joi, mai 6, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

Data Protection-trei ani de la intrarea în vigoare a GDPR (25 mai 2021)

Must Read

Managementul deșeurilor după Pactul Ecologic European (11 mai 2021)

Prezentare În temeiul Directivei-cadru privind deșeurile (2000/60/CE), statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să...

Selgros sărbătorește 20 de ani în România și lansează o tombolă aniversară cu premii în valoare de 2,2 milioane de lei

Selgros Cash & Carry sărbătorește, în luna mai, 20 de ani de prezență pe piața din România și marchează...

Shell a devenit operațional în România

Echipa Shell operează de astăzi în formulă completă pe piața din România. Ultimii doi specialiști au completat dispozitivul Shell...

Club Antreprenor va organiza marți, 25 mai 2021, conferința cu tema Data Protection-trei ani de la intrarea în vigoare a GDPR.

Evenimentul va fi organizat în format hibrid, cu prezență fizică în sala Panoramic (400 de metri pătrați) a hotelului Marshal Garden – Calea Dorobanților, Nr. 50B, Sector 1, București și acces online, prin ZOOM.

Prezentare

General Data Protection Regulation (GDPR), care a intrat în vigoare în 25 mai 2018, a fost cea mai mare schimbare legislativă la nivelul Uniunii Europene din ultimii 20 de ani. Companiile și instituțiile publice trebuie să se conformeze cu cerințele acestui act normativ, care a stabilit amenzi usturătoate (care pot merge până la 20 milioane de euro sau până la 4% din cifra de afaceri mondială totală anuală).

Cele mai expuse companii sunt firmele care prelucrează un număr mare de date cu caracter personal (magazine online, retaileri, asigurători, bănci), companiile care prelucrează categorii speciale de date, cum ar fi datele privitoare la sănătate (clinici, spitale) și cele care transmit date către țări din afara UE (companii de turism, companii aeriene, etc.).

Conferința cu tema Data Protection-trei ani de la intrarea în vigoare a GDPR își propune să realizeze o radiografie a nivelului de conformare după trei ani de la intrarea în vigoare a noii legislații și să vină în sprijinul companiilor și autorităților, clarificând o serie de aspecte prevăzute în Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal, precum:

  • Principalii operatori vizați;
  • Dileme în interpretarea regulamentului, capcane de evitat;
  • Evaluarea contractelor existente în vederea stabilirii conformității cu prevederile Regulamentului;
  • Evaluarea politicilor, procedurilor și notificărilor aferente prelucrării datelor cu caracter personal;
  • Rolul și eficiența unui responsabil cu protecția acestor date;
  • Etape de urmat și recomandări;
  • Soluții eficiente de conformare GDPR.

Teme de discuție

Cum s-au conformat companiile și instituțiile din România?

Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecția Datelor și de ce?

Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Lista operaţiunilor pentru care este obligatorie realizarea evaluării impactului asupra protecţiei datelor cu caracter personal

Analiza problemelor juridice pe care le ridică noua reglementare

Identificarea zonelor de impact aduse de GDPR

Metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației

Când trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)?

Implicațiile de natură etică în respectarea protecției datelor personale

Soluții software de conformare și operarea lor

Speakeri

Raluca Popa, Consilier, Direcția Plângeri, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) – Exercitarea atribuțiilor de control de către ANSPDCP

Daniela Cireașă, Vicepreședinte, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) – Evoluția amenzilor GDPR în perioada 2018-2021, la nivel european

Andrei Sandu, Business Developer Manager, HTSS – Instrumente software pentru asigurarea conformității GDPR

Andra Gherasim, Avocat, Cobuz și Asociații – Protecția datelor cu caracter personal și monitorizarea angajaților din perspectiva GDPR

Tudor Galoș, Fondator, Tudor Galoș Consulting – „Return on Investment pentru proiectele de conformitate GDPR – viața dincolo de amenzi”

Raul Felix Hodoș, avocat, Managing Partner, Hodoș Legal – Valoarea economică a datelor personale

DPO din companii și instituții

Agenda

09,00- 09,30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09,3011,30: Sesiunea I

11,30 – 12,00: Business networking coffee break

12,0014,00: Sesiunea a II-a

14,00 – 15,00: Business lunch &  networking

Înregistrare

Pentru a vă putea înregistra trebuie să completați FORMULARUL.

Formular GDPR (25.05.2021)

Contact

Mircea Fica, Fondator, 0732.903.216, mircea.fica@clubantreprenor.ro

Roxana Biga, Project Manager; 0743.293.252, roxana.biga@clubantreprenor.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Managementul deșeurilor după Pactul Ecologic European (11 mai 2021)

Prezentare În temeiul Directivei-cadru privind deșeurile (2000/60/CE), statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să...

Selgros sărbătorește 20 de ani în România și lansează o tombolă aniversară cu premii în valoare de 2,2 milioane de lei

Selgros Cash & Carry sărbătorește, în luna mai, 20 de ani de prezență pe piața din România și marchează momentul printr-o tombolă cu peste...

Shell a devenit operațional în România

Echipa Shell operează de astăzi în formulă completă pe piața din România. Ultimii doi specialiști au completat dispozitivul Shell din România, o echipă tânără...

EximBank finanțează cu 18 milioane de lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding, cel mai...

Grupul Trans-Oil lansează cu succes o nouă emisiune de eurobonduri în valoare de 400 milioane de dolari

La data de 14 aprilie 2021, Grupul Trans-Oil („Grupul”) a revenit cu succes pe piețele titlurilor de capital de împrumut internaționale, cu o nouă...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -