miercuri, iunie 12, 2024

Cum să Eviți Capcanele Achizițiilor de Echipamente și Materiale de Sablare Slab Calitative, în Comerțul Online

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Comerțul online s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, fiind accentuat în anii pandemici datorită multiplelor restricții de circulație pe care oamenii le-au întâmpinat. Vizitarea magazinelor fizice pentru diverse achiziții s-a diminuat considerabil, oamenii preferând să cumpere atât cele necesare casei, cât și cele necesare pentru desfășurarea activităților profesionale, la adăpostul relativ sigur al propriei locuințe sau de la birou. Multiplele gadget-uri din ce în ce mai performante, tehnologiile moderne IT și internetul de mare viteză au avut și ele partea lor de contribuție la creșterea sectorului de e-commerce, care a înregistrat o creștere anuală susținută, ajungând până la 621.45 miliarde de USD în 2021, date înregistrate pentru Europa de Vest.

Dacă inițial magazinele online vindeau produse de larg consum care nu ridicau probleme majore de informare celor mai mulți dintre utilizatori, în prezent, există numeroase magazine online care comercializează produse industriale dintre cele mai specializate, cum ar fi echipamentele de sablare și materiale de sablare. Comercializarea acestor tipuri de produse necesită cunoștințe tehnice avansate în domeniu, deoarece sablarea este un proces care poate pune în pericol viața și sănătatea operatorilor de sablare, dacă aceștia nu sunt informați corect despre caracteristicile și modul de funcționare al echipamentelor de sablare pe care doresc să le achiziționeze, sau – poate și mai important – despre compoziția chimică a agenților de sablare cumpărați.

Cu toate acestea, există numeroase firme care au găsit „oportun” să-și dezvolte magazine online cu produse de sablare, care apar alături de o multitudine de alte produse industriale, fără să aibă cunoștințele și expertiza în acest domeniu vast al sablării, pur și simplu încărcând în magazinul lor online produse fără fișe tehnice MSDS (Material Safety Data Sheet), și fără să ofere detalii despre cum funcționează produsul respectiv sau ce caracteristici are, dar având poze atractive și mesaje de marketing amețitoare… În astfel de condiții, fără informații complete și fără consiliere din partea unui specialist în sablare, mulți cumpărători ajung să achiziționeze produse care nu se potrivesc necesităților lor de sablare, sau care, și mai grav, pot fi dăunătoare sănătății, așa cum este cazul materialelor de sablare toxice (precum nisipul cuarțos) sau echipamentelor de sablare și protecție neomologate.

Deși piața a fost invadată de o multitudine de echipamente și materiale de sablare, opinia generală pe care am întâlnit-o la mai multe cursuri de specializare în sablare este că „multe seamănă între ele, dar puține sunt ceea ce trebuie”, datorită variațiilor extrem de ridicate în ceea ce privește calitatea și eficiența produselor de sablare întâlnite în practică.

În ziua de astăzi, când concurența este atât de acerbă, când supraviețuirea unui business depinde de o mulțime de factori care în trecut nici nu erau considerați, este o reală necesitate pentru propriul nostru business să cunoaștem bine furnizorul de la care achiziționăm un produs de sablare și nivelul de profesionalism de care acesta dă dovadă, pentru a putea găsi un sprijin real în achiziția echipamentelor și materialelor de sablare potrivite, luând în calcul durata acestora de viață, eficiența, durabilitatea și siguranța oamenilor care le folosesc, indiferent dacă este vorba de o instalație de sablare, compresor industrial de aer, echipamente de protecție sau materiale de sablare.

Vă propun un scurt exercițiu de imaginație: să presupunem că un utilizator nespecializat dorește să achiziționeze un echipament de sablare; cum credeți că se procedează într-un astfel de caz, de cele mai multe ori? La primul impuls, utilizatorul deschide motorul de căutare Google, tastează ce dorește, iar la un click distanță apar o mulțime de produse, unele promițând mai mult decât altele. Produsele arată foarte bine în pozele atent editate, o explicație scurtă, un preț atractiv și argumentul suprem de convingere în 99% din cazuri, dacă ești începător: se asigură punerea în funcțiune a echipamentului achiziționat!

Dar să fie oare chiar atât de simplu să achiziționezi un echipament de sablare de calitate?

Iată mai jos, o listă cu câteva idei care ar trebui menționate și dezbătute cu posibilul furnizor, la achiziția unui echipament de sablare:

  1. Prima dată ar trebui să se identifice nivelul de competență al furnizorului în materie de sablare, pentru a înțelege dacă acesta are suficiente cunoștințe tehnice, care să îi permită să facă recomandări pertinente de achiziție. Persoana care răspunde la telefon este un expert în sablare sau doar un om de vânzări?
  2. Care este originea echipamentelor de sablare? Producătorul echipamentelor este o companie de tradiție în domeniu, care respectă normele de calitate și standardele internaționale de siguranță în domeniul sablării? De exemplu, dacă ne referim la vasul sub presiune, componenta centrală a oricărei instalații de sablare de care depinde eficiența, siguranța și productivitatea întregii operațiuni de sablare: în Europa există numai două companii cu tradiție și experiență aprofundată în proiectarea și fabricarea de vase sub presiune.
  3. Furnizorul trebuie să cunoască și să comunice consumurile minime și cele maxime ale echipamentului de sablare, productivitatea minimă și cea maximă dar și factorii care influențează acest maxim de eficiență: consumul de aer, presiunea, calitatea aerului. În plus, furnizorul trebuie să pună la dispoziție fișe tehnice cu caracteristicile complete ale echipamentului și manuale de utilizare.
  4. În ceea ce privește punerea în funcțiune a echipamentului de sablare, furnizorul trebuie să comunice cum va face proba și în ce condiții, mai precis: (a) ce tip de material de sablare va fi folosit, (b) pe ce suprafețe va fi testat echipamentul de sablare, (c) care este nivelul de pregătire al persoanei care face proba de sablare, și nu în ultimul rând, (d) cine suportă cheltuielile cu materialul de sablare folosit la punerea în funcțiune a echipamentului, pentru că, evident, și acest material implică costuri, iar din acest motiv, să nu fie cumva considerată proba cu nisip, o adevărată bombă pentru sănătatea tuturor!

Achiziția unui echipament de sablare este un proces complex, care necesită consiliere pertinentă din partea unui specialist în sablare. Dacă cumpărătorul va face achiziția sub îndemnul unui impuls de moment, lăsându-se încântat de pozele frumoase și mesajele de marketing atrăgătoare, va fi cu siguranță o decizie pe care sperăm să nu o regrete mai târziu. Noi, cei de la GritSablare vă suntem alături și am deschis în premieră pe piața din România primul magazin on-line mall-gritsablare.ro, cu expertiză vastă și informații pertinente, pentru a facilita cele mai indicate alegeri în domeniul sablării, raportate la necesitățile fiecărui business, fie un mic workshop sau un atelier mediu, ambele beneficiind de același serviciu prompt din partea consilierilor noștri, având un scop comun: productivitatea și eficiența pe termen lung.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Ștefan Mandachi și Iancu Guda organizează un maraton gratuit, pentru antreprenori

Ștefan Mandachi și Iancu Guda, împreună cu un profesor universitar doctor, organizează un maraton de business și mindset, de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv