joi, iulie 18, 2024

Hidroelectrica a modernizat și pus în funcțiune stația de 110kV aferentă Stației de Pompe Jidoaia

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Hidroelectrica a pus în funcțiune săptămâna aceasta stația de 110kV din cadrul obiectivului de investiții ”Modernizare stație de 110kV aferentă Stației de Pompe Jidoaia”. Costul lucrărilor – derulate în conformitate cu graficul din contract, precum și al cheltuielilor aferente efectuării probelor tehnice s-a ridicat la valoarea de 1.988.578 lei.

Va urma o accelerare a ritmului investițiilor

Hidroelectrica a înregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizări ale obiectivelor. Sunt lucrări care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat într-un ritm susținut. Săptămâna aceasta am pus în funcțiune stația de 110kV Jidoaia – care intră astfel într-un nou ciclu de viață, în curând vom finaliza lucrările și vom pune în exploatare stațiile de 110kV din CHE Bradișor (SH Rm. Valcea), stația de 110kV aferentă Stației de Pompe Lotru Aval, stațiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpașu, CHE Viștea și CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea stațiilor de110kV de la CHE Clăbucet și CHE Oești.

Ne bucură faptul că, pe lângă prestatorii tradiționali de lucrări, licitațiile noastre au început să atragă tot mai multe firme noi. În măsura în care constatăm că există capacitate suplimentară în piață, intenționăm să creștem numărul lucrărilor pe care ni le propunem și să accelerăm ritmul investițiilor. Credem că această concurență este de natură să aducă un plus de rigoare mai cu seamă în respectarea calendarului de execuție.”– a declarat Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica.

Stația de Pompare Jidoaia este amplasată în munții Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa. Amenajarea Hidroenergetică Jidoaia are ca scop captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia  și de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia.

Prin intermediul celor două grupuri, apa este pompată în lacul de acumulare Vidra.

Cel mai mare producător de energie verde din România

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Interviu cu Valentin Popescu, omul care inovează în marketing sportiv

Valentin Popescu este Sports Marketing Consultant la MVP Consultancy, o companie antreprenorială care oferă servicii de consultanță în afaceri:...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv