Pullman Bucharest World Trade Center a redeschis La Galette | Sweet and Meet, un spațiu încântător care îmbină arta patiseriei franțuzesti cu o experiență culinară modernă. Proiectul își propune să devină una dintre destinațiile de top din București pentru mic dejun, brunch, prânz și cină, adresându-se deopotrivă segmentelor corporate și lifestyle.
La Galette | Sweet and Meet este localizat în Piața Montreal, la parterul hotelului Pullman Bucharest World Trade Center, conceptul său are la bază principiile gastronomice franceze și cele românești. Pentru realizarea produselor de patiserie, se folosesc numai ingrediente artizanale de calitate, după rețete tradiționale, dar folosind tehnici moderne de preparare.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
17 iunie 2025: Future Energy Europe Summit, Ediția a V-a
17 iunie 2025: Gala Club Antreprenor
27 iunie 2025: Pilonii de dezvoltare ai județului Alba – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
La Galette – Sweet and Meet vă invită să porniți într-o călătorie a gustului și texturii, unde fiecare îmbucătură spune o poveste despre pasiune, măiestrie și farmecul atemporal al artei culinare mediteraneene. De îndată ce îi treceți pragul, sunteți învăluiți într-o îmbrățișare caldă de culori și forme, amintind de aluatul din care izvorăsc creațiile bucătarilor noștri. În ceea ce privește design-ul localului, acesta a fost realizat în colaborare cu biroul de arhitectură CUMULUS și este inspirat de naturalețea viziunii culinare. Nuanțe delicate de galben untos și maro intens dansează pe pereți, în timp ce curbe și contururi blânde reflectă formele grațioase ale delicioaselor noastre produse de patiserie. La Galette aduce un omagiu artei atemporale a cofetăriei franceze, îmbrățișând tehnici străvechi transmise din generație în generație, invitându-vă să vă răsfățați cu plăcerile simple ale vieții. Calitatea este principiul nostru călăuzitor. Căutăm pe piețe cele mai fine ingrediente din surse locale, selectând manual fiecare componentă pentru a ne asigura că sunt îndeplinite doar cele mai înalte standarde. De la fragezimea croissantelor noastre până la bogăția decadentă a eclerelor noastre cu ciocolată, fiecare îmbucătură este dovada angajamentului neclintit față de excelență. Însă măiestria artizanală este inima vibrantă a restaurantului La Galette. Cofetarii noștri talentați împing constant limitele artei culinare, îmbinând rețete tradiționale cu o notă modernă. De la combinații de arome la prezentări contemporane, fiecare creație este o capodoperă a ingeniozității, realizată manual pentru a încânta și surprinde chiar și cel mai rafinat palat.
Meniul à la carte include o varietate de preparate din bucătăria franțuzească, de la cele mai clasice, precum omleta franțuzească, ouăle Benedict, Croque Madame și French toast, până la cele moderne precum New York Roll, Steak & Eggs ori burgerul după rețeta casei. Meniul este realizat din ingrediente sezoniere, de aceea se schimbă la începutul fiecărui sezon, iar din meniul actual, un preparat deosebit și dedicat iubitorilor de legume este steakul de conopidă pregătit la tigaie, servit cu spumă de fasole albă, ceapă caramelizată și sos chimichurri. În completarea meniului, a fost aleasă cea mai bună cafea de specialitate din oraș, cu propria prăjitorie – Origo. Aceasta poate fi servită în locație, to go sau se poate achiziționa cafea boabe petru a o savura acasă. Printre alte produse de retail selecționate și vândute la noi se numără brandul Esprit Gourmand, furnizorul nostru de produse premium franțuzești când vine vorba de bomboane fine de ciocolată, mix de alune, cremă tartinabilă de cacao și alune de pădure.
În ceea ce privește design-ul localului, acesta a fost realizat în colaborare cu firma CUMULUS și este inspirat de naturalețea viziunii culinare. Spațiul este decorat în nuanțe calde de crem și maro, sugerând simplitatea și eleganța, cu jocuri de texturi și materiale fluide, care amintesc de aluatul care stă la baza experienței La Galette.
Pentru a marca redeschiderea La Galette, după finalizarea renovărilor și a repoziționării, în ianuarie am organizat un eveniment de inaugurare gândit în jurul sărbătorii de Epifanie, cunoscută ca Galette des Rois. În spiritul acestei tradiții, desertul emblematic, cu același nume – Galette des Rois este pregătit dintr-o crustă de foietaj crocantă, umplută cu frangipane, un amestec fin de cremă de migdale, unt, zahăr și ouă.
La Galette este situat la parterul Pullman Bucharest World Trade Center și este deschis de luni până vineri, între orele 08:00 – 22:30, iar sâmbăta între 10:00 – 22:30.
Pentru a rămâne la curent cu toate noutățile și ofertele urmăriți pagina de Facebook La Galette: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063670178401 și pagina de Instagram La Galette: https://www.instagram.com/la_galette_bucharest/?hl=en.