luni, aprilie 22, 2024

O echipă de psihologi lansează i-Therapy, primul ”Uber” de servicii destinate dezvoltării personale și profesionale

O echipă de psihologi și specialiști în dezvoltare personală, sub coordonarea terapeutului Dan Silviu Durbacă, lansează i-Therapy, primul ”Uber” online de servicii integrate destinat persoanelor interesate să obțină  echilibrul adecvat între viața personală și profesională. i-Therapy  pune la dispoziția persoanelor și organizațiilor o echipă mixtă de specialiști cu competențe diferite dar complementare - psihologi, specialiști în wellbeing și dezvoltare personală – și servicii integrate, personalizate pe nevoile identificate pentru fiecare persoană în parte.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

 

  • 2 milioane de români suferă de depresie, iar burnout-ul scade productivitatea muncii cu 80%
  • Platforma 100% digitalizată crește accesul populației la servicii psihologice și de mindfulness
  • Costurile unei ședințe sunt cu 40% mai mici decât în cabinetele offline
  • Competiția înlocuită de colaborare între specialiștii platformei

 

O echipă de psihologi și specialiști în dezvoltare personală, sub coordonarea terapeutului Dan Silviu Durbacă, lansează i-Therapy, primul ”Uber” online de servicii integrate destinat persoanelor interesate să obțină  echilibrul adecvat între viața personală și profesională. i-Therapy  pune la dispoziția persoanelor și organizațiilor o echipă mixtă de specialiști cu competențe diferite dar complementare – psihologi, specialiști în wellbeing și dezvoltare personală – și servicii integrate, personalizate pe nevoile identificate pentru fiecare persoană în parte.

”În România, a merge la psiholog este neobișnuit, costisitor iar adesea, un motiv de marginalizare din partea societății. Aceasta, în ciuda faptului că statisticile arată că mai mult de 2 milioane de români suferă de depresie, a doua cauză de dizabilitate după afecțiunile cardiovasculare de la noi, 8% dintre angajații români suferă de burnout și iar această epuizare duce la o scădere a productivității cu până la 80%. i-Therapy este o soluție accesibilă unui număr mare de persoane interesate de propriul echilibru psihic/emoțional care oferă o echipă mixtă de profesioniști, condiții de maximă confidențialitate și  costuri rezonabile”, explică Dan Silviu Durbacă decizia de a crea un uber de wellbeing.

Economist de profesie, cu specializări în România și în Franța, Dan Silviu Durbacă a studiat psihologia pentru a putea aprofunda mecanismele psihologice și a ajuta echipe de vânzări ca trainer pentru industria farma.

Proiectul i-Therapy s-a născut anul trecut, când am  dezvoltat primele faze. Criza actuală generată de COVID-19 a accelerat însă lansarea deoarece nevoia de consiliere pihologică individuală, de cuplu sau organizațională este mult mai mare. Am alături de mine, în acest proiect o echipă formată de 7 colaboratori/parteneri– 5 psihoterapeuți cu specializări diferite și 2 instructori de mindfulness. Ne-am propus ca în primele 12 luni să dezvoltăm echipa până la 30 de specialiști și să atingem peste 2.000 de clienți și 3.000 de ore de terapie. Investiția inițială se apropie de 10.000 de euro însă, cu siguranță, va mai crește pe măsură ce vom adăuga și alte funcționalități”, a explicat Dan Silviu Durbacă, fondatorul platformei.

Cum funcționează platforma?

iTherapy este gândită să funcționeze ca un hub destinat specialiștilor dispuși să ofere consultații prin intermediul ”biroului virtual”, cu pachete de servicii individuale și mixte ca expertiză, pe mai multe paliere de tarife, funcție de complexitatea proiectelor individuale.

Înscriere specialiștilor pe platformă este gratuită, aceștia pun la dispoziția platformei documentele care atestă calificările, expertiza și experiența. Fiecare psihoterapeut beneficiază de o pagină de prezentare a competențelor iar clienții vor avea posibilitatea de a-i evalua și de a le da un rating (notă). Pentru clienți, platforma a fost gândită într-o manieră facilă, intuitivă, în 3 pași. Persoana interesată de servicii de consiliere sau terapie își alege terapeutul și planifică împreună cu acesta, pe baza programului și disponibilității ambilor data, ora și durata unei consultații.

Competiția, înlocuită de colaborare între specialiști

”Spre deosebire de alte servicii similare oferite de specialiști sau clinici, echipa i-Therapy are libertatea de a propune clientului transferul către un coleg cu altă expertiză mai potrivită. Am considerat că ceea ce numim competiție profesională poate fi dăunătoare când vorbim despre schimbări în interiorul persoanei astfel că am transformat competiția într-o relație colaborativă în care clientul este în centrul programului creat. Considerăm această abordare este mult mai eficientă în zilele noastre, când schimbările prin care trece societatea sunt complexe și impactează diferit persoanele”, explică Dan Silviu Durbacă.

Întreg procesul este digitalizat pentru client iar fondatorul platformei crede că această soluție va fi de ajutor nu doar la nivel individual ci și pentru organizații.

”Persoana și terapetului pot alege maniera în care vor derula ședința – prin consultație live, telefonic sau prin intermediul WhatsApp. Ne dorim ca în urma ședințelor de psihoterapie, oamenii să utilizeze instrumentele și tehnicile învățate pentru a depăși provocările din viața personală și/sau profesională și să facă zi de zi pașii către cea mai bună variantă a lor. Indiferent de varianta pentru care optează, costurile ședinței vor fi cu până la 40% sub costul unei ședințe în offline. Economia de timp este de asemenea substanțială iar acest avantaj va deveni și mai apreciat odată cu ridicarea restricțiilor de circulație”.

Companiile pot limita erorile de investiție în personal

Pentru companii, putem crea programe personalizate pentru că un business crește sprijinindu-se pe o echipă echilibrată emoțional. Avem metoda integrată de analiză și diagnoză organizaționala a companiilor și de evaluare a angajaților. Practic, psihoterapeutul lucrează cu fiecare angajat în parte și creează impreuna cu managerii strategii pentru fiecare companie, în funcție de nevoile pe care le identifică. Ajutăm companiile să facă investițiile corecte în oameni, eliminând riscul demotivării sau al unor plecări premature.

Pentru mai multe informații accesați www.i-therapy.ro

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Sondajul „CE FEL DE CITITOR EȘTI? Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la inteligența artificială?

Sondajul „CE FEL DE CITITOR EȘTI? Lectura, o pasiune în continuă schimbare Cum și ce mai citesc românii? Cum se...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv