vineri, iulie 19, 2024

Endava a achiziționat compania Comtrade Digital Services

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Endava, companie britanică prezentă pe piața din România cu șapte centre de livrare, a anunțat achiziționarea companiei Comtrade Digital Services (“CDS”). CDS a fost anterior o divizie a grupului Comtrade Group B.V.. Având sediul central în Dublin, Irlanda și centre de livrare de-a lungul Adriaticii, CDS este un furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software, deservind cu preponderență clienți din Uniunea Europeană, dar și din alte țări ale Europei și Statele Unite ale Americii.

Care sunt beneficiile tranzacției

Prin intermediul acestei achiziții, Endava își consolidează prezența în Europa Sudică și de Est, cu mai multe echipe care reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Portofoliul de clienți al companiei CDS consolidează verticalele de business pe care Endava este prezentă, cu accent pe zona de plăți și servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom) și alte sub-sectoare, precum turism, logistică, energie, servicii guvernamentale și din domeniul sănătății. Clienții din țările membre UE au generat aproximativ 85% din totalul veniturilor CDS, raportate în 2019, restul venind de la companii client care operează în Europa, însă în afara Uniunii Europene și din Statele Unite ale Americii. Se așteaptă ca această achiziție să genereze o creștere în veniturile companiei încă din primul an de la tranzacție.

“Mă bucur că CDS face acum parte din familia Endava. Abilitățile tehnice, abordarea față de transformarea digitală și cultura bazată pe inovație sunt aliniate cu cele din cadrul Endava. Vom avea capacități îmbunătățite, capabilități dezvoltate și avantajul abilităților tehnologice specifice generației următoare prin intermediul cărora ne vom deservi mai bine clienții,” a declarat John Cotterell, CEO Endava, adăugând “Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcție aliniată cu strategia noastra de a fi un “angajator de top” pentru cel mai bine pregătiți ingineri în fiecare dintre centrele de livrare Endava”.

“CDS este o echipă minunată și ne pare rău că au părăsit grupul Comtrade, însă am observat o potrivire puternică cu Endava din punct de vedere cultural și al business-ului, iar viitorul are perspective promițătoare pentru echipă și clienții pe care îi deservesc”, a declarat Veselin Jevrosimovic, Președintele Comtrade.

“Suntem încântați că ne-am alăturat Endavei. Endava și-a consolidat deja reputația de lider în regiunea noastră și suntem entuziasmați de oportunitățile create pentru noi si clienții nostri, devenind parte din povestea Endava”, a declarat Viktor Kovacevic, General Manager, CDS Accelerator.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de peste 3,03 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 17 august 2020.

Despre CDS

CDS este o companie inovatoare care a câștigat numeroase premii de-a lungul timpului. CDS sprijină companii din diverse industrii (Logistică, Turism, Domeniul Sănătății, Servicii Financiare, FinTech, Servicii guvernamentale și Energie) să inoveze mai rapid și să își reinventeze modelul de business bazat pe zona digitală, prin intermediul metodologiilor Agile, tehnologiilor inovative (Blockchain, Artificial Intelligence, IoT) și a experienței în identificarea și fructificarea oportunităților din business.

CDS colaborează cu brand-uri cunoscute, cum ar fi Raiffeissen și Addiko Bank în domeniul Serviciilor Financiare, Paysafe Group în domeniul Plăților, ConsenSys în zona TMT, Datalex, Aer Lingus, ADBSafegate și HRS în domeniul Turismului, Itron și STEM în industria Energiei, Administrația Financiară a Republicii Slovenia în cadrul Serviciilor Guvernamentale.

Compania are o capacitate înaltă de livrare cu aproximativ 460 de angajați în zona tehnică și centre de livrare localizate în Slovenia, Serbia și Bosnia.

Despre ENDAVA

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

Endava avea 6.468 de angajați la data de 31 martie 2020 în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv