vineri, iulie 19, 2024

CGS România: Cum a influențat lucrul remote performanța a aproape 4.000 de angajați – creșterea vânzărilor și a calității apelurilor

Chiar dacă majoritatea angajaților își desfășoară încă activitatea de acasă, performanța înregistrată de aceștia nu a fost deloc afectată, potrivit Computer Generated Solutions (CGS) România, liderul pieței locale de business process outsourcing (BPO). Compania are în acest moment cca. 85% dintre cei aproape 4.000 de angajați în sistem de lucru de acasă, iar această tranziție s-a făcut într-un timp de mai puțin de două săptămâni, la debutul crizei pandemice.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Chiar dacă majoritatea angajaților își desfășoară încă activitatea de acasă, performanța înregistrată de aceștia nu a fost deloc afectată, potrivit Computer Generated Solutions (CGS) România, liderul pieței locale de business process outsourcing (BPO). Compania are în acest moment cca. 85% dintre cei aproape 4.000 de angajați în sistem de lucru de acasă, iar această tranziție s-a făcut într-un timp de mai puțin de două săptămâni, la debutul crizei pandemice.

“Chiar dacă trecerea către un sistem de lucru la distanță a fost realizată într-un timp foarte scurt, în contextul pandemiei Covid-19, angajații noștri s-au adaptat foarte rapid noilor condiții. Conceptul nu era unul străin în companie, având în vedere că și înainte aveam un procent important dintre colegi care lucrau și de acasă pentru 1-2 zile pe săptămână. Am fost plăcut impresionați că, în noile condiții, angajații sunt mai prompți și mai punctuali, fiind eliminat factorul deplasării, al navetei pe distanțe lungi, sau efectele concediilor medicale care reprezintă o problemă mare în toată țara”, a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România.

Potrivit afirmațiilor sale, chiar și anterior declanșării crizei provocate de pandemia Covid-19, aproximativ 10% dintre angajații CGS România lucrau de acasă, cel puțin pentru câteva zile din săptămână, ponderea aceasta situându-se mult peste media raportată la nivelul pieței locale. Potrivit unui studiu Eurostat*, în 2018, pe piața din România, doar 0,4% dintre persoanele active în câmpul muncii lucrau remote, în timp ce la nivel european, procentul era de 5,2%. De asemenea, conform studiului Eurostat, țările “campioane” la implementarea unui sistem de lucru de la distanță erau Olanda (14%), Finlanda (13,3%), Luxemburg (11%), Austria (10%) și Danemarca (7,8%).

“ În urma unui sondaj intern, a rezultat că majoritatea celor care lucrează de acasă au un grad de satisfacție ridicat menționând cu preponderență aspecte pozitive, precum eliminarea transportului către birou, traficul, liniștea, confortul și siguranța casei. Toate acestea se transpun într-un grad de concentrare și implicare mai ridicate”, a mai spus Vladimir Sterescu.

“Această creștere a duratei apelurilor se datorează mai ales faptului că toți cei care au nevoie de suport vor să fie siguri că își rezolvă toate problemele într-un singur apel. De asemenea, de foarte multe ori apelanții ne întreabă care este situația privitoare la COVID-19 în țara noastră sau în orașul de unde preluăm apelul, ducând astfel la un apel mai lung, dar și mai personalizat, care este un alt aspect pozitiv”, a subliniat Sterescu.

Acesta a mai adăugat că, dacă la începutul pandemiei în România, cât și în alte țări, CGS România se aștepta la o scadere temporară a pieței de servicii de vânzare, situația nu a fost asa.

“Am observat companiile că au venit cu oferte interesante, adaptate noilor condiții, respectiv clienții s-au îndreptat foarte mult către achiziții prin procese digitale, în timp ce procesele de finalizare ale vânzărilor au fost și ele adaptate pentru a se închide digital”, a incheiat Vladimir Sterescu.

*Raport Eurostat How usual is it to work from home?

 

Despre CGS România

Compania americană CGS (Computer Generated Solutions) este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de business process outsourcing din lume, prezentă încă din anul 2006, pe piața din România. Compania furnizează, pe plan local, servicii în 18 limbi străine, având 7 centre de suport în București, Brașov, Sibiu, Târgu-Jiu, Miercurea-Ciuc, Constanța și Galați.

Cei cca. 4.000 de angajați ai CGS România interacționează zilnic cu clienți din România, Germania, Marea Britanie, Spania și alte țări europene, precum și din Statele Unite ale Americii sau Canada. Principalele servicii oferite de către CGS România sunt customer care, suport tehnic, help desk, telesales și alte servicii externalizate pentru companii care activează în domeniul telecomunicațiilor, IT, bănci, asigurări și retail.

CGS (Computer Generated Solutions) este listată în primele 15 cele mai bune companii din acest domeniu din lume.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv