vineri, iulie 19, 2024

Thomas Schäfer , noul Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Thomas Schäfer a fost numit cu efect imediat în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO. El preia funcția de la Bernhard Maier, care a ocupat poziția aceasta timp de cinci ani.

Thomas Schäfer
Thomas Schäfer

În 03 august 2020, Thomas Schäfer a fost numit în poziția de Președinte al Consiliului de Administrație al ŠKODA AUTO. Inginerul mecanic și-a început cariera în industria auto în 1991, la Daimler AG. De atunci el a ocupat diferite funcții de management în producție și managementul calității, în Germania, SUA și Africa de Sud. Între 2002 și 2005, el a fost membru fondator al DaimlerChrysler Malaysia, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Tehnologie, funcție din care a extins și restructurat vânzările, producția și baza de furnizori ai companiei.

La Daimler AG Germania, Schäfer a fost responsabil între 2005 și 2012 pentru livrările de automobile, pentru centrele pentru clienți și xKD pe piețele în creștere. Alături de înființarea de noi unități de producție, el a mai fost responsabil și pentru planificare și strategie, precum și pentru logistica internațională a tuturor unităților din străinătate. În 2011, printre sarcinile sale principale s-au numărat managementul proiectului de construcție al unității Mercedes Benz în China, în colaborare cu BAIC. În mai 2012, Schäfer s-a mutat la Volkswagen AG, unde inițial a condus Producția Internațională a Grupului și a fost responsabil pentru proiectele xKD și negocierile pentru noile unități de producție. Începând cu 2015, el a fost Președintele și Directorul General al Volkswagen Group Africa de Sud, responsabil pentru dezvoltarea mărcilor Grupului în regiunea Africa Subsahariană.

Astfel, timp de 5 ani el a încurajat în permanență expansiunea rețelei de vânzări, a crescut profitabilitatea dealership-urilor și a adus mărcile Grupului Volkswagen, Audi și Volkswagen Autovehicule Comerciale la cota de piață-record actuală, de 23,5%. Sub conducerea lui Thomas Schäfer, Grupul Volkswagen și-a dezvoltat și consolidat semnificativ poziția în Africa Subsahariană. O contribuție semnificativă în acest sens poate fi atribuită, de asemenea, construirii noilor unități de producție și dezvoltării noilor concepte de mobilitate pentru Kenia, Nigeria, Rwanda și Ghana.

ŠKODA AUTO

› aniversează anul acesta 125 de ani de la înființarea companiei, în vremea pionieratului automobilistic, în anul 1895 și este astfel unul dintre producătorii auto cu cea mai îndelungată istorie din lume.
› în prezent, le oferă clienților nouă game de autoturisme: CITIGO, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ și KAMIQ, precum și SUPERB.
› în 2019 a livrat clienților de pe întregul glob peste 1,24 milioane de automobile.
› aparține din 1991 de Grupul Volkswagen. Grupul Volkswagen este unul dintre cele mai de succes concerne auto din lume. ŠKODA AUTO produce și dezvoltă, independent, dar în asociere cu Grupul, automobile, dar și componente precum motoare și transmisii.
› are trei sedii în Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia, Algeria și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului; produce și în Ucraina și Kazahstan, cu parteneri locali.
› are la nivel mondial peste 42.000 de angajați și activează în peste 100 de piețe.
› în cadrul Strategiei ŠKODA 2025, se transformă dintr-un producător auto tradițional, într-o “companie Simply Clever, oferind cele mai bune soluții de mobilitate”.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv