luni, aprilie 22, 2024

E.ON a investit 1,7 miliarde euro pentru modernizarea rețelelor de distribuție și dezvoltarea de soluții energetice

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro
  • Acesta este bilanțul celor 15 ani de prezență pe piața de energie din România;
  • ON a trecut de la statutul de furnizor tradițional de energie la cel de companie de soluții energetice orientată spre inovare și digitalizare;

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când E.ON şi-a luat angajamentul de a fi investitor strategic pe termen lung pe piaţa energetică din România, prin preluarea fostelor distribuţii de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice, Distrigaz Nord și Electrica Moldova.

Reabilitarea şi modernizarea reţelelor de distribuţie în vederea creşterii siguranţei şi a calităţii serviciilor și dezvoltarea de noi soluții și produse pentru clienți au fost priorităţile E.ON în decursul acestor ani.

Portofoliul de clienți a crescut față de anul 2005 cu aproximativ 650.000 și în prezent compania asigură electricitate şi gaze pentru peste 3,2 milioane de clienți, în mai mult de 3.500 de localități.  E.ON este primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România.

Obiectivele propuse au fost atinse cu efortul permanent al celor 6.400 de de angajați, răsplătind astfel încrederea milioanelor de clienți din România.

Modernizare și extindere rețele

Din 2005, de la intrarea pe piața din România, au fost modernizați peste 8.290 km de rețea de gaze naturale (circa 50% din lungimea totală a rețelei preluată la privatizare) și circa 6.450 km de rețea de energie electrică. Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost extinsă pe o lungime de 1.795 km, iar cea a energiei electrice a fost extinsă pe o lungime de circa 2.350 km, facilitând racordarea de noi consumatori.

Rețele inteligente

118 staţii de transformare a energiei electrice din Moldova, din totalul de 133, au fost deja (total sau parţial) integrate în SCADA. Anul acesta va fi finalizat un program care urmăreşte modernizarea și integrarea totală a 13 staţii. În ultimii ani au fost instalate la consumatori, prin programe de investiţii succesive în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei, circa 320.000 de contoare inteligente. Pentru perioada 2019-2028 ţinta companiei este montarea a aproximativ 397.000 de contoare, valoarea investiţiilor fiind de circa 126 milioane de lei.

Investițiile continuă

E.ON a investit 1,7 miliarde de euro în modernizarea rețelelor de gaze naturale și electricitate din 2005 până în 2019, alți 374 milioane euro fiind alocați pentru perioada 2020-2023.

Soluții și produse sustenabile

Provocarea majoră a acestor ani a fost trecerea de la statutul de furnizor tradițional de energie electrică și gaze naturale la cel de companie de soluții energetice orientată spre inovare și digitalizare.

Portofoliul de produse şi servicii pentru companii și municipalități include, de exemplu, soluţii de producere a energiei electrice descentralizată de înaltă eficienţă, precum cogenerare, trigenerare sau sisteme fotovoltaice, soluţii de eficienţă energetică prin iluminat inteligent, bazat pe tehnologia LED. Pentru clienții rezidențiali am dezvoltat soluții integrate pentru încălzirea locuinței, de aer condiționat, de asistență tehnică și mobilitate electrică.

Proiecte destinate comunităţii

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 14 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 310.000.

Contribuția E.ON la economia României

Activitățile economice, inclusiv relațiile cu furnizorii din diversele sectoare ale economiei, aduc plus valoare pe multe paliere, de la contribuția la buget, la creșterea economică și susținerea de locuri de muncă în industria orizontală. E.ON a contribuit la bugetul de stat și bugetele locale cu 2,3 miliarde de euro  prin taxele şi impozitele plătite în 15 ani și este un partener important pentru mai mult de 1.700 de furnizori din România, dintre care 94% sunt cu capital autohton.

Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

 Articol apărut în revista Club Antreprenor, ediția I

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Vizita delegației Districtului Chaoyang din Beijing la CCIB consolidează cooperarea româno-chineză: S-a semnat un Memorandum de Cooperare

Vizita la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a delegației Districtului Chaoyang din Beijing și semnarea...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv