vineri, iulie 19, 2024

Bittnet Group a publicat primul „Document de înregistrare universal”

Autoritatea de Supraveghere Financiară din România a aprobat Documentul de înregistrare universal al Bittnet (BNET), primul document de acest fel emis pe piața de capital din România.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară din România a aprobat Documentul de înregistrare universal al Bittnet (BNET), primul document de acest fel emis pe piața de capital din România.

Documentul de înregistrare universal

SI DETA 6860

Se dorește accelerarea procesului de aprobare a prospectului pentru emitenții frecvenți

Noul regulament al UE privind prospectul și măsurile de punere în aplicare, a intrat în vigoare începând cu 21 iulie 2019. În conformitate cu regulamentul revizuit, a fost creat un nou document, cunoscut sub numele de „Document de înregistrare universal”, conceput cu scopul de a accelera procesul de aprobare a prospectului pentru emitenții frecvenți.

Bittnet a pregătit și transmis documentul universal spre aprobarea ASF în vederea simplificării și accelerării proceselor de oferte publice viitoare de valori mobiliare. Din acest moment, pentru orice nouă ofertă de instrumente financiare emise de Bittnet, indiferent de tipul sau clasa acesteia, compania trebuie doar să pregătească o notă privind valorile mobiliare și un rezumat. Intenția Bittnet este de a beneficia de această soluție în cursul următoarelor 12 luni, pentru tranzacții de majorare de capital și oferta pentru acțiunile preferențiale ale Bittnet.

„În ultimii 5 ani, Bittnet a fost unul dintre cei mai activi emitenți de pe piața de capital din România. Am adus mai multe premiere pe piața locală și suntem încântați să contribuim încă o dată la consolidarea reputației noastre. În urma transferului pe Piața Principală, am decis să beneficiem de dispozițiile Regulamentului UE privind Prospectul pentru a putea emite noi instrumente într-o manieră mult mai dinamică. Mulțumim Autorității de Supraveghere Financiară pentru suportul oferit în acest proces și ne-ar bucura dacă și acest exemplu va fi urmat apoi de alți emitenți”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet.

În conformitate cu Regulamentul UE privind prospectul, emitenții frecvenți sunt încurajați să își elaboreze prospectele sub forma unor documente distincte, deoarece acest lucru reduce costul de asigurare a conformității cu regulamentul și le permite să reacționeze rapid la oportunitățile pieței. Prin urmare, emitenții ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe piețe reglementate sau în cadrul MTF au posibilitatea de a elabora și publica, în fiecare exercițiu financiar, un document de înregistrare universal care să conțină informații juridice, comerciale, financiare, contabile și cu privire la structura acționarilor și să furnizeze o descriere a emitentului pentru exercițiul financiar respectiv.

O sursă de referință privind emitentul

Întocmirea unui document de înregistrare universal permite emitentului să actualizeze informațiile și să elaboreze un prospect atunci când condițiile de piață devin favorabile unei oferte publice de valori mobiliare sau unei admiteri la tranzacționare pe o piață reglementată, prin adăugarea unei note privind valorile mobiliare și a unui rezumat. Documentul de înregistrare universal este utilizat ca o sursă de referință privind emitentul, oferind investitorilor și analiștilor informațiile minime necesare pentru a lua o hotărâre în cunoștință de cauză privind activitatea, situația financiară, câștigurile și perspectivele, guvernanța și structura acționarilor societății.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv