizare și inovație.

În acest an, sectoarele cu impact asupra populației (energie electrică, gaze naturale, carburanți, medicamente și servicii medicale, comerț online, servicii de transport) prezintă un interes crescut de analiză din partea Consiliului Concurenței.

Organizatorii își propun să promoveze o cultură a concurenței în rândul companiilor cu capital românesc, precum și în rândul asociațiilor patronale și profesionale. Este știut faptul că marile companii multinaționale au departamente juridice și de compliance solide, apelând atunci când este cazul și la societăți de avocatură specializate în dreptul concurenței.

Având în vedere reglementările tot mai sofisticate, este nevoie ca și antreprenorii români să investească mai mult în zona de prevenție, conformitate, pentru a nu fi sancționați de Consiliul Concurenței.

Teme de discuție

Concurența în mediul online; Concurența neloială – practică judiciară recentă, studii de caz; concurența neloială ca problemă a IMM-urilor; Procedurile de inspecție și investigare informatică folosite de Consiliul Concurenței; Spețe recente din dreptul comunitar cu un impact deosebit; Conformarea cu legislația concurenței; Acţiunile în despăgubire pentru încălcări ale legislației concurenței; Tendințe privind operațiunile de concentrare economică; Componenta penală a dreptului concurenței; Abuzul de poziție dominantă și modalitățile în care acesta operează; Avantajele politicii de clemență.

Agendă

09,00 – 09,30: Înregistrarea participanților

09,30 –13,00: Prezentări și dezbateri

13,00 – 14,00: Masa de prânz

Vorbitori

Dan Pascu, Vicepreședinte, Consiliul Concurenței

Florin Dănescu, Președinte Executiv, ARB – Asociația Română a Băncilor

Anca Jurcovan, Partener Concurență, Wolf Theiss: “A face sau a nu face lobby prin intermediul asociațiilor profesionale. Modalități legitime de cooperare între concurenți”

Mihai Matei, Președinte, ANIS – Asociația patronală a industriei de software și servicii: “Secretul succesului în achizițiile publice”

Florentina Munteanu, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal: “Conformarea cu dreptul concurenței la început de drum. Implicații de dreptul concurenței în faza incipientă a unei afaceri”

Gheorghe Ialomițianu, Președinte, Uniunea Profesiilor Liberale din România: “Asigurarea independenței exercitării profesiilor liberale în condițiile digitalizării”

Oana Bucșa, Senior Associate, PeliPartners: “Raportul dintre concurență și cooperare”

George Bădescu, Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România

Audiență:

Directori juridici din companii româneşti şi multinaţionale din următoarele sectoare economice: Telecom, Energie, Farma, Automotive, Financiar-Bancar, Transporturi, Construcții, FMCG; Publicitate;  Directori Corporate Affairs şi Directori Compliance; Avocaţi specializaţi în Dreptul Concurenței; Reprezentanţi ai băncilor, societăţilor de asigurări, firmelor de leasing, fondurilor de investiţii etc.; Directori juridici ai companiilor şi instituţiilor de stat; Reprezentanți asociații profesii liberale; Reprezentanți autorități de reglementare; Mass Media.

Organizator

Site-ul clubantreprenor.ro își propune să contribuie la dezvoltarea unei culturi a antreprenoriatului în țara noastră, cultură bazată pe inovație, viziune, tenacitate, gândire pozitivă, educație financiară, educație juridică și educație civică.

Site-ul clubantreprenor.ro se va distinge prin calitatea articolelor, analizelor și interviurilor publicate. Prezentăm exemple de success în antreprenoriat dar și tineri care demarează startup-uri. Redacția clubantreprenor.ro editează revista Club Antreprenor, print, cu apariție trimestrială.

Contact

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor

mircea.fica@clubantreprenor.ro, 0732.903.216

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Flanco dă startul campaniei de Black Friday

Flanco organizează între 22 octombrie și 30 noiembrie a unsprezecea ediție a campaniei Black Friday Retailerul a pregătit...

Green Deal, oportunitate pentru dinamizarea transportului pe Marea Neagra și Fluviul Dunărea

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat, joi, 21 octombrie, evenimentul „Valorificarea transportului...

ANCOM: Peste 8 milioane de numere de telefon și-au schimbat operatorul, dar nu și utilizatorul

În cei 13 ani de când a fost lansat serviciul de portabilitate, care oferă utilizatorilor libertatea de a-și alege cea mai potrivită ofertă pentru...

Allview va lansa campania Black Days,o nouă interpretare a ediției de Black Friday 2021

Campania se va derula în perioada 22 octombrie – 15 noiembrie 2021, iar ofertele vor fi incluse treptat, în mai multe episoade. Produsele...

Platforma de marketing automatizat Retargeting Biz revoluționează sectorul de e-mail marketing aducând magazinelor online newslettere personalizate, cu creșterea vânzărilor cu peste 12% încă din...

Odată cu lansarea noii platforme în luna Septembrie, compania autohtonă Retargeting Biz, ce operează pe 4 piețe europene (România, Ungaria, Grecia și Bulgaria) a...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -