marți, aprilie 16, 2024

Hidroelectrica a modernizat și pus în funcțiune stația de 110/6/0,4kV aferentă Stației de Pompe Petrimanu

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Hidroelectrica a pus în funcțiune stația de 110/6/0,4kV din cadrul obiectivului de investiții ”Modernizare stație de 110/6/0,4kV aferentă Stației de Pompe Petrimanu”. Costul lucrărilor – derulate în conformitate cu graficul din contract, precum și al cheltuielilor aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 3.336.727 lei.

Apa este pompată în lacul Vidra

Stația  Petrimanu este amplasată în munții Lotrului, pe cursul râului Latorița, la 17 km de localitatea Ciunget. Amenajarea Hidroenergetică Petrimanu are ca scop captarea apelor provenite din afluenții râului Latorița și de la cele 25 de captări secundare din ramura sud pompaj, în lacul de acumulare Petrimanu. Prin intermediul a trei grupuri special dedicate, apa este pompată în lacul Vidra.

 ”Hidroelectrica își continuă programul de modernizări, scopul fiind acela de a aduce la zi din punct de vedere tehnologic obiectivele pe care la are în patrimoniu și de a le introduce într-un nou ciclu de viață și de exploatare. Concomitent cu interesul nostru pentru dezvoltare și investiții noi, nu pierdem din vedere faptul că este necesar să securizăm ceea ce avem deja, să ne asigurăm că aceste echipamente sunt și vor fi în continuare disponibile în sistemul energetic național”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

 

Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv