sâmbătă, octombrie 12, 2024

ESG – noua moralitate de business – Ediția a II-a, 24 septembrie 2024

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează marți, 24 septembrie 2024, cea de-a doua ediție a conferinței cu tema „ESG – noua moralitate de business”. Evenimentul va avea loc în Sala Miron Vlasto, situată la Etajul 3 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, aflat pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

Înregistrează-te acum!

club antreprenor logo

Partenerii evenimentului sunt: Camera de Comerț și Industrie București – CCIB (partener instituțional), Consiliul Patronatelor ESG din România, NutriLife, ROMGAZ și Profi.

Prezentare

Evenimentul este organizat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie București și își propune identificarea de măsuri și soluții pentru accelerarea adoptării standardelor ESG de către companiile românești, prin prezentarea unor exemple de bune practici în implementarea / adoptarea standardelor ESG.

Foarte probabil, ESG va deveni noua moralitate de business. În plus, din punct de vedere legislativ, raportarea ESG și creșterea nivelului ESG reprezintă un proces continuu.

Raportarea ESG a evoluat de la a fi doar o sugestie pentru companii la a deveni un imperativ și o șansă pentru progres. Încorporarea principiilor ESG în strategiile de afaceri nu numai că aduce avantaje financiare și de reputație, dar susține și pentru o gestionare mai etică și mai sustenabilă a resurselor și implicarea părților interesate. Este evident că conformitatea ESG este indispensabilă pentru sustenabilitatea afacerii, iar eșecul poate avea repercusiuni pe piață, cum ar fi refuzul consumatorilor de a accepta oferte dăunătoare pentru mediu, precum și sancțiuni administrative

Companiile mari cu peste 500 de angajați sunt obligate ca începând cu 2024 să realizeze rapoarte nefinanciare ESG, ele trebuind să le dea publicității în 2025, urmând ca anii următori și celelalte companii și IMM-urile să fie vizate. Raportarea ESG devine din ce în ce mai importantă pentru investitori, organizații și societate în general, deoarece cerințele ESG la nivelul UE vor începe treptat să se aplice în toate statele membre.

Astfel, la 26 ianuarie 2024, Directiva privind raportarea de sustenabilitate a companiilor (CSRD COM/2021/189) a fost transpusă în legea română prin Ordinul nr. 85/2024. Noile reglementări vor trebui aplicate conform următorului calendar:

1 ianuarie 2024 pentru companiile mari (cu peste 500 de angajați) deja acoperite de Directivă privind raportarea nefinanciară (NFRD), cu rapoarte scadente în 2025;

1 ianuarie 2025 pentru companiile mari care nu sunt în prezent supuse NFRD (cu peste 250 de angajați și/sau cifra de afaceri de 40 de milioane de euro și/sau active totale de 20 de milioane de euro), cu rapoarte scadente în 2026;

1 ianuarie 2026 pentru IMM-urile listate și alte întreprinderi, cu rapoarte scadente în 2027. IMM-urile pot opta să nu aplice până în 2028.

Raportarea ESG îmbunătățește înțelegerea pentru părțile interesate, permițându-le să evalueze influența companiei asupra mediului și societății și să evalueze riscurile și oportunitățile asociate. Servind ca un mijloc de comunicare, demonstrează în mod crucial autenticitatea inițiativelor unei companii, ajutând la construirea încrederii între părțile interesate.

 

Teme de discuție

În cadrul dezbaterii, ne propunem să răspundem la următoarele întrebări:

(lista este deschisă)
  • Din ce perspective am putea privi criteriile ESG?
  • Ce trebuie făcut pentru a fi ESG compliant?
  • Cum putem profita la maximum de avantajele pe care le poate aduce adoptarea standardelor ESG?
  • Ce provocări pot apărea în adoptarea principiilor de sustenabilitate și cum le depășești?
  • Ce profesioniști și consultanți ar trebui să ai alături pentru a face față cu brio provocărilor ESG?
  • Cum comunici despre ESG?
  • Cum evaluezi efortul pe care trebuie să îl depui din dorința de a fi sustenabil vs beneficiile pe care le poți obține?
  • Cum se raportează instituțiile financiar- bancare la companiile care au îmbrățișat criteriile ESG și cum poți obține mai ușor credite “verzi” mai ieftine?
  • Care este impactul adoptării criteriilor ESG asupra investitorilor instituționali?
  • Exemple de bune practici în implementarea / adoptarea standardelor ESG

Vorbitori

Gabriela Ciulacu Bițan, Consilier Superior, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

Cosmin Păunescu, Șef Serviciu, Serviciul de Supraveghere Prudențială, în cadrul Sectorului Instrumente și Investiții Financiare din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Gheorghe Dragne, Director Sustenabilitate, NAI ROMÂNIA

Daniela Bogdescu, Fondator și CEO, Telinfinity

Moderator: Bogdan Munteanu, Purtător de cuvânt al Consiliului Patronatelor ESG din România și Managing Partner la Market Cap PR

Agendă

09,00-09,30: Primirea invitaților și Networking

09,30-12,30: Prezentări și dezbateri

12,30-13,30: Lunch și Networking

 

Taxa de participare

200 de lei – o persoană

300 de lei – două persoane

 

Contact:

Mircea Fica, Fondator / mircea.fica@clubantreprenor.ro / 0732.903.216

 

Detalii despre Ediția din 2023

https://www.clubantreprenor.ro/2023/09/05/esg-noua-moralitate-de-business-28-septembrie-2023/

Vezi cum a fost la eveniment: 

Galerie foto, video și prezentările de la eveniment: ESG – noua moralitate de business – Ediția a II-a, 24 septembrie 2024

Calendarul Evenimentelor din 2024-2025 îl puteți găsi aici:

Abonament anual (12 luni) la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -evenimentul Forumul National De Vocație Antreprenoare 9 octombrie 2024

Latest News

Spitalul pentru Copii Marie Curie, recunoscut la SHARE Architects Awards 2024, obține Premiul pentru Arhitectură în Sănătate

România, premiată pentru arhitectură! Spitalul de Copii construit la Marie Curie primește premiul pentru arhitectură la categoria Sănătate, în...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv