Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv, două platforme consacrate în promovarea inițiativelor educaționale și a dezvoltării sustenabile în multiple sectoare, vă invită să participați vineri, 7 octobrie 2025, la conferința cu tema „Pilonii de dezvoltare ai județului Cluj – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual”.
Evenimentul va aduce împreună experți, reprezentanți ai administrației locale, ai mediului de afaceri și ai instituțiilor de învățământ, într-un cadru de dialog menit să contureze direcții clare de cooperare strategică între acești piloni esențiali ai dezvoltării regionale. O atenție specială va fi acordată consolidării parteneriatului dintre educație și economie, cu scopul de a pregăti tinerii pentru provocările și cerințele în continuă schimbare ale pieței muncii.
Conferința se va desfășura în Sălile T1 și T2, din Clădirea FSPAC 2, situată pe Str. Minerilor, Nr. 85, Cluj-Napoca, jud. Cluj.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
17 iunie 2025: Future Energy Europe Summit, Ediția a V-a
17 iunie 2025: Gala Club Antreprenor
27 iunie 2025: Pilonii de dezvoltare ai județului Alba – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Prezentare
Economia județului Cluj a continuat să crească și în 2025, chiar dacă unul dintre principalele sale motoare – industria IT – trece printr-o perioadă de stagnare. Creșterea economică este stimulată de investițiile deja realizate în domenii precum ingineria și producția industrială, precum și în industria farmaceutică și cosmetică. Un alt capitol important este reprezentat de investițiile în infrastructură, realizate cu ajutorul fondurilor europene.
Potrivit Strategiei de dezvoltare teritorială a județului Cluj pentru perioada 2023-2030, județul Cluj va fi în anul 2050 regiunea din România cu cel mai ridicat nivel al calității vieții, precum și cea mai atractivă destinație pentru talente, antreprenori și investitori din teritoriul delimitat de principalele capitale central și sud-est-europene: Budapesta, Belgrad, Sofia, București și Kiev.
Scopul evenimentului cu tema Pilonii de dezvoltare ai județului Cluj – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual este consolidarea parteneriatului dintre mediul de afaceri și autoritățile locale, precum și identificarea unor soluții durabile pentru dezvoltarea învățământului dual în județul Cluj, un județ strategic pentru economia și industria românească. Evenimentul își propune să adune experți, autorități locale, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor de învățământ, pentru a discuta despre colaborarea dintre aceste sectoare esențiale pentru dezvoltarea durabilă a județului Cluj. De asemenea, se va pune accent pe importanța consolidării relațiilor dintre educație și industrie, astfel încât tinerii să fie pregătiți pentru provocările și oportunitățile din piața muncii.
Propuneri vorbitori
Reprezentant Facultatea de Științe Politice, Economice și ale Comunicării (FSPAC), Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj- Napoca
Alin Tișe, Președinte, Consiliul Județean Cluj
Emil Boc, Primar, municipiul Cluj-Napoca
Ștefan Florea Dimitriu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj
Marinela Marc, Inspector școlar general, Inspectoratul Școlar Județean Cluj
Reprezentanți companii din județul Cluj
Teme de discuție (lista este deschisă):
Parteneriatul dintre Universitatea Babeș-Bolyai și mediul de afaceri local; Care sunt cele mai solicitate meserii de către companiile din județul Cluj? Impactul fiscalității asupra antreprenorilor; Motoarele de creștere economică – industria; IT&C; medicină și farmacie; energia; turismul; transporturile și infrastructura, agricultura; Rolul administrației centrale și al administrațiilor locale în atragerea fondurilor europene; Investiții în infrastructura de transport; Diplomația comercială a companiilor din județul Cluj; Cum încurajăm companiile locale și multinaționale să producă în țară o serie de bunuri și echipamente pe care le importăm în prezent?; Viitorul învăţământul profesional dual în județul Cluj; Educația financiară a antreprenorilor; Măsuri pentru creșterea brandului și a notorietății județului Cluj.
Agenda
09,00 – 09,45: Înregistrarea participanților & Networking
09,45 –11,45: Sesiunea I
11,45 – 12,15: Pauză de cafea și Networking
12,15 – 14,15: Sesiunea a II-a
14,15 – 15,00: Networking
Contact: Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor / 0732. 903. 216 / mircea.fica@clubantreprenor.ro