vineri, martie 29, 2024

Premieră în România: Platformă de licitații online pentru firmele aflate în dificultate

Pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, multe companii au intrat în dificultate, reușind cu greu să își vândă produsele și serviciile. Sierra Quadrant, una dintre principalele companii din sectorul reorganizării business-urilor, a dezvoltat, în premieră, o platformă de licitații online unde firmele pot să își vândă rapid stocurile.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, multe companii au intrat în dificultate, reușind cu greu să își vândă produsele și serviciile. Sierra Quadrant, una dintre principalele companii din sectorul reorganizării business-urilor, a dezvoltat, în premieră, o platformă de licitații online unde firmele pot să își vândă rapid stocurile.

 Platforma software se adresează în primul rând companiilor din sectorul IMM-urilor dar și companiilor mari aflate în căutarea unui mediu de business sigur, în care pot tranzacționa rapid produse și servicii.

,,Trăim o perioadă în care internetul și noile tehnologii vin să ofere un ajutor nesperat, într-un mediu de business afectat puternic de restricțiile generate de pandemia de coronavirus’’, spune Ovidiu Neacșu, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

,,Dificultățile majore prin care trec multe firme românești ne-au determinat să investim în dezvoltarea acestei platforme alternative de business. În spatele platformei web se află un efort logistic semnificativ, care presupune spații de depozitare, servicii de livrare și un ecosistem financiar securizat menit să facă procesul de vânzare-cumpărare o opțiune viabilă, rapidă și eficientă’’, a mai spus omul de afaceri.

Pe platforma de e-licitații licitatii.sierraquadrant.ro, dezvoltată de Sierra Quadrant, poate avea acces orice companie interesată. Bunurile pot fi achiziționate de firmele și persoanele fizice care își creează un cont și care, în funcție de specificul licitației, plătește taxele aferente.


,,Sunt multe produse, de la electrocasnice, automobile, utilaje, bunuri de larg consum, terenuri, apartamente, clădiri etc. Pentru majoritatea nu este nevoie de o taxă de participare și plățile se fac rapid, online, cu cardul bancar, prin modulul de plată securizat’’, explică Ovidiu Neacșu.

Toate bunurile și serviciile scoase la vânzare pe platforma de licitații sunt expertizate de Sierra Quadrant, specialiștii companiei monitorizând, de asemenea, întregul proces de vânzare și livrare.

,,Am vrut să dezvoltăm un mediu de tranzacționare sigur, între parteneri reali, să oferim un sprijin firmelor care au stocuri de marfă, mijloace auto, utilaje, terenuri și clădiri, în general produse pe care le vând cu greu în actualele condiții economice’’, a mai spus acesta.

Pe platforma de licitații online sunt listate, pentru început, câteva mii de bunuri, produse noi și second hand, scoase la vânzare de companii.

,,Suntem încă la început cu această platformă însă vrem ca, treptat, să extindem plaja de oferte către toate domeniile economice, să dezvoltăm un ecosistem de business dinamic, accesibil la nivel internațional’’, afirmă Ovidiu Neacșu.

Online-ul, o alternativă de business de viitor

Potrivit experților de la Sierra Quadrant, pentru multe dintre firmele românești, în următorii 2-3 ani, online-ul va deveni principala piață de desfacere a produselor și serviciilor.

,,În condițiile provocărilor generate de criză, optimizarea costurilor va face ca multe companii să renunțe la clasicele forme de vânzare și să se focuseze pe tranzacțiile online, să apeleze la tehnologie, la digitalizare,  economisind astfel resurse financiare importante, cheltuite până acum pe chirii, amenajări de spații și facturi de utilități’’, spun experții.

Sierra Quadrant estima, într-o analiză de business lansată  la începutul anului 2020, înainte de pandemie, că business-ul românesc va trece în acest an printr-un amplu proces de reorganizare, multe dintre firmele mici și mijlocii urmând să își înceteze activitatea, asta dacă nu își vor reconsidera modelele de business.

“În actualul context economic, antreprenorii trebuie, dincolo de manifestarea unei vigilenţe sporite în relaţia cu partenerii, să dezvolte planuri de afaceri pornind de la realitate, nu de la dorinţe şi aşteptări optimiste. Oamenii de afaceri trebuie să evite investiţiile care nu aduc plus valoare, precum cele în imobile, maşini etc, să renunţe la activele care nu reprezintă activitatea de bază şi să îşi asigure resurse financiare de rezervă.”, se preciza în analiza Sierra Quadrant.

Experții Sierra Quadrant estimează că situația din mediul de business s-ar putea înrăutăți în ultima parte a acestui an, pe fondul lipsei de bani din economie și ca urmare a accentuării blocajului financiar. În vizor se află aproape 130.000 de companii, care înregistrau pierderi financiare la începutul anului 2020.

,,Probabil în toamnă, după încetarea măsurilor de amânare a plății ratelor, a șomajului tehnic asigurat de stat și pe fondul reluării executărilor silite, multe dintre companiile din sectorul IMM-urilor se vor afla în dificultate, în condițiile scăderii economice și a diminuării consumului, iar concordatul preventiv și insolvența vor reprezenta măsurile optime de protecție în tentativa de a evita falimentul’’, spun experții.

,,Cum doar foarte puține companii sunt cu adevărat bancabile și pot accesa creditele din programul IMM Invest, pentru restul va urma o perioadă în care vor trebui să ia decizii dure, dar necesare, pentru supraviețuirea business-ului’’, afirmă Ovidiu Neacșu, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Insolvența va deveni principala soluție de protecție economică pentru multe dintre companii

,,Profilul firmei cu risc de insolvență arată că cele mai multe societăți din servicii, turism și comerț pot rezista financiar între 2-3 luni. După această perioadă, chiar și cu susținerea oferită de stat în cadrul programului de șomaj tehnic, insolvența va deveni principala soluție de protecție economică pentru multe dintre companii’’, afirmă specialiștii.

Experții recomandă oamenilor de afaceri să nu se teamă de colaborarea cu firme aflate în această situație.

“Firmele aflate în insolvenţă sau în concordat preventiv au un plan de restructurare pe care trebuie să-l urmeze şi sunt monitorizate suplimentar de specialişti în domeniu. Au un comportament de business chiar mai predictibil comparative cu o firmă obişnuită. Un parteneriat cu o firmă aflată în insolvenţă poate aduce multiple avantaje – plăţi la timp, tarife avantajoase, condiţii optime de livrare etc.”, afirmă experții de la Sierra Quadrant.

În cei peste 23 de ani de activitate, Sierra Quadrant a devenit una dintre cele mai importante companii de profil din România, fiind specializată în lucrări de administrare și lichidare complexe, cu un ridicat grad de dificultate, caracterizate prin patrimoniu mare și diversificat, prin multitudinea problemelor legale care trebuie soluționate, concomitent cu procedura de insolvență: bilanț de mediu, substanțe periculoase în proprietate, servituți neclare și litigii legate de patrimoniu, etc.

Printre dosarele semnificative gestionate în prezent de Sierra Quadrant se află Electrocentrale București (ELCEN), CET SA Bacău, Letea SA Bacău, Servicii Energetice Moldova SA, Donau Chem, Compania de Navigație Fluvială Giurgiu NAV S.A., Teleferic SA, Rombet SA și GA-PRO-CHEMICALS S.A.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Președintele Curții de Conturi se întâlnește cu omologul american pentru a consolida colaborarea în audit

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, și consilierul de conturi Stefania Ferencz, au avut o întrelnire bilaterală...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv