joi, 13 noiembrie, 2025

Miez s-a întors acasă, în București; brutăria artizanală continuă povestea din Piața Amzei

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Fica
Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Brutăria artizanală Miez, una dintre pionierii pâinii cu maia din România, s-a redeschis în București, în Piața Amzei (pe strada D. I. Mendeleev 43), locul unde a luat viață brutăria și unde s-a legat comunitatea care i-a rămas aproape.

Iar de astăzi, pe lângă pâinea și produsele de patiserie artizanală, brutăria oferă acum și cafea de specialitate, într-un spațiu unde clienții pot savura băutura caldă, pot lua o gustare rapidă sau pot petrece timp în atmosfera caldă a brutăriei.

Pâinea ca reper al autenticității

Miez coace exclusiv pâine cu maia, fermentată natural până la 24 de ore, folosind făinuri și materii prime de cea mai înaltă calitate. Majoritatea făinurilor provin de la moara Paolo Mariani din Italia, restul fiind măcinate de ei înșiși în locație, boabele ecologice provenind de la ferma Bio Farmland din Arad.

Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:

Vezi toate Evenimentele 2025 organizate de CA & ZP

Brutăria este, de asemenea, una dintre foarte puținele din România care deține o moară proprie cu pietre, pentru a măcina cerealele și a controla astfel, în cazul anumitor sortimente, întreg procesul de producție.

„Tot ce facem la Miez pornește din câteva lucruri simple: răbdare, grijă, atenție, respect pentru oameni și pentru timp. Poate că nu se văd mereu, dar ele sunt cele care dau gustul și sensul a tot ce iese din brutărie. Sunt valorile în jurul cărora creștem atât noi, cât și pâinea și comunitatea din jurul ei. Nu urmărim aparențele, ci esența. Miezul” – spune Andreea Carețu, fondatoarea Miez.

Sănătate și sustenabilitate – direcții pentru viitor

După o perioadă de relocări și colaborări temporare, echipa Miez a revenit acolo unde brutăria și-a găsit mereu rădăcinile: în Amzei, spațiu care a redevenit între timp casa ei permanentă.

Noua etapă aduce o viziune mai amplă: dezvoltarea unei game generoase de pâini sănătoase, cu făinuri integrale, cu semințe și varietăți rare (secară, spelta, einkorn), dar și produse de patiserie cu mai puțin zahăr și mai multă valoare nutritivă.

În același timp, brutăria își asumă o direcție sustenabilă pentru etapa următoare de dezvoltare: reducerea risipei alimentare, utilizarea ambalajelor reutilizabile sau compostabile, colectarea selectivă și producerea de energie verde prin panouri fotovoltaice.

Un spațiu pentru comunitate

Noul spațiu aduce împreună mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor și aroma cafelei de origine, oferind un loc cald, deschis, unde clienții pot descoperi mai bine spiritul brutăriei, unde sunt încurajați să vină cu idei, propuneri sau chiar să împărtășească rețete alături de ceilalți.

„Miez a crescut odată cu oamenii ce i-au stat aproape și a fost mereu despre pâinea adevărată și comunitatea strânsă în jurul ei. Cred că trăim într-o vreme în care ne grăbim prea mult și uităm ce înseamnă răbdarea, dar pâinea cu maia ne amintește mereu că timpul dă gust și sens. În anii următori vrem să mergem mai departe pe acest drum – să aducem pâine și produse mai sănătoase, să fim mai responsabili cu resursele și să păstrăm brutăria din Amzei ca pe un loc unde oamenii se simt acasă.”completează Andreea Carețu

Meniul brutăriei

De-a lungul anilor, la Miez s-au copt peste 10 tipuri de pâine și multe produse de patiserie, dulci și sărate – toate pregătite integral în brutărie, nimic congelat, fără aditivi, într-un ritm lent și cu ingrediente de sezon. 

Printre preferatele clienților se numără pâinea cu semințe, pâinea țărănească, pâinea de secară, cornulețele cu untură și magiun, checul marmorat, sărățelele, cruffin-ul cu cremă catalană și, nu în ultimul rând, cozonacul și babka cu ciocolată, deserturi foarte căutate de sărbători.

Despre Miez

Fondată în 2015, brutăria artizanală Miez a adus mai aproape de bucureșteni tradiția pâinii cu maia naturală, cu fermentație lentă și fără scurtături. În aproape 10 ani, Miez a devenit un reper pentru comunitatea locală prin pâinea și produsele sale de patiserie realizate integral în brutărie, din făină ecologică și ingrediente de sezon. Astăzi, Miez continuă să crească în Amzei, cu accent pe sănătate, sustenabilitate și cu dorința de a rămâne un loc unde pâinea și poveștile se împart în comunitate.

„Miez – creștem din interior” 

Mai multe informații: https://www.instagram.com/miez_brutarie_artizanala/ https://www.facebook.com/miez.brutarie.artizanala 

- NEWSLETTER -
Urmărește-ne:
- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT revista CLUB ANTREPRENOR 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -Transavia SA Fragedo

Ultimele Știri

AQUILA raportează o creștere a veniturilor de 17%, până la aproximativ 2,5 miliarde lei

AQUILA (simbol bursier AQ), unul dintre cei mai mari jucători din sectorul distribuției de bunuri de larg consum din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business afaceri 2025 Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 12 luni