vineri, martie 29, 2024

Pariu contra trendului din partea Frigotehnica, o companie ROCA Investments, care își asumă să continue creșterea din 2019 și păstrează planurile de expansiune

Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial, continuă să își consolideze poziția pe piața din România și nu doar. Companie deținută de ROCA Investments, Frigotehnica își propune ca în 2020 să susțină tendința crescătoare a ultimilor ani și mizează în strategia sa de dezvoltare pe directa legătură dintre industria frigului și cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil și profitabil chiar și în contextul pandemiei COVID-19.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial, continuă să își consolideze poziția pe piața din România și nu doar. Companie deținută de ROCA Investments, Frigotehnica își propune ca în 2020 să susțină tendința crescătoare a ultimilor ani și mizează în strategia sa de dezvoltare pe directa legătură dintre industria frigului și cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil și profitabil chiar și în contextul pandemiei COVID-19.

În timp ce majoritatea companiilor românești sunt afectate deja de criză, planurile setate de Frigotehnica pentru 2020 rămân neschimbate, iar ambiția furnizorului de frig este ducă mai departe demersurile de creștere regională începute deja prin demararea operațiunilor pe piața din Ungaria și consolidarea prezenței din Bulgaria și Ucraina. Rezultatele record atinse în 2019, când compania a înregistrat un profit net de 1,9 MIL EUR, cu 7,4% mai mare față de 2018, se datorează restructurării financiare și operaționale făcute cu succes de către ROCA Investments și profesionalismului angajaților Frigotehnica.

„Vom merge contra curentului si țintim să depășim performantele din ultimii ani. Suntem pregătiți să o facem. Pentru anul în curs avem bugetată o creștere a cifrei de afaceri cu peste 10% și suntem încrezători în capacitatea companiei să depășească, pentru prima data, bariera de 2 MIL EUR profit net. Mizăm pentru atingerea acestor obiective pe know-how-ul și pasiunea echipei excepționale pe care o avem alături, care a depășit 200 de persoane și continuă să crească”, a declarat Adrian Neacșu, CEO Frigotehnica.

După preluarea de către ROCA Investments, în 2018, Frigotehnica a raportat cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani. Tot sub susținerea ROCA Investments, Frigotehnica a înregistrat și în 2019 rezultate pozitive pe toate palierele financiare: o cifră de afaceri de 25,4 MIL EUR, surclasându-și câștigurile din 2018 cu 3%, și o EBITDA de 2,3 MIL EUR care se traduce într-o creștere spectaculoasă de 14%.

„Ascensiunea Frigotehnica din ultimii doi ani este rezultatul măsurilor de restructurare operațională implementate după preluarea companiei de către ROCA Investments. Mai mult, în aceste momente de incertitudine generală și de adaptare la noua realitate economică, redescoperim importanța acestui domeniu de activitate, a serviciilor legate de conservarea și păstrarea hranei. Dacă am înțeles că mâncarea este o prioritate, păstrarea la rece este următoarea condiție de bază. Felicităm întreaga echipă Frigotehnica pentru ambiția și spiritul lor de a fi cei mai buni și a descoperi mereu lucruri noi”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Odată cu reconfirmarea poziției de lider în piața soluțiilor de frig din România, Frigotehnica și-a validat din nou și statutul de companie inovatoare și perseverentă. Pentru clienții săi, retaileri de calibru internațional, Frigotehnica a construit și modernizat peste 250 de magazine doar în Romania. La acestea se adaugă peste 30 de proiecte în afara țării și aproximativ 20 de proiecte industriale.

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management, dedicate IMM-urilor românești dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care amenință să întrerupă cursul organic al businessului. E o călătorie de drum lung, propusă antreprenorului român aflat într-un moment dificil pentru afacerea și visul său.

ROCA Investments înseamnă capital românesc și este o inițiativă a comunității antreprenoriale locale, reprezentată la cel mai înalt nivel de mari antreprenori locali și de companii reputate și în poziții de leadership de piață, cu scopul de a contribui la dezvoltarea calitativă, la consolidarea mediului economic național și la prosperitatea actuală și viitoare a României.

ROCA Investments face partenerilor ei două promisiuni unice, relevante și sustenabile: perspectiva diferită de definire a riscului și implicarea directă în business („skin in the game”).

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Analiză Wines of Romania: Busuioaca de Bohotin și Fetească Neagră, cele mai căutate vinuri în mediul online

1 din 3 căutări online de vinuri autohtone provine din Capitală Cele mai multe căutări se fac în...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv