marți, aprilie 16, 2024

Repornirea economiei trebuie susținută și de soluții pentru supravegherea copiilor

O scădere a activităților economice, așa cum a fost cea provocată de pandemia COVID-19, nu a mai existat pe timp de pace până acum în Europa. Este o situație nouă, cu care se confruntă mediul de afaceri, politicienii, dar și fiecare dintre noi. Credem însă că este timpul să revenim la normalitate, să continuăm să respectăm regulile impuse de autorități, dar să ne reluăm activitățile. Reluarea acestora este vitală pentru relansarea economiei și atenuarea unei crize economice.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

O scădere a activităților economice, așa cum a fost cea provocată de pandemia COVID-19, nu a mai existat pe timp de pace până acum în Europa. Este o situație nouă, cu care se confruntă mediul de afaceri, politicienii, dar și fiecare dintre noi. Credem însă că este timpul să revenim la normalitate, să continuăm să respectăm regulile impuse de autorități, dar să ne reluăm activitățile. Reluarea acestora este vitală pentru relansarea economiei și atenuarea unei crize economice.

Economia are nevoie de aer și trebuie să își tureze din nou motoarele. Dar, pentru ca firmele să își poată relua activitatea, acestea au nevoie de angajați motivați. De aceea este important ca părinții să își poată lăsa copiii sub supraveghere, în condiții de siguranță, în timp ce merg la muncă. Forma de sprijin pentru ca unul dintre părinți să stea acasă va expira la 15 iunie odată cu încheierea stării de alertă, totodată se încheie și anul școlar. Sunt părinți care nu au posibilitatea de a munci de acasă sau nu au în grija cui să lase copiii. Neputând să își reia activitatea profesională, acești părinți riscă să își piardă locul de muncă. De aceea este nevoie de soluții urgente pentru permiterea desfășurării unor activități educaționale care să vină în sprijinul părinților și să supravegheze copiii în timpul zilei. Este necesară redeschiderea unor creșe și grădinițe, desigur respectând regulile de siguranță pentru prevenirea răspândirii bolilor.

De asemenea este esențial pentru elevi și viitorul lor profesional ca examenele să se desfășoare, așa cum au fost planificate și să își mențină un nivel înalt de calitate la evaluare, iar pentru elevii din învățământul profesional și dual insistăm asupra implicării mediului privat în sistemul de certificare. În plus, companiile trebuie să fie în continuare parte a admiterii în învățământul profesional și dual, prin participarea activă la selecția candidaților noilor generații, chiar dacă acest lucru înseamnă găsirea unor soluții în mediul online. „Implicarea mediului privat în etapele esențiale ale sistemului de învățământ dual trebuie să continue! Trebuie să fim creativi și să găsim soluții digitale. Învățământul dual trebuie să își păstreze caracterul: parteneriat și împărțirea responsabilităților între școală și companie,” spune Sebastian Metz, Director General AHK România.

Despre AHK România

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România și numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Mai multe informații găsiți în pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne găsiţi de asemenea în Social Media, pe Facebook şi LinkedIn / ahkromania.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv