vineri, iulie 19, 2024

ROCA Investments intră în acționariatul BICO Industries

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluție de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești care au un viitor valid, se alătură acționariatului BICO Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei și cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă. Parteneriatul este pentru ROCA Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor românești pe această nișă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susținută. Cu o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și 5% în Europa, BICO se bucură deja de o bună credibilitate regională pentru ocuparea unei poziții fruntașe și întrunește toate cele mai înalte standarde de calitate pentru produsele oferite.

Odată cu BICO Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. BICO Industries poate și merită să câștige pentru România prestigiul de a fi țara de proveniență pentru textile tehnice de top. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă. Aducem în acest parteneriat experiența noastră investițională acumulată în companii care sunt lideri naționali în domeniile lor”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă

BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă, iar managementul îmbină într-un mix optim experiența și expertiza cu inovația, în rezultate spectaculoase în sectorul în care activează. Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiții pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producție a companiei și profitul de aproape 3 ori. De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, și deși a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să își înghețe activitatea de producție, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creștere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Am un sentiment bun care mă face să cred că suntem la începutul unei relații reușite și fructuoase. Când spun asta mă bazez pe acel gen de compatibilitate pe care am simțit-o încă de la începutul discuțiilor între noi și membrii echipei ROCA Investments. Ne așteptăm ca experiența și determinarea echipei noastre de management, combinate cu performanța dovedită în timp, profesionalismul și viziunea partenerilor noștri să creeze sinergia necesară unei povești de succes. Considerăm acest moment drept o validare a competențelor echipei BICO Industries prin intrarea în elita business-ului autohton”, a declarat Mihai Bîrliba, acționar majoritar BICO Industries.

Peste 200 de angajați

Alături de managementul BICO, care și-a dovedit expertiza coordonării unei companii lider de piață, cu peste peste 200 de angajați, ROCA Investments va aduce un plus de viziune pentru accelerarea creșterii și va folosi experiența dobândită în eficientizările operaționale desfășurate cu succes în companiile sale pentru a duce această echipă la următorul nivel de performanță.

Despre BICO Industries

BICO Industries este liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea și ranforsarea termosistemelor și a placărilor cu rigips, precum și colțare (atât metalice cât și din plastic) cu plasă, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atât pe piața din România cât și din străinătate.

Turbotex, cea mai nouă linie de producție BICO Investments, recent deschisă la Piatra Neamț ca urmare a unei investiții de peste 1,5 M EUR, este complet automatizată și integrată. Prin cele două puncte de lucru pe care le deține, compania are capacități de producție complete: linii de urzire, linii de țesut, linii de tricotat și linii de apretare. Linia Turbodex permite producția de materiale complexe, respectiv: plase duble, plase izolate cu pâslă, plase laminate cu folie de aluminiu, și nu doar.

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management, dedicate IMM-urilor românești dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care amenință să întrerupă cursul organic al businessului. E o călătorie de drum lung, propusă antreprenorului român aflat într-un moment dificil pentru afacerea și visul său.

ROCA Investments înseamnă capital românesc și este o inițiativă a comunității antreprenoriale locale, reprezentată la cel mai înalt nivel de mari antreprenori locali și de companii reputate și în poziții de leadership de piață, cu scopul de a contribui la dezvoltarea calitativă, la consolidarea mediului economic național și la prosperitatea actuală și viitoare a României.

ROCA Investments face partenerilor ei două promisiuni unice, relevante și sustenabile: perspectiva diferită de definire a riscului și implicarea directă în business („skin in the game”).

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv