Interviu cu Andra Ioana Bunea, Fondator, Dulcelle:
Răbdarea și perseverența sunt cele mai de preț calități pentru a face performanță
De unde pasiunea pentru cofetărie?
Dat fiind că mama mea este un pastry chef cunoscut, activitatea ei fiind recunoscută și premiată atât la nivel național dar mai ales la nivel internațional – numele Carmela Dragomir fiind un etalon în domeniu, pot spune că ”am crescut printre mixere și cuptoare, înconjurată de cele mai alese prăjituri și oameni pasionați de cofetărie”. Pasiunea pentru cofetărie a venit în mod natural dar probabil și ca o moștenire de familie. Practic această meserie mi-a picat ca o mănușă și nu a trebuit să o caut.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
17 iunie 2025: Future Energy Europe Summit, Ediția a V-a
17 iunie 2025: Gala Club Antreprenor
27 iunie 2025: Pilonii de dezvoltare ai județului Alba – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o în decursul carierei dumneavoastră?
Cea mai mare provocare a fost să adun în jurul meu o echipă pasionată de profesioniști în domeniu și să-i pun în locuri cheie în Laboratorul Dulcelle. Astfel, din echipa noastră fac parte profesioniști desăvârșiți, premiați la Concursuri Internaționale și Olimpiade, iar în jurul lor am format MAREA ECHIPĂ DULCELLE – formată din toți angajații noștri care pun suflet și pasiune pentru a realiza minunățiile ce ies pe ușa Laboratorului.
Cu ce vă diferențiați de competiție?
Printr-o mare diversitate de prăjituri și adaptabilitate la cerințele clienților – indiferent care ar fi acestea. Practic, nu cred că există alt furnizor pe piața de prăjituri care să egaleze numărul de sortimente pe care le facem noi. Angajații noștri merg la traininguri în mod constant și astfel periodic venim cu produse noi în piață iar clienții rămân plăcut surprinși și încântați. De asemenea, acoperim o gamă largă de servicii pe partea de evenimente, fiind printre cei mai apreciați furnizori de servicii Candy Bar pentru nunți, botezuri sau evenimente corporate. Adaptabilitatea constă în faptul că nu refuzăm comenzi, indiferent cât de pretențioase sunt acestea, iar câteodată rămânem și noi uimiți de ceea ce am reușit să realizăm, chiar dacă inițial unele comenzi par imposibile. Aș menționa aici și că dispunem de un laborator ultramodern și nou, creat după standarde europene, puțini fiind cei care se pot lăuda cu așa ceva.
Ați dezvoltat sau îmbunătățit vreodată o rețetă?
Cu siguranță am îmbunătățit foarte multe rețete dar am și dezvoltat rețete proprii, fiind în continuă căutare de gusturi și texturi, combinații de arome inedite și de introducerea lor pe piață.
Descrieți cel mai provocator proiect de cofetărie.
Mi-ar fi greu să nominalizez un singur proiect care ne-a provocat, dar cu siguranță au fost destule. Aș aminti piese festive pentru evenimente deosebite de 2 sau 3 metri înălțime, Candy Baruri pentru 400-500 de persoane, cu 30-40 de sortimente de prăjituri în tematica și cromatica evenimentului. Asfel de proiecte implică o logistică și o organizare deosebite, nu doar realizarea și cosmetizarea prăjiturilor, fiind implicați cu toții în finalizarea acestora cu succes. Fără o echipă de profesioniști ar fi practic imposibil să ducem la bun sfârșit astfel de evenimente.
De ce calități este nevoie pentru a reuși într-un astfel de domeniu?
Pe lângă cele specifice activității de cofetărie și a fi un bun manager, personal cred că răbdarea și perseverența sunt cele mai de preț calități pentru a face performanță. Iar un lucru foarte important este să nu renunți niciodată, indiferent cât de greu poate să pară la un moment dat. În cazul meu, pot afirma că m-a ajutat foarte mult și faptul că am fost pasionată de mică și am avut un talent nativ pentru gustul și designul final al produselor de cofetărie.
Aveți un mentor? Pe cine admirați în această industrie?
Pe mama mea, Carmela Dragomir, o persoană încăpățânată să reușească în acest domeniu și să performeze la cel mai înalt nivel. M-a luat cu ea la cursuri și concursuri internaționale, iar în piața noastră a fost mereu cu un pas înaintea tuturor.
Cum vedeți evoluția afacerii dumneavoastră?
În viitorul apropiat doresc să deschidem mai multe puncte de lucru în țară pentru a aduce produsele DULCELLE în cât mai multe case și la cât mai multe evenimente. De asemenea, dorim să dezvoltăm partea de ciocolaterie artizanală și să venim pe piață cu produse de ciocolaterie ambalate personalizate (praline, tablete de ciocolată, trufe etc.).
Cât de complicat este procesul de realizare al acestor forme și modele deosebite de prăjituri?
Deși procesul tehnologic este unul foarte complex, pot spune că pentru o echipă de profesioniști pasionați în domeniu realizarea acestor minunății este o plăcere, aprecierea de către clienți fiind mulțumirea de care avem nevoie pentru efortul susținut depus.
Câteva cuvinte în încheiere.
Sunt norocoasă că am în spate o echipă de profesioniști și un mentor precum mama mea, pastry chef Carmela Dragomir, care m-au ajutat și mă ajută să-mi îndeplinesc visul.
Adresa laboratorului nostru este:
Băneşti, Strada Stupini Nr.448C, Prahova (DN1)
Telefon: 0723 146 708
Email: office@dulcelle.com