luni, aprilie 22, 2024

PBC Attorneys-at-Law a obținut pentru o companie importantă, activă pe piața internațională în domeniul imobiliar, peste 26 de milioane de lei de la ANAF, reprezentând rambursări de TVA și dobânzi legale aferente

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

PBC Attorneys-at-Law a reprezentat cu succes o importantă companie activă la nivel internațional în domeniul imobiliar într-un litigiu cu ANAF, având ca obiect respingerea nelegală a cererii de rambursare TVA. Echipa de avocați a obținut obligarea ANAF la rambursarea TVA în cuantum de peste 16.000.000 lei, impactul semnificativ al soluției fiind dat de acordarea dobânzilor legale aferente TVA-ului refuzat la rambursare, în conformitate cu art. 124 alin. (1) din OUG 92/2003.

Suma de peste 10.000.000 lei – conform calculelor interne – reprezintă dobânzi aferente TVA solicitat la rambursare și a fost acordată pentru perioada de aproximativ 70 de luni scursă de la data expirării termenului legal pentru soluționarea decontului cu sumă negativă TVA și opțiune de rambursare și până la data plății efective a sumei.

Prin Hotărârea pronunțată în iulie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile declarate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva sentinţei de fond pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti.

Litigiul a fost condus de o echipă de avocați formată din Traian BRICIU – Partener Fondator, Adriana CRAI – Managing Partner și Sebastian DRUMARU – Managing Senior Associate.

Despre PBC Attorneys-at-Law

Atât în sala de consiliu cât și în cea de judecată, avocații PBC Attorneys-at-Law găsesc cele mai bune soluții legale pentru a transforma orice criză într-o oportunitate și orice oportunitate într-un succes. Prin integrarea domeniilor sale de practică și angajarea avocaților cu expertiză și cunoștințe complexe, firma de avocatură PBC Attorneys-at-Law oferă o abordare multidisciplinară clienților care se confruntă cu provocări sau oportunități de natură juridică.

Partenerii fondatori – Paul POP, Traian BRICIU și Adriana CRAI – au 25 de ani de experiență în cazurile mari de soluționare a litigiilor, precum și în real-estate, fuziuni și achiziții, achiziții publice, fiscalitate, drept comercial, proprietate intelectuală și dreptul muncii. Recunoscuți pentru palmaresul lor de succes, dar și pentru pozițiile academice și implicarea în conducerea și dezvoltarea profesiei, aceștia sunt profund implicați în problemele clienților, folosindu-și cunoștințele valoroase pentru succesul fiecărui caz, proces sau proiect în parte.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

A treia unitate de învățământ public modernizată prin programul România Eficientă, susținut de OMV Petrom

Grădinița Zig-Zag din Ovidiu, județul Constanța, a fost consolidată structural, extinsă și renovată energetic la standard nZEB Contribuția...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv