marți, august 3, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

BNR și alte două bănci centrale din regiune participă la NEXTFintech, finala celui mai mare program de accelerare pentru startup-uri fintech din România

Must Read

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața...

Techcelerator_Agenda NEXT FinTech 24_02_21

  • BNR și alte bănci centrale – participante la NEXTFintech
  • NEXTFintech reprezintă finalul celui mai important eveniment de accelerare pentru startup-uri fintech din România
  • 11 startup-uri fintech în vizorul băncilor și al investitorilor
  • Speakeri: bănci centrale și private, EFSE DF, startup-uri și fonduri de investiții

Bănci centrale, dar și private din România, Georgia și Macedonia de Nord, printre care Banca Națională a României, Banca Transilvania, TechVentures Bank sau TBC Bank Georgia vor participa pe 24 februarie la NEXTFintech – The Bridge to Inclusive Finance. Evenimentul virtual reprezintă finalul celui mai important eveniment de accelerare pentru startupuri fintech din România.

NEXTFintech este primul program de accelerare din România creat special pentru susținerea startup-urilor tech care dezvoltă soluții pentru domeniul serviciilor financiare. Programul a fost inițiat în 2020 de către Techcelerator cu sprijinul Facilității de Dezvoltare a Fondului European pentru Sud-Estul Europei (EFSE Development Facility- EFSE DF). Companiile participante au posibilitatea ca la finalul programului de accelerare să își prezinte produsele, progresele și să atragă fonduri din partea investitorilor.

BNR, EFSE DF, Banca Transilvania și FintechOS – printre speakeri

Evenimentul va avea loc pe 24 februarie, online, între orele 2:00 – 6:00 PM. Agenda evenimentului și mai multe detalii despre participare sunt disponibile aici.

Printre speakerii NEXTFintech se numără reprezentanți ai băncilor centrale și private din România și din regiune, ai EFSE Development Facility, ai companiilor fintech și ai fondurilor de investitii.

Vorbitori prestigioși

Astfel, printre speakeri se numără: Bogdan Mihai – Director Adjunct Direcţia Monitorizare a Infrastructurilor Pieței Financiare și a Plăților, Markus Aschendorf – Președinte al EFSE Development Facility, Papuna Lezhava – Guvernator Adjunct și Membru al Boardului în cadrul Băncii Naționale a Georgiei; Nika Kurdiani – Director General Adjunct TBC Bank; Tanja Jakimova – Consultant Senior pentru Stabilitate Fiscală în cadrul Băncii Naționale a Republicii Macedoniei de Nord; Mihaela Nădășan – Director General Adjunct Instituții și Piețe Financiare Banca Transilvania; Olimpiu Balaș – Fondator TechVentures Bank; Teodor Blidăruș – CEO FintechOS; Ashot Arzumanyan – Partener si Co-fondator Smartgate VC (SUA și Armenia), Aylin Lim – Director Financiar Technolera (Turcia); Dan Oros – Head of Marketing Google & Youtube Romania; Cristian Dascălu – Partener GapMinder VC (România) & Co-Fondator Techcelerator.

Moderatorul evenimentului este Thomas Ohr, Editor & CEO al EU-Startups.com.

De la early adopters la mainstream

“Fiecare program Techcelerator se termină cu un eveniment în care startup-urile au oportunitatea să își prezinte produsele și ceea ce au învățat de-a lungul a trei luni în cadrul acceleratorului. Faptul că de data aceasta ni s-au alăturat bănci centrale și private din România, dar și din regiune, incluzând BNR, arată că startup-urile fintech din zona Europei de Sud-Est și-au dovedit potențialul de dezvoltare. Domeniul tehnologiei financiare nu mai este unul doar pentru pasionații de tehnologie, pentru early-adopters, ci a devenit unul mainstream, care ne schimbă viețile”, afirmă Cristian Dascălu, Co-fondator al Techcelerator și partener GapMinder VC.

Partenerii

NEXTFintech este organizat de Techcelerator cu susținerea EFSE Development Facility, Google pentru Startups, GapMinder VC, TechAngels, RoFin.Tech, Stripe și Departamentul pentru Comerț Internațional al Ambasadei Marii Britanii la București.

“Când antreprenorii și persoanele fizice au acces la resursele financiare necesare pentru a se dezvolta cu succes, întreaga economie are de câștigat. Cu toate acestea, doar 67% dintre români folosesc produse și servicii bancare, conform unui studiu recent realizat de IRES pentru Asociația Română a Băncilor. Tehnologia este un instrument cheie pentru creșterea gradului de incluziune financiară pentru persoanele nebancarizate – un aspect de bază al misiunii EFSE pentru a promova dezvoltarea economică și prosperitatea. Suntem onorați să fim parte a acestei inițiative importante prin care sperăm să sprijinim și mai mult creșterea dinamică a sectorului fintech în România , spune Markus Aschendorf, președinte al EFSE Development Facility.

Finaliștii

Cele 11 startup-uri care au trecut prin cele 12 săptămâni de accelerare și care își vor prezenta proiectele pe scena virtuală a NEXTFintech sunt:  22Trust Venture, AlphaBlock Technologies, ENSO Business, Finpathic, Investory Toy Factory, KidsFinance, Leaseman, OptimRent, SSIF GOLDRING, TimedFX, ZoomReport.

Programul de accelerare NEXTFintech a inclus patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de (pre)accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder Venture Partners și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech local.

Techcelerator a susținut cu succes peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei trei ani de la lansare companiile din portofoliul Techcelerator au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

Despre Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Sud-Estul Europei

Facilitatea de Dezvoltare a Fondului European pentru Sud-Estul Europei (EFSE DF) a fost creată în 2006 pentru a sprijini mandatul de finanțări pentru dezvoltare.

Instituția oferă asistență tehnică eficientă, direcționată și inovatoare pentru a maximiza impactul și amploarea mandatului de finanțare pentru țările vizate. Academia de antreprenoriat EFSE este un braț al EFSE DF care se concentrează pe oferirea de resurse, instruire, oportunități pentru sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru a transforma ideile antreprenorilor în afaceri de succes. Gestionată de managerul de active Finance in Motion, Facilitatea funcționează independent de fond printr-un acord fiduciar conform legislației din Luxemburg.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor de business. Automatizarea, așa cum...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord...

Raiffeisen Bank și RWA Raiffeisen Agro România finanțează sistemele de irigații și agricultura ecologică sustenabilă

Raiffeisen Bank, alaturi de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro Romania, ofera fermierilor romani consultanta si solutii de finantare specifice investitiilor agricole, precum investitii in...

Chimcomplex a avut în primul semestru un profit net de 57,7 milioane de euro

Primele 6 luni ale anului 2021 confirmă poziționarea Chimcomplex ca lider regional al industriei chimice, compania raportând un profit net de 282.6 milioane lei...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -